Реклама
Реклама
Реклама

Як працюють витяжні вентилятори для ванної кімнати?

Наявність власного вікна у ванній кімнаті - це розкіш будинків з дуже поліпшеним плануванням

Наявність власного вікна у ванній кімнаті - це розкіш будинків з дуже поліпшеним плануванням. Іншим доводиться винаходити різні способи провітрювання, оскільки без регулярного припливу свіжого повітря можуть з'явитися грибкові освіти, цвіль, комахи і як наслідок - задушливий запах і зіпсовані речі. Найпростіший варіант провітрювання - установка витяжного вентилятора від https://ovk.ua/shop/category/ventiliatsiia/bytovye-ventiliatory/ventilyatory-dlya-vannoy .

Підібрати вентилятор в ванну кімнату простіше, якщо відомі всі основні типи і їх особливості.

1. Осьові вентилятори складаються з порожнього циліндра з внутрішніми консольними лопатями, а центральне колесо безпосередньо пов'язане з електродвигуном.

Істотні показники продуктивності і простота монтажних робіт (встановлюється на стіну, а частіше в просвіт вентиляційної шахти) дозволили осьового типу вентиляторів стати найбільш популярним. Однак є і серйозні недоліки: шум досягає часом 50 дБ і незаконність установки, оскільки включення вентилятора може порушувати загальнобудинкове циркуляцію повітря.

2. Радіальні вентилятори мають вигляд спірального кожуха з вбудованим колесом лопатки. Обертання колеса подає повітря в просвіт між загнутими лопатками, це нагнітає тиск і завдяки відцентровій силі відбувається відкидання повітряного струменя в спеціальний спіральний кожух, а звідти в нагнітальні отвір.

Радіальні вентилятори вважаються самими тихими, стійкими до перевантажень і найбільш економічними, оскільки їх використання зберігає до 20% електроенергії, і займають менший простір.

3. Відцентрові вентилятори, при відносно низькому рівні шуму, здатні видавати максимально можливу потужність, тому ними рекомендують оснащувати приміщення в 15 м2 і більше. Подібні вентилятори монтують всередині проточної частини вентиляційної системи. Найчастіше їх прямокутне або круглий перетин можна спостерігати під стелею і рідше в стіні.

4. Вентилятори дахові при установці і наладці зажадають доступ до покрівлі і серйозну підготовку, оскільки складаються з самого вентилятора, великого електродвигуна, прокладок для зниження вібрації, і регулювального пристрою.

Підпишіться на нас Вконтакте , Однокласники