Реклама
Реклама
Реклама

Транспорт у Великобританії

  1. Квитки і проїзні
  2. Шотландія
  3. Уельс
  4. Вело-рай
  5. Транспорт між містами
  6. Оренда автомобіля
  7. Читайте також

Метро - найпоширеніший вид транспорту в Лондоні. Метрополітен охоплює весь центр і околиці міста, поєднуючи столицю з аеропортом Хітроу, і перетинається із залізничною мережею.

До схемою лондонської підземки потрібно звикнути, оскільки з однієї і тієї ж станції можна потрапити в абсолютно різні місця. Щоб здійснити пересадку, не треба йти на іншу станцію, слід просто дочекатися іншого поїзда.

Місто поділене на зони , Які розходяться від центру колами. Квитки діють в певних зонах, тому потрібно заздалегідь розпланувати маршрут. Валідація відбувається як при вході в метро, ​​так і при виході, якщо ви опинилися в іншій зоні, то не зможете вийти, не заплативши штрафу. А штрафи за порушення дуже великі.

Зональна тарифікація є також у системи легкого метро Docklands Light Railway (DLR), лондонської надземкі - London Overground і ж / д поїздів National Rail .

Автоматизовані безпілотні поїзда DLR курсують в південно-східній частині Лондона, районі колишніх доків і Canary Wharf. Квитки на метро працюють і з DLR.

Широко розвинена і мережа річкових суден, які курсую т по Темзі. цей сайт допоможе грамотно спланувати маршрут пересування по Лондону.

Квитки і проїзні

Є одноразові квитки, але їх покупка вигідна, якщо за час перебування в місті ви зробите одну поїздку. На інші випадки використовуються Day Travelcard, Oyster Card і інші варіанти.

Day Travelcard - квиток на весь день, що дозволяє їздити на метро, ​​надземка, DLR, National Rail, трамваях (якщо ви курсуєте в 3, 4, 5 або 6 зоні), автобусах, а також дає знижку 33% на річкові судна.

Oyster Card - еквівалент московської карти «Трійка». Для поїздок тільки на автобусі по Лондону є тариф Bus Pass на сім днів, який завантажується в Oyster Card.

«Pay As You Go» - карта, на яку ви кладете гроші, і за кожну поїздку вони списуються, але за більш вигідним тарифом, ніж в разі одноразового квитка.

Метро - найпоширеніший вид транспорту в Лондоні

Аеропорти

Аеропорти Лондона: Хітроу , Гатвік , Станстед . На сайті кожного є опис всіх можливих маршрутів до центру міста, а також схеми повітряних гаваней.

По темі: Аеропорти Берліна

Шотландія

У столиці Шотландії немає ні метро, ​​ні розвиненої системи поїздів і трамваїв, тому для переміщення по місту в основному використовуються автобуси.

Між містами Шотландії також зручно подорожувати на автобусі . Є навіть спеціальний додаток, що допомагає спланувати маршрут по країні.

Розклад і маршрути автобусів в Единбурзі легко дізнатися за допомогою онлайн системи BusTracker . Для подорожі на автобусі вигідніше використовувати карту OneTicket .

Дістатися з аеропорту до міста можна на автобусі і трамваї, подробиці на сайті .

Уельс

У Кардіффі також використовуються автобуси. Єдиний аеропорт Уельсу знаходиться поруч з містом, потрапити з нього в центр столиці можна численними способами .

Мапа Flexi Pass і талон Rover Ticket спрощують тут подорожі поїздами, автобусами, вузькоколійними поїздами.

Вело-рай

У всіх містах широко використовуються велосипеди. У кожному місті є прокат велосипедів і виділені велодоріжки.

Транспорт між містами

Між містами Англії легко подорожувати на поїзді і автобусі. Квитки на поїзд продаються без вказівки часу і місця, але є так звані « Advance Tickets »- квитки,« прив'язані »до конкретного поїзду. Цей варіант для тих, хто регулярно їздить в певний час.

Оренда автомобіля

Слід пам'ятати про лівосторонньому русі в країні, високих цінах на бензин, а також про те, що швидкісні обмеження вказуються в милях.

Для зручності - таблиця відстаней між містами.

Читайте також

Галопом по європах: як заощадити на транспорті

Безкоштовний Лондон

Заощаджуємо в Лондоні: транспорт і житло

Заощаджуємо в Лондоні: їжа

транспорт Гельсінкі