Реклама
Реклама
Реклама

Ремонт ванної кімнати своїми руками

  1. Необхідні матеріали та інструменти
  2. Підбір труб і з'єднують їх елементів
  3. оформлення стелі
  4. Оформлення стін і підлоги

Якісний ремонт ванної кімнати своїми руками завжди є досить цікавим заняттям. Кожна сім'я, плануючи черговий ремонт, намагається знайти вигідний варіант, як зробити його якісно і з мінімальними фінансовими витратами.

Якщо ви володієте елементарними будівельними навичками або хочете їх придбати, то у вас є оптимальний варіант виконати цей захід. Зробити ремонт своїми руками. З огляду на власний досвід і бажання можна вибрати операції, які здатні подужати самостійно, а на які бажано запросити фахівців. Такий варіант дозволить значно заощадити сімейний бюджет.

Зміст статті:

Необхідні матеріали та інструменти

Розглянемо перелік необхідних робіт під час проведення ремонту у ванній кімнаті:

Підбір труб і з'єднують їх елементів

З огляду на практично постійну вологість у ванній кімнаті, в оптимальному варіанті фахівці рекомендують використовувати поліпропіленові або металопластикові труби.

Застосування поліпропіленових труб дозволить зварити цільну систему на тривалий термін. Внаслідок цього її можна заховати в стіни під плитку. Але для їх зварювання вимагає спеціальне нагрівальний пристрій і навички роботи з ним. Якщо ви хочете приховати водопровідну систему, тоді є сенс запросити фахівця для грамотної і надійної зварювання всіх стиків.

Використання металопластикових труб дозволить самостійно виконати всі з'єднання. Але у вологому приміщенні металеві переходи на стиках можуть почати іржавіти і через певний час можливо появи в цих місцях протікання. Особливо це актуально для магістралі гарячої води. Але збільшити експлуатаційний термін труб цього типу можна за рахунок закладення всіх стиків за допомогою герметика.

Але збільшити експлуатаційний термін труб цього типу можна за рахунок закладення всіх стиків за допомогою герметика

Поліпропіленові труби і фітинги

Для з'єднання металопластикових труб рекомендується використовувати фітинги із цільної пластмаси.

оформлення стелі

Як правило, плити перекриття в ванних кімнатах стандартних квартир в багатоповерхових будинках мають купу дефектів, пов'язаних з технологією їх виготовленням. Внаслідок цього значно скоротити витрати часу і фінансів, необхідні для отримання відносно рівній поверхні, допоможуть підвісні стелі з пластика. Для ремонту ванної своїми руками це ідеальний варіант. Вагонка або плити з цього матеріалу дозволять швидко отримати стелі привабливого вигляду на тривалий термін. Так як пластик не боїться підвищеної вологості.

Останнім часом для обробки стелі у ванній кімнаті більшої популярності набувають натяжні стелі . Великий асортимент кольорових і фактурних рішень дозволяє створити вишуканий і практичний інтер'єр. Особливо якщо врахувати, що вони монтуються з матеріалів, що володіють прекрасною стійкістю до підвищеної вологості.

Оформлення стін і підлоги

Традиційно для обробки стін використовується керамічна плитка. Рекомендації про її грамотному підборі і технології облицювання можна легко знайти в інтернеті.

Підлогове покриття, з огляду на високу вологість, можна виконати з ламінату, лінолеуму, керамічної або керамогранітних плитки.

Якщо у вас є велике бажання перетворити ванну кімнату в вишукане і стильне приміщення, тоді все вийде.