Реклама
Реклама
Реклама

Нові правила ведення військового обліку на підприємстві в Україні

  1. У статті розглядається, як ведуть облік військовозобов'язаних (призовників) на підприємстві, хто відповідальний...
  2. Як вести облік на підприємстві, якщо у багатьох працівників замість військового квитка є тимчасове...
  3. Яка доплата за ведення військового обліку на підприємстві?
  4. Рейтинг популярних товарів наших читачів

У статті розглядається, як ведуть облік військовозобов'язаних (призовників) на підприємстві, хто відповідальний за військовий облік, яке покарання за неподання списку працівників до військкомату, а також дані посилання на законодавчі норми.

Інструкція, введена МОУ, передбачає в питанні обліку призовників та військовозобов'язаних на підприємстві наступне:

* Продовження статті Як ведеться військовий облік військовозобов'язаних працівників на підприємстві в Україні? (роз'яснення МОУ)

8. Організацію регулярних звірок особистих карток, списків військовозобов'язаних, списків призовників із записами у військових квитках і посвідченнях про приписку до призовних дільниць.

9. Щорічну перевірку на відповідність особистих карток військовозобов'язаних працівників з обліковою інформацією військкоматів.

10. У п'ятиденний термін внесення в особисті картки співробітників змін, які відображають актуальність освіти, сімейного стану, місця роботи і проживання. Потім до 5 числа кожного місяця передача змінених даних воєнкома.

11. Приймання під розпис від призовників та військовозобов'язаних їх військово-облікових документів для передачі до військкомату для звірки з особистими картками.

12 12. Оформлення бронювання військовозобов'язаних за організаціям, підприємствам і установам під час оголошення мобілізації.

13. Складання та подання (до 1 грудня поточного року) до військового комісаріату списку працівників, яким потрібно приписатися до призовних дільниць.

14. Постійний контроль за виконанням перелічених заходів:

  • допризовна підготовка;
  • приписка до призовних дільниць;
  • дотримання правил військового обліку;
  • проведення роз'яснювальної роботи серед громадян щодо необхідності виконання обов'язків по-військовому обліку.

15. Повідомлення про працівників, які порушують вимоги законодавства про військовий обов'язок і військову службу, до військових комісаріатів для залучення тих, що провинилися до відповідальності.

Яка відповідальність за неподання списків працівників до військкомату?

Покарання за ігнорування законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, передбачено статтею 210-1 КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення).

Покарання для посадових осіб - штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як вести облік на підприємстві, якщо у багатьох працівників замість військового квитка є тимчасове посвідчення зі штампом "непридатний в мирний час"?

Зазначені співробітники підлягають призову у воєнний час, а при часткову мобілізацію в особливий період їх можуть призвати лише за умови зміни стану здоров'я, що обов'язково повинно підтверджуватися висновками медичної комісії.

Призов до армії (оновлено): відстрочка по здоров'ю, покарання за ухилення від призову

Звернемо увагу, що вищесказане не узгоджується з пунктом 1.4. інструкції , Яка затверджена Міноборони в 2010 році.

1.4. З військового обліку в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах знімаються військовозобов'язані і призовники, які по частинами п'ятою і шостою статті 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" 2232-12) зняті або виключені з військового обліку у військових комісаріатах.

Згідно з документом, таких працівників потрібно знімати з військового обліку на підприємстві, але тільки за умови, що раніше вони були зняті (виключені) з військового обліку у військкоматі на підставі ч. 5 і 6 ст. 37 ЗУ "Про військовий обов'язок и військову службу".

Яка доплата за ведення військового обліку на підприємстві?

Кабмін постановою № 921 затвердив новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних.

Якщо на підприємстві менше 500 військовозобов'язаних, військовий облік зобов'язана вести посадова особа кадрового підрозділу (з доплатою до 50% його посадового окладу, крім держслужбовців). В інших випадках керівник організації повинен вводити окрему штатну одиницю.

Відзначимо, що дія документа поширюється, зокрема, на підприємства, установи, організації та навчальні заклади незалежно від їх підпорядкованості та форми власності Відзначимо, що дія документа поширюється, зокрема, на підприємства, установи, організації та навчальні заклади незалежно від їх підпорядкованості та форми власності.

Оновлювана інформація по темі в Збірнику статей про військовий облік в Україні

Оцініть новина (статтю)

Рейтинг популярних товарів наших читачів

Завантаження ...

Завантаження ...


Новина (статтю) «Нові правила ведення військового обліку на підприємстві в Україні» підготували журналісти видання Бізнес портал fdlx.com

Дата публікації:, останнє оновлення сторінки: 25.06.2018 14:06:12

Яка доплата за ведення військового обліку на підприємстві?
Яка відповідальність за неподання списків працівників до військкомату?
Як вести облік на підприємстві, якщо у багатьох працівників замість військового квитка є тимчасове посвідчення зі штампом "непридатний в мирний час"?
Яка доплата за ведення військового обліку на підприємстві?