Реклама
Реклама
Реклама

Ванна кімната в панельному будинку: здійснення ремонтних робіт без проблем

  1. распланировка санвузла
  2. Душова кабіна або ванна - що краще вибрати?
  3. Де найкраще місце для пральної машинки?
  4. Вибираємо матеріали для обробки ванної
  5. стельова поверхня
  6. настінні поверхні
  7. Підлогове покриття

Зміст:

  1. распланировка санвузла
  2. Душова кабіна або ванна - що краще вибрати?
  3. Де найкраще місце для пральної машинки?
  4. Вибираємо матеріали для обробки ванної

Кращим рішенням житлової проблеми для сім'ї з середніми доходами є квартира в панельному будинку. У будь-якому випадку після покупки власник новопридбаного житла переробляє під свій смак кухонне приміщення, передпокій, вітальню або спальню, а ванна кімната в панельному будинку залишається без змін, до неї, як правило, руки не доходять.

Це можна пояснити тим, що варіанти планування «хрущовок» і «брежневок» досить невеликих розмірів і недостатньо зручні для комфортного проживання.

зробити дизайн ванної кімнати розміром 6 кв. м. або дизайн ванної 5 кв. м. - місця експериментів дизайнерів, так як потрібно добре постаратися, щоб зробити затишне і комфортне приміщення ванни.

Зрештою, домочадці якось притираються до свого нового житла, так як це для них значно простіше, ніж займатися переплануванням і робити додаткові зусилля для створення комфортних умов для проживання.

Все вищесказане відмінно демонструється на ванній. Багато власників квартир вважають, що найдешевша плитка і невигадлива сантехніка чудово підійдуть для середньостатистичної ванної кімнати, де вони проводять не так вже й багато часу.

У той же час сьогодні існує величезний вибір ультрасучасної сантехніки і будівельних матеріалів, що робить можливим облаштувати ванну кімнату відповідно до смаковими уподобаннями мешканців і останніми тенденціями інтер'єрної моди, це в свою чергу додасть санвузлу функціональність, комфортабельність і затишок.

У той же час сьогодні існує величезний вибір ультрасучасної сантехніки і будівельних матеріалів, що робить можливим облаштувати ванну кімнату відповідно до смаковими уподобаннями мешканців і останніми тенденціями інтер'єрної моди, це в свою чергу додасть санвузлу функціональність, комфортабельність і затишок

распланировка санвузла

Для початку слід вирішити для себе, чи буде ванна кімната суміщена з туалетом або все-таки залишити ці приміщення роздільними.

Дизайн такого суміщеного санвузла краще тим, що за рахунок знесеної стіни збільшується загальна площа приміщення, це дозволяє спростити планування монтажу сантехніки, меблів та електрики.

До того ж це заощадить бюджет мешканців, адже не треба витрачатися на будматеріали, які б пішли на обробку знесеної перегородки, а зайвий отвір можна буде недорого закрити, ніж встановлювати дорогу двері.

Подібний ремонт ванної кімнати в панельному будинку підходить для молодят пар, які ще не встигли обзавестися дітьми, а також для літніх людей, у яких діти вже виросли.

Якщо приміщення туалету досить велика і в ньому без праці можна встановити невелику раковину із змішувачем і псевдобіде, а у ванній кімнаті вільно встане машинка для прання білизни, то краще їх залишити роздільними. У тому випадку, якщо власники житла все-таки будуть наполягати на їх поєднанні, то можна зробити виняток.

Після того як питання з формою кімнати вирішене, постає проблема організації її вільного простору.

Маленька площа не дає можливості вмонтувати відразу і ванну, і кабінку для душа, білизняний шафка і машинку для прання одягу.

Душова кабіна або ванна - що краще вибрати?

Душова кабіна заощадить досить велику площу ванної кімнати, але повноцінно прийняти ванну можливості не буде, а якщо в сім'ї є діти, то це питання першорядний.

А, наприклад, кутова ванна середнього розміру заощадить площа приміщення до того ж підійде для виконання функції днища душової кабінки.

Залиште доступною нішу під ванною. Оснастіть її дверцятами і зберігайте там чистячі засоби і інвентар для прибирання санвузла.

