Реклама
Реклама
Реклама

Три прогулянкових веломаршруту по Москві

Команда TrendsBrands.ru підтримує будь-яку діяльність, спрямовану на вдосконалення себе і навколишнього світу. Тому ми спільно з Electra склали три кращих маршруту по Москві, які надають відмінну можливість ще раз закохатися в місто і, можливо, відкрити для себе нові місця з неймовірною атмосферою. А якщо у тебе все ще немає велосипеда - швидше за участь у нашому спільному конкурсі !

Пару років тому в соціальних мережах була популярна жарт про те, що велосипед завдає шкоди світовій економіці, але приносить відчутну користь здоров'ю людини. Сьогодні, коли велосипед як зручний і, що важливо, екологічний вид транспорту перетворився чи не в культ, мода відреагувала моментально - будь-який бажаючий може придбати високотехнологічний велосипед з унікальним дизайном і відправитися підкорювати незвідані місця. Суспільство винайшло велосипед заново - тепер ми не тільки розсікає сільські простори, приїжджаючи на літо в село, а й сміливо вирушаємо на роботу і навіть в подорожі по Європі саме на велосипеді.

МАРШРУТ №1 "Музеон - Воробйови гори"

Команда TrendsBrands

За останній час маршрут від парку мистецтв «Музеон» до Воробйових гір перетворився в класику велосипедних прогулянок. Якщо хочеться встигнути подивитися найстильніші місця в Москві за один день, то краще цього маршруту складно придумати щось не менш змістовне.

Варто сказати, що в Музеон працює приголомшливий велопрокат і за сумісництвом шоу-рум «Electra Музеон», якому ми б присвятили окрему екскурсію для початківців візуальних мерчандайзерів. Велосипеди тут виглядають як експонати на виставці сучасного мистецтва, але пік естетичної насолоди настає ввечері, коли включаються неонові вивіски, - тоді прокат виглядає як сцена на концерті інді-музики. Тут можна не тільки подивитися велосипеди і випробувати вподобаний, а й відпочити - пункт велопрокату включає простору веранду, де можна приємно провести час.

Маршрут проходить по найбільшій велодоріжці в Москві, яка відкрилася в 2013 році, - вона пов'язує Парк Горького з Парком Перемоги, так що ти з легкістю можеш розширити межі своєї прогулянки і вночі помилуватися на підсвічування фонтанів на Поклонній Горі.

По суті, складно визначити старт маршруту: головне пам'ятати, що де б не почалася твоя велопрогулянка, потрібно рухатися в бік Парку Горького. Найбільш ризикові можуть перевірити свій рівень володіння байком на спеціальних майданчиках, призначених для екстремальних трюків. Втім, для більш скромних є варіант помилуватися на божевілля хоробрих.

Далі велодоріжка плавно переходить в Парк Горького, і тут варто зменшити хід і проявити обережність: надзвичайна популярність парку грає не завжди позитивну роль. У вихідні дні доведеться акуратно об'їжджати дітей і їх батьків, в упор ігнорують сигнал застереження. Так як велодоріжка проходить прямо через парк, ніяких різких поворотів і особливих позначок не передбачено. Просто насолоджуйся поїздкою, теплою погодою і хорошою музикою.

Минувши Зелений театр Стаса Наміна і не зупинившись там заради концерту, ти потрапляєш в Нескучний Сад - оазис в урбаністичних декораціях. Тут можна зробити нетривалу зупинку і помилуватися на набережну Фрунзе.

Далі ти виїжджаєш на Андріївську набережну, поруч з Пушкінським мосто. Тут також варто бути обережними - паркова територія закінчується, зате з'являються вулиці з автомобільним рухом. Добравшись до Лужнецький моста, рухайся прямо по Воробьевской набережній до кінця траси.

Якщо хочеться відтягнути фініш маршруту якнайдалі, радимо тобі проїхатися до оглядового майданчика на Воробйових горах - не дарма це місце вважається легендою і однією з перших must-see пам'яток в Москві.

МАРШРУТ №2 "ВДНХ"

МАРШРУТ №2 ВДНХ

Маршрут від ВДНГ до парку Останкіно завжди був одним з найкрасивіших і мальовничих в Москві. Після масштабної реконструкції ВВЦ і об'єднання паркових територій ВДНГ і Останкіно тепер загальна площа паркової зони становить майже 540 га, що робить оновлений ВДНГ найбільшим парком в Європі.

