Реклама
Реклама
Реклама

Як оплатити Яндекс Директ

  1. особливості оплати
  2. Загальний рахунок
  3. Як поповнити баланс Яндекс Директа?

Привіт, шановні читачі! У даній статті я розповім вам про основні способи поповнення рахунку в системі контекстної реклами Яндекс.Директ. Здавалося б, в цьому немає нічого складного. Однак не потрібно думати, що всі люди однаково добре розбираються в тому, як працювати з Яндекс Директом. Іноді виникають труднощі і питання. Саме для таких випадків і призначена моя стаття.

Саме для таких випадків і призначена моя стаття

Перед тим, як класти гроші на баланс і запускати рекламну кампанію, її необхідно якісно налаштувати. Ви вже зробили це? Якщо так, то перевірте, чи дотримувалися ви рекомендацій з ЦІЙ статті.

Якщо ж кампанія у вас до сих пір не налаштована, то готовий запропонувати свої послуги. Залиште заявку ТУТ , І я відповім вам в самий найближчий час.

Зі вступом покінчено. Перейдемо до того, як оплатити Яндекс Директ.

особливості оплати

Нагадаю, що до всіх платежах, які ви робите в Ю Я, автоматично додається ПДВ 18%. Уникнути сплати цього податку не можна - я вже докладно писав про це ТУТ . Повторюся, що нічого страшного в цьому немає - з податком на додану вартість працюють всі організації та ВП, які застосовують загальний режим оподаткування.

Мінімальна сума, яку ви можете внести на баланс кампанії - 1000 рублів (+ 18%). Погодьтеся, що це відносно небагато. Для тестування реклами в Ю Я вам не потрібно витрачати надзвичайних сум - почати можна з тисячі рублів (якщо не брати до уваги вартості настройки реклами).

Для тестування реклами в Ю Я вам не потрібно витрачати надзвичайних сум - почати можна з тисячі рублів (якщо не брати до уваги вартості настройки реклами)

Для порівняння - щоб протестувати, наприклад, рекламу на білборді, вам доведеться відразу розоритися в середньому на десять тисяч рублів в перший місяць. І лише потім ви зрозумієте, працює вона чи ні.

Загальний рахунок

З недавніх пір в Ю Я для всіх нових кампаній за замовчуванням призначається загальний рахунок, який представляє собою єдиний баланс для всіх рекламних кампаній аккаунта. Він зручний тим, що вам не потрібно поповнювати кожну кампанію окремо (якщо у вас їх декілька) - досить поповнити загальний рахунок, і він буде працювати відразу на всі кампанії.

Відключити загальний баланс не можна, тому якщо вам необхідно розподілити бюджет серед кількох кампаній, то робіть це за допомогою вказівки лімітів і коригувань ставок для кожної з них.

Як поповнити баланс Яндекс Директа?

Зайдіть на сторінку свого аккаунта в Ю Я і знайдіть кнопку «Поповнити» поруч із загальною сумою.

Натисніть на неї і вкажіть суму, яку ви хочете покласти на баланс. Тут можна вписати будь-яку суму від тисячі рублів. Яндекс автоматично додасть до неї ПДВ 18%. Таким чином, щоб запустити рекламу, вам потрібно буде заплатити мінімум 1180 рублів. Після введення суми натисніть «Виписати рахунок».

Увага! Цю кнопку натискайте в тому випадку, якщо ви плануєте поповнювати баланс безготівковим способом (з банківської карти, розрахункового рахунку і т.п.). Якщо безготівковий варіант поповнення вам не підходить, то натискайте на кнопку «Оплата готівкою». У цьому випадку вас перекине на сторінку, де буде представлена ​​докладна інструкція по поповненню.

Оплату готівкою можна зробити через термінали або банкомати, а також в салонах зв'язку Евросеть, Зв'язковий або DIXIS. Повний список терміналів і інших точок поповнення ви можете побачити, натиснувши на кнопку «Знайти термінали». Номер кампанії вам знати не потрібно - досить запам'ятати або записати код платежу. Зверніть увагу, що в більшості точок комісія за переказ дорівнює 0%.

Зверніть увагу, що в більшості точок комісія за переказ дорівнює 0%

Однак повернемося до більш зручного варіанту поповнити баланс Яндекс.Директу - по безналу. Після того, як ви натиснули «Виписати рахунок», вас перекине на сторінку з вибором способу. Ви можете оплачувати від імені як фізичного, так і юридичної особи. Залежно від типу платника пропонуються ті чи інші способи оплати.

Якщо ви є фізичною особою, то вам доступні наступні варіанти:

  • Яндекс гроші.
  • Рублевий гаманець Webmoney.
  • Банківська картка.
  • QIWI гаманець.
  • Pay Pal.

Також можна вибрати спосіб «Готівкою в банку» - в цьому випадку Яндекс сформує для вас квитанцію, з якою треба йти до найближчого відділення банку. Або заплатити за вказаними в квитанції реквізитами через систему інтернет-банкінгу, наприклад, через Ощадбанк Онлайн.

Але, на мій погляд, платити готівкою набагато зручніше через термінали - не потрібно нічого роздруковувати. А якщо у вас є картка Ощадбанку, то вам зручніше вибрати спосіб «Компанії» і ввести дані карти, ніж потім в системі Сбербанк Онлайн вводити повні реквізити «ТОВ» Яндекс.

А якщо у вас є картка Ощадбанку, то вам зручніше вибрати спосіб «Компанії» і ввести дані карти, ніж потім в системі Сбербанк Онлайн вводити повні реквізити «ТОВ» Яндекс

Якщо ви уявляєте ІП або юридична особа, то для вас доступні:

  • розрахунковий рахунок,
  • корпоративна банківська карта.

Другий варіант набагато зручніше, так як гроші на Директ зачислятся протягом 15 хвилин. При виборі розрахункового рахунку Яндекс сформує для вас платіжне доручення.

Коли вигідно виробляти оплату від юрособи?

  • Якщо ви працюєте з ПДВ. В цьому випадку ви можете прийняти ПДВ, що виділяється Яндексом, до відрахування.
  • Якщо ви при розрахунку податків враховуєте витрати (наприклад, ви працюєте на спрощену систему оподаткування з податковою базою «доходи, зменшені на величину витрат»). У цій ситуації ви зможете знизити розмір податку на прибуток.

Визначившись з типом платника (фізична або юридична особа) і з способом оплати, не забудьте заповнити інформацію про платника. Для фізичної особи треба обов'язково вказати:

  • ПІБ,
  • контактний телефон,
  • Адреса електронної пошти.

Для юрособи:

  • повні реквізити,
  • телефон і E-mail,
  • поштову адресу для доставки закривають документів.

Після заповнення необхідних полів натисніть на кнопку «Вибрати» в самому низу сторінки.

Перевірте дані платежу і натисніть «Виставити рахунок», після чого дотримуйтесь інструкцій системи.

Як бачите, тут немає ніяких складнощів. Спробуйте пройти всі етапи поповнення балансу самостійно і переконайтеся в тому, наскільки це просто. Якщо ж у вас виникнуть якісь додаткові питання, ви можете задати їх мені в коментарях до статті. Намагаюся відповідати швидко!

З повагою, автор блогу Сергій Чесноков

Ви вже зробили це?
Як поповнити баланс Яндекс Директа?
Коли вигідно виробляти оплату від юрособи?