Реклама
Реклама
Реклама

Умови доставки та оплати квітів з Саратова і Енгельса

  1. Доставка по Саратову і Енгельсу Мінімальний час доставки букета - 2 години після прийому заявки;...
  2. оплата Яндекс.Деньгами
  3. оплата WebMoney
  4. Касовий апарат
  5. Умови повернення товару

Доставка по Саратову і Енгельсу

Мінімальний час доставки букета - 2 години після прийому заявки;

Рання (до 8:00) і пізня (після 22:00) доставка можлива за попередньою домовленістю.

У свята і передсвяткові дні

У свята і передсвяткові дні для точного і своєчасного виконання замовлення, прохання розміщувати замовлення заздалегідь (не менше ніж за 2-3 дні до дати виконання).

Інтернет - магазин Валенсія залишає за собою право еквівалентної заміни квіткових і пакувальних матеріалів з умовою збереження загального вигляду, колірної гами та вартості квіткової композиції. Зсув кольорів на аналогічні види узгоджується з замовником.

Наші букети виконуються в день доставки тільки зі свіжих квітів і перевіряються перед відправкою, що гарантує відмінну якість замовленого букета.

Доставка квітів в офіс і додому - не єдина можливість заощадити час клієнта. Ми із задоволенням пропонуємо інші послуги, які розраховані на зайнятих людей, що цінують свій комфорт і свого часу.

Листівка від Вашого імені

Кур'єрська служба нашого магазину може організувати доставку квітів безпосередньо одержувачу, приклавши до букету листівку від Вашого імені. Ми можемо вручити квіти анонімно або повідомити ту інформацію, яку Ви захочете передати одержувачу. Доставка квітів може здійснюватися разом з подарунками, які Ви можете передати через нас.

оплата

Ви можете оплатити замовлення, використовуючи:

Банківські карти

При оплаті замовлення банківською картою (включаючи введення номера карти), обробка платежу відбувається на сайті системи електронних платежів "Робокасса"

Це означає, що ваші конфіденційні дані (реквізити карти, реєстраційні дані та ін.) Не надходять в інтернет-магазин, їх обробка повністю захищена і ніхто не може отримати персональні і банківські дані клієнта.

Електронні гроші :

Електронні гроші :

І інші платіжні системи.

оплата Яндекс.Деньгами

Деньгами

Яндекс.Деньги - доступний і безпечний спосіб платити за товари і послуги через інтернет. Поповнення рахунку та оплата замовлень відбуваються в реальному часі на сайті платіжної системи .

оплата WebMoney

WebMoney - це універсальний засіб для розрахунків в Мережі, ціла сфера фінансових взаємовідносин, якою сьогодні користуються мільйони людей по всьому світу.

Касовий апарат

Так само, у разі якщо Покупець є Одержувачем товару, для оплати Ви можете використовувати переносний платіжний термінал системи Lifepay, який Вам надасть кур'єр.

Оплата проводиться як банківською картою, так і готівкою

Умови повернення товару

Якщо Ви отримали товар належної якості:

Згідно з Постановою уряду №55 від 19 січня 1998 року, квіти відносяться до «переліку непродовольчих товарів належної якості, що не підлягають поверненню або обміну на аналогічний товар інших розміру, форми, габариту, фасону, забарвлення або комплектації». Рослини вказані в п. 13 цього Переліку.

Якщо Ви отримали товар неналежної якості, Ви маєте право:

- вимагати заміни на аналогічний товар належної якості;

- вимагати пропорційного зменшення ціни;

- вимагати негайного безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат на їх виправлення споживачем чи третьою особою;

- відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати повернення сплаченої за товар суми.

Всі претензії приймаються у формі письмової заяви - претензії до продавця на ім'я директора магазину, в якому необхідно вказати одне з перерахованих вище вимог (п. 1 ст. 18 Закону). Заява оформляється в 2-х примірниках, на яких ставиться дата і підпис продавця. Один примірник заяви залишається у продавця, інший з відміткою про прийняття передається покупцеві.

Відповідно ст. 22 Закону, вимоги споживача про розмірному зменшенні покупної ціни товару, відшкодування витрат на виправлення недоліків товару споживачем чи третьою особою, повернення сплаченої за товар грошової суми, а також вимога про відшкодування збитків, завданих споживачеві внаслідок продажу товару неналежної якості або надання неналежної інформації про товар , підлягають задоволенню продавцем протягом десяти днів з дня пред'явлення відповідної вимоги.