Після масштабної реконструкції ВВЦ і об'єднання паркових територій ВДНГ і Останкіно тепер загальна площа паркової зони становить майже 540 га, що робить оновлений ВДНГ найбільшим парком в Європі

Те, що кілька років тому відбулося з Парком Горького, зараз відбувається і з ВДНГ - ми говоримо про значні зміни в структурі парку: поступово риси радянської культури переробляються, і павільйон з неоднозначною назвою «Свинарство» ніяк не співвідноситься з сільським господарством.

На території об'єднаного ВДНГ розташовано 8 пунктів прокату Bosco & Electra. Більш того, що відкрився на початку травня прокат Bosco & Electra став найбільшим в світі - на вибір будь-якого охочого взяти велосипед в прокат представлено понад 600 моделей. Причому якщо ти віддаєш перевагу іншим видам транспорту або ж хочеш оволодіти навиком володіння, в велопрокатом можна взяти в оренду Лонгборди, самокати, ролики або двомісні веломобілі.

Перевага веломаршруту на ВДНГ в тому, що на даний момент тут все ж менше людей, ніж в тому ж Парку Горького, та й територія парку набагато більше. Але якщо ти вирішила скласти веломаршрут-екскурсію по павільйонах, щоб насолодитися архітектурою або подивитися на добудоване будівля океанаріуму, радимо рухатися не по Центральній алеї - там дуже багато пішоходів.

Також не випускай з уваги Ботанічний сад - колись він був закритий для відвідування на велосипеді, і любителям велопрогулянок на природі і недалеко від центру доводилося вишукувати діри в паркані. Зараз сад відкритий для відвідування, тому твоя прогулянка обіцяє бути пізнавальною.

МАРШРУТ №3 "НІЧНА МОСКВА"

МАРШРУТ №3 НІЧНА МОСКВА

Відволікаючись від модних місць і облаштованих парків, переходимо до класики прогулянок для кожного велосипедиста. Прогулянки по нічній Москві дуже романтичні, але в них також є частка містицизму, що лише додає їм чарівності. А коли ця прогулянка проходить на велосипеді - це окрема пісня про щастя, адже нарешті натовпу людей не будуть заважати гарненько розігнатися.
Ми пропонуємо найкрасивіший маршрут по нічній Москві, який дозволить побачити вогні нічного міста у всій красі, - від ділового центру Москва-Сіті до Червоної площі.

Ми пропонуємо найкрасивіший маршрут по нічній Москві, який дозволить побачити вогні нічного міста у всій красі, - від ділового центру Москва-Сіті до Червоної площі

Відчути себе в нічному спорожнілому центрі Нью-Йорка, або пофантазувати на тему Готем-Сіті, або просто задуматися на тему всього сущого на тлі тисячі вогнів хмарочосів - справжня міська романтика. Добравшись до Кутузовського проспекту, в місцевому сквері на набережній ти можеш ще раз помилуватися на Москву-Сіті, тільки на цей раз з відстані. Далі потрібно рухатися уздовж Кутузовського проспекту у напрямку до Київської - обов'язково подивися на готель «Україна». Нічне підсвічування на сталінській висотці виглядає трохи демонічно, але вельми монументально.

Від готелю зовсім близько Площа Європи на станції метро Київська - варто зазирнути і сюди. По-перше, щоб переконатися, що Москва дійсно ніколи не спить. По-друге, захопитися тим, як несумісні архітектурні стилі поєднуються між собою в цьому унікальному місці - серед сучасних дзеркальних будівель розміщується Київський вокзал з символами СРСР в деталях.

Щоб подивитися на нічну Москву у всій красі, необов'язково забиратися на вежі Москви-Сіті або їхати на Воробйови гори. Поруч з Площею Європи є чудовий оглядовий майданчик на Ростовській набережній - тут відкривається приголомшливий вид на Будинок Уряду і Бородинський міст. Можеш влаштувати невеликий відпочинок і насолодитися теплої літньої ночі - атмосфера дуже сприяє.

