Реклама
Реклама
Реклама

Оздоблення мозаїкою ванної кімнати, види матеріалу і ідеї оформлення

  1. Види мозаїки і особливості матеріалу
  2. Мозаїка зі скла
  3. смальтова мозаїка
  4. Мозаїка з каменю
  5. металева мозаїка
  6. Вибір матеріалу і етапи монтажу мозаїки
  7. Підготовчі роботи
  8. Укладання мозаїки

Коли облаштовується ванна кімната, необхідно подбати не тільки про красивий зовнішньому оформленні, але і практичну сторону. Останнім часом великою популярністю стала користуватися обробка ванної кімнати мозаїкою. Матеріал дає великі можливості з точки зору дизайнерських ідей. Крім того, практична сторона також залишається на висоті, якісна обробка ванної мозаїкою прослужить довгі роки. Коли облаштовується ванна кімната, необхідно подбати не тільки про красивий зовнішньому оформленні, але і практичну сторону

Дизайн і ремонт ванною за допомогою мозаїки

Види мозаїки і особливості матеріалу

Мозаїка виготовляється з різних видів матеріалу, що дозволяє створювати цікаві інтер'єри.

Часто використовувані матеріали:

  • Камінь.
  • Скло.
  • Кераміка.
  • Мушлі.
  • Намистини.
  • Ламінат.
  • Смальта.

Основною перевагою музичного оформлення є різноманітність в оформленні, як в колірному рішенні, так і в фактурном.

Якщо в інтер'єрі проглядаються незначні дефекти, то оздоблення мозаїкою ванною здатна не тільки приховати недолік, але і перетворити його в гідність, завдяки своїй пікантності і індивідуальності.

Мозаїка зі скла

  • Матеріал за зовнішнім виглядом нагадує гірський кришталь і вирізняється з-поміж інших видів музичного матеріалу.
  • Скляна мозаїка НЕ ​​пориста, тому відмінно підійде для вологого середовища.
  • Зберігає привабливий зовнішній вигляд при тривалому експлуатаційному періоді.
  • Скляна мозаїка стійка до хімічних реагентів, які містяться в миючих засобах.
  • Чи витримає будь-які температурні перепади.
  • Має колосальний вибір колірних рішень, включаючи комбіновану обробку.
  • Прийнятна ціна.

керамічна мозаїка

Оздоблення ванни дрібної мозаїкою з кераміки, буде коштувати трохи дорожче. Відмінною рисою керамічної обробки є різноманітність фактур. Полірована кераміка буде блищати, а рельєфну поверхню можна використовувати для нерівностей, тріщин і можливих вкраплень іншого колірної гами. Читайте додатково "Чим можна обробити стіни у ванній кімнаті" .

смальтова мозаїка

За характеристиками і подібністю, смальтовая мозаїка нагадує здебільшого скляну. Але дещо інший метод виготовлення робить її набагато міцніше. Основною відмінною рисою смальтовой мозаїки є її ефект світіння зсередини, тому матеріал при різному освітленні виглядає по-різному.

Мозаїка з каменю

Мозаїка в ванній з каменю

Матеріал виготовляється як з звичайних недорогих каменів, так і з дорогоцінних і напівкоштовних. Завдяки природній фактурі, ванна кімната виходить індивідуальної. Багато, для більшого захоплюючого ефекту старять камінь, що робить інтер'єр ексклюзивним, можна побачити приклад приміщення на фото.

Інтер'єр ванної, виконаний за допомогою мозаїки з каменю, прослужить багато років. Розкішний, стійкий і твердий матеріал практично вічний.

металева мозаїка

Даний вид матеріалу найбільш стійкий до різних механічних впливів, виготовляється з нержавіючої сталі або латуні. Однак матеріал вимагає до себе уваги з точки зору догляду. Металева мозаїка не переносить зв'язку з хімічними подразниками і миючими засобами. Також, через технологічну необхідність застосування гумової підкладки, її не можна використовувати в місцях з великими температурними перепадами.

