Реклама
Реклама
Реклама

Як підключити витяжний вентилятор?

  1. Про підключення

При проектуванні будь-якого будинку, будь то багато-і малоповерхового або приватного, архітектори обов'язково передбачають вентиляційну систему, яка здатна забезпечити вільну циркуляцію повітря в усіх приміщеннях квартири / будинку. Найчастіше в тих приміщеннях, де немає підвищеного рівня вологості і сторонніх запахів, буває достатньо природної вентиляції, яка забезпечується через відкриті вікна і кватирки. Однак для кухонь, ванних і санвузлів потрібна наявність примусової вентиляційної системи, для пристрою якої необхідно придбати такий пристрій, як витяжний вентилятор .

У ванній кімнаті установка витяжного вентилятора є необхідне внаслідок того, що в іншому випадку там можуть з'явитися цвіль і грибок, а також зібратися конденсат. Що стосується кухонного приміщення, то вентиляція примусово-витяжної типу там необхідно для того, щоб видаляти вогнетривкі залишки, які виділяються при роботі газових плит, а також диму і чаду від масла і жирів, утворених під час смаження продуктів. З цієї причини дуже важливо, щоб таке повітря своєчасно замещался свіжим, і саме для вирішення даного завдання і потрібен витяжний вентилятор.

Про підключення

Найзручніший варіант установки витяжного вентилятора полягає в використанні моделі, яка працює зі спеціальним таймером часу, завдяки якому в подальшому можна буде встановлювати необхідний час провітрювання. Звичайно, можна скористатися таким простим варіантом, як включення / вимикання пристрою подібного типу в ручному режимі. Для автоматизації ж буде потрібно установка датчика присутності або контролера вологості.

Якщо говорити про конкретне місце установки, то перевагу краще віддати на користь точки, розташованої під стелею. При цьому пристрій має розташовуватися в безпосередній близькості від плити або ж над нею.