Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн невеликій ванній кімнати-фотогалерея вдалих рішень

При плануванні ремонту часто виникає питання, чи варто розробляти дизайн невеликої ванної кімнати. Стримуючими факторами виступають обмеженість простору, типове планування без можливості перетворень і збільшення площі. Максимум - об'єднання санвузла. Однак сучасні інтер'єрні стандарти передбачають благоустрій компактних приміщень. І навіть найменша ванна може постати в зовсім іншому вигляді.

Особливістю проектування інтер'єру ванної, яка не вирізняється наявністю великого простору, є прагнення раціонально розпорядитися наявної площею. Дизайнери віддають пріоритет зонування. Залежно від отриманого рішення вибирається стиль, який відповідає загальній спрямованості ремонту в квартирі або будинку.

Ергономічність, раціональний розподіл сантехніки і меблів - основні акценти, з яких починається формування досконалого вигляду. Приклади дизайну на фото невеликих ванних кімнат - яскравий тому приклад. Простір перетворюється дивним чином, якщо виконані наступні умови:

  • об'єднання санвузла;
  • перенесення комунікацій в разі такої можливості;
  • використання прийомів зонування;
  • установка кутовий ванни або душової кабіни для економії площі;
  • монтаж підвісної сантехніки - вона більш компактна і займає менше місця, в тому числі, візуально;
  • раціональний підхід до вибору меблів.
При плануванні ремонту часто виникає питання, чи варто розробляти дизайн невеликої ванної кімнати

Дизайн ванної в нейтральних тонах. Кахель з малюнком формує зону прийняття ванни, однотонна плитка - душову, мозаїка - умивальника і зберігання банного приладдя. Велике дзеркало створює відчуття додаткового простору

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Компромісним рішенням в умовах обмеженого простору може стати душова кабіна з невеликою ванною.

Кутова ванна як спосіб економії місця і створення комфортних умов для водних процедур. В основі дизайну - класичний прийом формування панелей з більш темною плитки. Світлий верх стін привносить відчуття світла і простору

Фото дизайну невеликої ванної кімнати також підтверджують: найбільш вдале рішення - декорування в світлих тонах. Темні кольори візуально зменшують площу. Однак і тут є свої секрети. Виграшно виглядають:

  • контрастні рішення при вмілому поєднанні кольорів;
  • вертикальні лінії в інтер'єрі - прямокутна плитка, фриз;
  • спадкоємність дизайнерських ліній, плавні переходи між різними поверхнями;
  • акцентування уваги на одній деталі декору, наприклад, керамічному панно.

Дизайн побудований на контрасті великих плиток білого і теракотового кольорів. Відокремлені зони умивальника, ванни, а об'єднуючим елементом виступає невелике панно - квітка лілії

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Грамотне розміщення освітлювальних приладів - один з прийомів, спрямованих на візуальне збільшення простору.

Маленька ванна в класичному стилі. Поєднання бронзи і мармуру, мозаїчне панно - і простий санвузол перетворюється на вишукану місце для релаксації

Вдалий дизайн невеликій ванній відрізняється легкістю, відсутністю громіздких предметів і наявністю стильних елементів, що формують привабливий візуальний образ. Остання умова аж ніяк не зайве. Ванна сприймається як місце відпочинку. Повноцінна релаксація неможлива без естетичної насолоди навколишнім оточенням.

Примітно, що навіть скромний санвузол невпізнанно перетворюється завдяки зусиллям майстрів по створенню інтер'єру. Ще більш цікаво, що навіть дизайн невеликих ванних кімнат передбачає стилізацію в різних варіаціях - від вишуканих мотивів античності до претензійного мінімалізму.

Найпростіший шлях - оформлення в одному із сучасних напрямків. Підійдуть такі стилі:

  • модерн;
  • арт деко;
  • хай тек;
  • мінімалізм.

Приємні салатові відтінки - ідеальне тло для відпочинку. Використання плитки і фриза з однієї колекції сприяє цілісному сприйняттю кімнати

Причому жвавість двох перших напрямків, скоріше, краще суворої гармонії технологічних рішень XXI століття. Але в будь-якому випадку, на фото дизайн невеликій ванній постає як цілісне рішення, а це найголовніше. Гармонія в інтер'єрі сприяє встановленню душевного комфорту.

Для маленької ванної цілком прийнятні етнічні мотиви. Органічно вписується середземноморський стиль, який передбачає стриманість в оформленні та колірних рішеннях. Оригінально виглядають екзотичні східні або японські елементи.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: Особливість середземноморського стилю - використання приглушених світлих тонів, що цілком відповідає духу оформлення маленької ванної.

Оздоблення мозаїкою - безпрограшний варіант для маленької ванної, а ергономічні меблі та сантехніка збільшують життєвий простір

Всі переваги стилів, їх недоліки та доцільність використання визначить тільки професійний дизайнер. Підхід фахівця відрізняє досконале знання особливостей планування та декорування простору. До того ж, справжній майстер своєї справи завжди поділиться радою і запропонує стати співавтором проекту, єдиного і неповторного.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?