Реклама
Реклама
Реклама

Клопотання про допуск представника

  1. Заява про допуск представника

Зразок клопотання про допуск представника для участі в розгляді цивільної справи.

Особи, які беруть участь у справі, має право мати представників у цивільному процесі. Таким представником може бути будь-яка особа, якій довіряється здійснювати відповідні дії від імені довірителя.

Повноваження адвоката, який бере участь у справі в якості представника, зазвичай підтверджуються ордером. Повноваження інших осіб можуть бути підтверджені довіреністю, як засвідченої нотаріально, так і оформленої в простій письмовій формі. Крім того, повноваження представника можна підтвердити усно, з занесенням цього клопотання до протоколу судового засідання, або оформити пропоноване клопотання письмово з долученням його до справи.

Від того, як оформлені повноваження представника, залежить обсяг наявних у нього повноважень. Найширшим обсягом повноважень можна наділити представника, оформивши відповідне доручення. Довіреність від громадян повинна бути засвідчена нотаріально, або організацією або особою, перелік яких наведено в статті 53 Цивільного процесуального кодексу РФ.

Повноваження представника на підписання позову, подачу заяви до суду, відмова від позову , зміна позову , укладення мирової угоди , оскарження рішень і визначень суду, отримання грошей або іншого майна, відповідно до статті 54 Цивільного процесуального кодексу РФ, повинні бути спеціально обумовлені в довіреності.

Зазвичай письмове клопотання про допуск представника оформляється і в тому випадку, коли заявник сам бере участь у справі одночасно з представником. У цьому випадку особа, яка бере участь у справі, саме реалізує всі процесуальні права, користуючись допомогою представника з метою надання консультаційних послуг.

Особливих вимог до оформлення клопотання про допуск представника не існує, але, щоб уникнути його неправильного тлумачення, рекомендуємо користуватися загальними правилами складання позовних заяв до суду.

У _________________________
(Найменування суду)
від ________________________
(ПІБ повністю, адреса)
у цивільній справі № _____

Заява про допуск представника

В провадженні суду є цивільна справа за позовом _________ (ПІБ позивача) до _________ (ПІБ відповідача).

З метою реалізації наданих мені Цивільним процесуальним кодексом РФ прав і законних інтересів повідомляю суду про бажання скористатися послугами представника в цій справі, який буде представляти мої інтереси за письмовою заявою в ході всього судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтею 53 Цивільного процесуального кодексу РФ,

прошу:

  1. Допустити до участі в справі в якості мого представника ________ (ПІБ представника).

Дата подачі заяви «___» _________ ____ р Підпис _______

Завантажити зразок заяви:

Клопотання про допуск представника Клопотання про допуск представника