Реклама
Реклама
Реклама

Різностатеві діти - в чому особливості?

Коли діти зовсім маленькі, набагато легше і зручніше купати їх разом, одночасно годувати, одягати і укладати спати в одній кімнаті. Незважаючи на те, що виконання всіх цих процедур братом і сестрою одночасно сприятливо впливає на їхні стосунки, рано чи пізно приходить час, коли їх потрібно буде розділити відповідно до їх статевої приналежності.

Обговоріть з дітьми статеві відмінності

Коли підійде час поділу різностатевих дітей, не забудьте провести виховну бесіду на цю тему. Розкажіть правдиво про фізичних відмінностях хлопчиків і дівчаток, називаючи всі органи своїми іменами (вживаними в анатомії), не використовуйте для цього сленг або евфемізми, бо збільшився їхній шанс того, що маленькі діти не зрозуміють про що йде мова. Поясніть дітям, що вони завжди можуть задати вам питання, що цікавлять їх питання з приводу їх тіла, в цьому немає нічого ганебного.

Поясніть дітям, що вони завжди можуть задати вам питання, що цікавлять їх питання з приводу їх тіла, в цьому немає нічого ганебного

Поділ різностатевих дітей під час купання

Спільне купання брата і сестри досить часто стає причиною батьківського обурення. Деякі батьки спочатку проти таких заходів, деякі ж дотримуються думки, що нічого страшного в цьому немає, що вони розділять різностатевих дітей, коли ті самі відчують дискомфорт і попросять про це.

Як правило, суспільство лояльно ставиться до того, що різностатеві діти купаються разом, якщо вони еше не досягнули шкільного віку. У 5-6 років спільне купання зазвичай стає неможливим з природної причини: підросли діти не поміщаються в одній ванній.

Перший час їм буде незвично приймати ванну окремо, тому постарайтеся під час купання приділити кожній дитині увагу: обговоріть події, що відбулися за день, заспівайте улюблену пісеньку, пограйте з іграшками для ванної, навчіть визначати температуру води, мити голову.

Поділ різностатевих дітей по різних кімнатах

Буває, брати і сестри ділять одну кімнату роками, проте, якщо дозволяють житлові умови, краще розділити їх до переходу в середню школу. До кінця молодшої школи діти будуть добре розуміти, чим відрізняються хлопчики від дівчаток. Крім того, у останніх на той час може початися процес статевого дозрівання.

Ідея розселення може спочатку розладнати дітей. Щоб уникнути скандалів, максимально задійте дітей в підготовці до переїзду: доручіть їм придумати дизайн кімнат, задійте в покупці меблів і зборі речей, відсвяткуйте «новосілля» кожної дитини.

Само собою зрозуміло, ви можете перестати купати різностатевих дітей одночасно до 5 років і розселити їх по різних кімнатах до 10 років, як мовиться в статті. Але моя вам порада: приймаючи рішення, орієнтуйтеся на свою сім'ю. Краще вас вибір не зробить ніхто!

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся