Реклама
Реклама
Реклама

Як закрити каналізаційні труби у ванній кімнаті. Дізнайся!

  1. Причини маскування комунікацій
  2. Ховаємо труби в стіну
  3. Ховаємо труби за допомогою короба
  4. Маскування труб за допомогою плитки
  5. Поради щодо маскування труб

Одним з основних правил дизайнерського мистецтва в оформленні сучасної квартири є раціональна організація житлового простору кожної кімнати. Це в першу чергу стосується ванній, оскільки тут головну роль відіграють вимоги санітарних правил і гігієни. Одним з основних правил дизайнерського мистецтва в оформленні сучасної квартири є раціональна організація житлового простору кожної кімнати

Як закрити труби у ванній

Причини маскування комунікацій

При прокладанні або ремонті труб гарячого і холодного водопостачання їх слід ретельно заховати. Інакше змонтовані поверх стіни труби зіпсують вигляд ванної кімнати. Від тривалої експлуатації трубопровід у ванній часто кородує, а фарба на ньому здувається і темніє. Якщо вентиляція в приміщенні не дуже ефективна, то, як правило, поверхня відвідав покривається вологою. Більш того, на них може утворитися слиз.

Ховаємо труби в стіну

Якщо будинок, в якому знаходиться ваша квартира, новий і ванна кімната облаштовується «з нуля», то найлегшим способом маскування трубопроводів буде монтаж їх всередині стін. Необхідно подбати, щоб при монтажі зливу не утворився контр-уклону. Також слід врахувати можливе знаходження в ванній кімнаті пральної машини. Варто заздалегідь визначити місця установки сантехнічних приладів і намітити найбільш раціональне розташування розводки. Причому не варто забувати про таку обставину, як майбутній плановий ремонт або аварійна ситуація.

При монтажі вентилі встановлюють на труби гарячої та холодної води з таким розрахунком, щоб до них був максимально безперешкодний доступ. А при аварійній витік води у ванній кімнаті треба мати можливість вільно добиратися до труб. Така передбачливість допоможе максимально швидко усунути неполадки і не псувати декор стін ванної в пошуках місця протікання. Не треба забувати, що труби, забезпечені вентилями (холодна і гаряча вода), допоможуть відремонтувати або замінити змішувач, не перекриваючи загального стояка. Ну, а якщо ж ванна кімната в квартирі давно обжита, то справи будуть набагато складніше.

Ховаємо труби в стіну потім шпаклюємо цементом

Ховаємо труби за допомогою короба

Сховати труби у ванній кімнаті можна двома методами. Перший - самий зручний і практичний, який можна здійснити самому, - поставити захисні короби. Найпростіша і легко зводиться конструкція виготовляється з плоского вологостійкого матеріалу. Це може бути вологостійкий гіпсокартон, пофарбований фарбою, панелі МДФ, змонтовані на каркасі, або навіть пара смолистих дощок, оброблених спеціальним складом. Все це поєднується під кутом 90 градусів. Боковина короба ставиться вертикально. У ній ховається основна частина труб. Верхня сторона конструкції кріпиться до стіни. Стінки короба скріплюються між собою за допомогою куточків з металу і саморізів. Вся конструкція фіксується на стіні за допомогою різних з'єднань.

Існує багато способів нанесення декоративного покриття на таку конструкцію. Це різноманітні варіанти обклеювання плівкою, фарбування або облицювання різними матеріалами. Крім цього, вгорі можна змонтувати поличку. Головне достоїнство даної конструкції - легкість демонтажу при нестандартній ситуації.

Головне достоїнство даної конструкції - легкість демонтажу при нестандартній ситуації

приклад короба

Маскування труб за допомогою плитки

Одним з трудомістких варіантів є маскування розводки за допомогою стіновий облицювальної плитки. Для виконання такої роботи необхідно підготувати основу. Виготовляються рами з дерев'яних рейок. Рамки з'єднуються між собою в каркас, в якому необхідно приховати труби. Готова конструкція закривається фанерою або іншим вологостійким матеріалом.

Наступний етап - приклеювання до обшитому каркасу сітки для створення основи під плитку, яку планується покласти зверху. Після цього ззаду труб встановлюються опорні бруски. Витримавши потрібні розміри бруска, його треба закріпити за допомогою клина між стінкою і задньою стороною труб. І тільки потім на труби можна надіти спеціально зроблений для цієї мети кожух. Подальша укладання плитки, що дозволяє облицьовувати поверхню конструкції найбільш привабливо, виконується в такій послідовності. Спочатку облицьовувався вертикальна лицьова сторона, потім - торцеві, далі - горизонтальні поверхні і верхня частина.

Обидва описаних варіанти маскування труб у ванній кімнаті нескладно виконати навіть своїми руками. Тому, проявивши терпіння і наполегливість, ви можете облагородити інтер'єр своєї ванної кімнати, сховавши міжповерхові комунікації в каркас, облицьований плиткою. Це дозволить заощадити досить пристойну суму грошей із сімейного бюджету. Та й демонтаж цієї конструкції буде менш витратним і трудомістким.

Поради щодо маскування труб

  • Підведення і злив води до пральної машини можна кріпити до стіни за допомогою хомутів за ванною, яка надійно замаскує їх.
  • При монтажі труб під гарячу і холодну воду важливо пам'ятати, що всі розміри елементів під'єднання до сантехнічних приладів повинні мати припуск на товщину облицювальний матеріал.
  • Виробляючи облицювальні роботи у ванній кімнаті, не треба забувати про можливість доступу до сифона ванни або душової кабіни, передбачивши спеціальний сантехнічний люк.
  • При використанні ДСП для маскування розводки треба фіксувати короб до дошки, закріпленої між стіною і комунікаціями, саморізами.

Фотографії по маскуванню труб у ванній кімнаті

Труби всередині стіни

Труби всередині стіни

Ховаємо труби за допомогою меблів

Відео - ремонт туалету в європейському стилі