Вибір матеріалу і етапи монтажу мозаїки

При виборі мозаїки для підлоги, необхідно врахувати кількість відвідуваності за день. Якщо санвузол роздільний і мова піде тільки про ванну кімнату, можна використовувати і скляну мозаїку. Якщо приміщення поєднане, при цьому невеликій площі, то навантаження на підлогу збільшується в рази. Тут варто задуматися про використання більш зносостійкого керамічної або керамогранітних мозаїки.

Тут варто задуматися про використання більш зносостійкого керамічної або керамогранітних мозаїки

Скляна мозаїка в інтер'єрі ванної.

Мозаїка з керомаграніта відрізняється підвищеною міцністю, вологостійкістю, даний матеріал можна використовувати в громадських приміщеннях. Для статі найчастіше застосовуються темні або прітемненние тони. Все залежить від особистих переваг і загального інтер'єру. Для облицювання стін підійде будь-який з перерахованих вище матеріалів, в залежності від фінансових можливостей і індивідуальних переваг.

Укласти мозаїчний матеріал на підлогу і стіни можна своїми руками, не звертаючись за професійною допомогою, але для цього знадобиться покрокова інструкція і попереднє вивчення всіх етапів роботи. Якщо монтаж проводиться самостійно, то для обробки найкраще використовувати керамічну мозаїку. Матеріал відрізняється достатньою міцністю і випускається на спеціальній підкладці у вигляді сітки, що дозволить монтувати матеріал фрагментами, тим самим прискорити процес роботи.

Підготовчі роботи

Перед тим, як приступити до установки матеріалу, необхідно ретельно підготувати поверхню і подивитися відео інструкцію по установці. Монтаж проводитися тільки на рівну поверхню, а домогтися таких результатів допоможе цементний розчин і будівельний рівень.

Після вирівнювання, необхідно визначити саму площу для укладання. Мозаїкою можна прикрасити повністю всю поверхню, а можна використовувати в якості декоративного елемента або доповненням до керамічної плитки. Якщо мозаїка буде використовуватися в якості візерунка, то майбутній малюнок найкраще накидати на папері, щоб було легше спроектувати на поверхню.

Для початку малюнок проектується на стіну, потім підганяються елементи плитки за розміром, по потребі підрізають. Для бордюру і обрамлення знадобляться ті ж дії, спочатку малюнок, потім підгін матеріалу.

Укладання мозаїки

Початковим етапом стане визначення необхідних рядів для укладання. Ряди краще викласти спочатку на підлозі, потім на стіновий поверхні робляться точні позначки по горизонталі і вертикалі. Намічені ряди допоможуть виконати зображення за фрагментами і почати правильно роботу.

  • Потім, приміряємо один лист, прикладаючи його до стіни, щоб ще раз переконатися в правильному розташуванні. Потім зворотна сторона листа покривається клеєм за допомогою спеціальної зубчастої гладилки, а розподіляється за допомогою рівною гладилки. Шар нанесеного клею не повинен перевищувати 1 см.
  • Потім лист тулиться до стіни і потихеньку притискається, одночасно простукується гумовим шпателем. Далі, таким же способом проводиться монтаж всіх інших фрагментів. Листи підганяються, і коригується, поки клей не схопиться.
  • Після виконаних робіт, можна вважати, що перший етап по обробці завершено. Після чого матеріал залишають на 2 доби до повного висихання. Завершальним етапом стане затирка швів.

Затирка проводиться за допомогою гумової терки легкими рухами руки. Склад, який виходить за краї усувається за допомогою губки або м'якої тканини. Після виконання всіх етапів роботи, ванну краще не експлуатувати протягом місяця. При належному догляді, обробка ванної кімнати мозаїкою прослужить довгі роки. Дивіться відео «Облицювання мозаїкою чавунної ванни»

Частина 1 Частина 2