Зовсім поруч з Ростовської набережній знаходиться станція метро Смоленська - і ще один символ радянської культури, будівля МЗС. І звичайно, жодна нічна прогулянка по Москві не проходить без відвідування Арбата: на старому Арбаті нарешті немає натовпів туристів, а на новому нічне життя вирує без зупинки.

До Червоної площі і фінішу залишається зовсім небагато - нікуди не звертаючи, рухайся прямо до мети. Не забудь помилуватися на особняк Арсенія Морозова, який виглядає, як палац в підводному царстві. Праворуч від себе ти побачиш бібліотеку ім. Леніна - ще одне грандіозне будівля на карті Москви. А попереду - червоні стіни Кремля і круглу Кутафью вежу.

У ЧОМУ Поїхали

Якщо ти вирушаєш в велоподорож вперше, ми з радістю порадимо тобі, який одяг буде комфортною і в той же час стильно. Нескладно здогадатися, що спідниці-максі і широкі штани - речі, які ні в якому разі не можна надягати для прогулянки на велосипеді, інакше ти ризикуєш зійти з дистанції, що не діставшись до фінішу.

Нескладно здогадатися, що спідниці-максі і широкі штани - речі, які ні в якому разі не можна надягати для прогулянки на велосипеді, інакше ти ризикуєш зійти з дистанції, що не діставшись до фінішу

Футболка T & B Limited August, 2990 р.
Кеди Face, 2390 р.
Браслет Inloveny, 1790 р.
Чохол для iphone 5 Sahar Cases, 1490 р.

Не варто сильно перевантажувати образ для прогулянки на велосипеді - зайва кількість деталей може стати проблемою і відволікаючим чинником. А на дорозі все-таки потрібно бути уважною, тому щоб уникнути травм і небезпечних моментів радимо тобі обійтися мінімумом аксесуарів - наприклад, плетеним браслетом. Акцент можна зробити на взуття - одягни кеди з кислотної забарвленням, які будуть контрастувати з ніжним відтінком сукні.

Футболка Trends Brands, 1890 р.
Сандалії Ash, 11900 р.
Сережки Trends Brands, 300 р.
Браслет Ivori Jewellery, 2490 р.


Якби сьогодні робили ремейк на фільм «Римські канікули», то в найромантичнішого сцені фільму - поїздка на мопеді - Одрі Хепберн і Грегорі Пек роз'їжджали б по Риму на велосипеді. Щоб відчути себе принцесою, яка втекла від зобов'язань в безмежний світ романтики, використовуй ніжну колірну гамму і милі серцю деталі. Картатий принт з відсиланням до 50-м, виконаний в пастельних тонах, і скромні сережки з перлами створять акуратний дівочий образ. Додай еклектики в образ сучасної принцеси за допомогою босоніжок на платформі - поєднання спортивних рис і класичного стилю все ще залишається на вершині модних тенденцій.

Сорочка T & B Limited August, 2490 р.
Кюлоти Trends Brands Base, 4690 р.
Кеди Face, 2990 р.
Браслет Polina Selezneva, 1690 р.
Брошка V & J, 5190 р.

Повертаючись до тебе комфорту і функціональності одягу для велопрогулянки, варто сказати, що найзручніший варіант - це штани. Ми пропонуємо не зупинятися на джинсах - влітку можна дозволити собі більше креативних образів. Білі кюлоти в поєднанні з пастельній кольоровою гамою допоможуть надати звичайній поїздці на велосипеді атмосферу сучасного аристократичного пікніка. Хочеться покласти в кошик красивий букет квітів і прокотитися по набережній, завершивши свій маршрут на літній веранді на тлі заходу.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __

Electra сьогодні - це культовий бренд найстильніших і комфортабельних велосипедів в світі.
Вони є продовженням стилю свого власника, драйву і спраги пригод. Конструктори і дизайнери бренду надихаються яскравою індивідуальністю власників велосипедів з усього світу.
Спираючись на інновації та високі стандарти якості, Electra пропонує широкий асортимент моделей, серед яких кожен знайде підходящу саме собі. Всю гаму лінійок Ви можете побачити на сайті http://electrabike.ru/
Велосипед - це здорово, стильно і весело, а головне - дуже зручний спосіб для щоденних подорожей по місту.