Оснастіть її дверцятами і зберігайте там чистячі засоби і інвентар для прибирання санвузла

Де найкраще місце для пральної машинки?

Ремонт ванної в панельному будинку зазвичай проводиться для того, щоб домочадці відчували себе тут набагато затишніше і зручніше, ніж це було до переробки.

Перед тим як почати ремонт, необхідно серйозно подумати, де краще встановити великогабаритну побутову техніку.

Можливо три способи монтажу пральної машини:

  1. Недалеко від ванною або кабінки для душу, огорожу між ними не встановлюється. Вода з машинки зливається відразу в сантехніку по обладнаній відведенню або в каналізаційний стік. Це єдино можливий варіант для пральних машин з вертикальним завантаженням;
  2. Зі встановленням огорожі. Її зведення дозволяє зробити поглиблення під машину для прання білизни, в якості декоративного елемента можна встановити двері, що приховують побутову техніку від очей. За рахунок обладнання перегородки також з'являється ще одне місце для розміщення білизняних приладдя, миючих та косметичних засобів;
  3. Під умивальником.

За рахунок обладнання перегородки також з'являється ще одне місце для розміщення білизняних приладдя, миючих та косметичних засобів;   Під умивальником

Вибираємо матеріали для обробки ванної

З першого погляду може здатися, що ванна в панельному будинку може бути оброблена будь-якими навіть не дуже якісними, будівельними матеріалами.

Це є помилкою: адже чим добротний матеріал, тим комфортабельней буде в приміщенні ванною, до того ж неякісні матеріали можуть звести нанівець всі вироблені роботи.

стельова поверхня

  1. Побілка стель вапном вже давно пішла в минуле, тому не варто навіть думати про це.
  2. Фарбування. Спосіб не з легких, тут потрібно ґрунтовна попередня підготовка стелі і чималі грошові витрати на фарбу для стелі у ванній.
  3. Плити з пластикового матеріалу. Дуже просто монтуються. У разі підвищення рівня вологості на місці стиків можлива поява цвілі, що призведе в непридатність покриття.
  4. Пластикова стеля у ванній (панелі з ПВХ) . З їх допомогою прекрасно ховаються дефекти стельової поверхні, ховається вентиляційний отвір і монтується точкове світло. Прості в установці.
  5. Рейки на стелі значно довше служать і виглядають більш привабливо, ніж ПВХ-панелі.
  6. Навісну стелю у ванній. Монтується спеціально підготовленими працівниками, встановити самостійно його неможливо. Володіє кращими якостями панельного і рейкового стель. Чи не боїться вологості, так як у нього відсутні місця для стиків.

настінні поверхні

З великої різноманітності оздоблювальних матеріалів найбільше для покриття настінних поверхонь у ванній підійде плитка з кахлю, вона додасть приміщенню естетичний вигляд і гарантує дотримання санітарно-гігієнічних вимог.

Деякі ділянки ванній, куди не потрапляє вода, можна обробити венеціанською штукатуркою, що миються, дерев'яними елементами та іншими матеріалами.

Але не варто забувати, що через маленькій площі приміщення, і як наслідку тісноти, по ходу його експлуатації зношування таких покриттів посилюється. Дзеркальні полотна візуально роблять простір більше.

Підлогове покриття

З вищесказаного випливає, що найкращим способом обробки є покриття підлоги кахельною плиткою. Хоча дуже довго служить і чудово виглядає полімерна наливна підлога у ванній кімнаті.

При цих двох способах без праці можуть бути додатково встановлені «теплі підлоги».

Якщо встановлювати «тепла підлога» не плануєте, то для додання комфорту бажано встановити нестаціонарний настил у вигляді решітки, виготовлений з дубових рейок.

Ванні кімнати в панельному будинку не є анахронізмом. При розумному облаштуванні та виборі високоякісних і найсучасніших засобів ванна кімната стає функціональної і неповторною.

Sex Cam Cam Sex Live

Де найкраще місце для пральної машинки?
Де найкраще місце для пральної машинки?
Душова кабіна або ванна - що краще вибрати?
Де найкраще місце для пральної машинки?