Реклама
Реклама
Реклама

Яка валюта в Тунісі

  1. Невелика інформація про Тунісі
  2. Яка валюта в Тунісі
  3. Яку валюту необхідно брати з собою на відпочинок до Тунісу
  4. Які центи в Тунісі, - пам'ятка для туристів

Напевно, багато хто з нас люблять подорожувати по світу, з метою пізнати щось нове, дізнатися, як живуть в інших країнах.

При цьому необхідно знати, з якою валютою відправитися в подорож в ту чи іншу країну.

Невелика інформація про Тунісі

З одного назви цієї країни не важко здогадатися про те, що в ній жити і відпочивати буде явно не нудно.

Ця країна розташована на території Північної Африці, і вважається густонаселеній. Порядку 90% жителів відносяться до мусульман, тому необхідно враховувати це при відпочинку.

Багато запитають, - а як йдуть справи з алкоголем, адже без нього відпочинок буде вже не таким насиченим. Як не дивно тут до алкогольних напоїв ставляться нейтрально. Більш того, так званими "родзинками" в цій країні прийнято вважати:

  • сухі і солодкі вина;
  • лікери з фініків;
  • горілка, яка виготовляється з інжиру.

Згідно зі статистикою, близько 40% наших громадян щорічно відправляються в цю країну на відпочинок.

Яка валюта в Тунісі

Без всякого сумніву, фінансове питання є ключовим, яке хвилює відпочиваючих. На сьогоднішній день офіційною валютою в Тунісі прийнято вважати динари.

Варто зазначити, що ця валюта має міжнародне позначення TND. Крім цієї абревіатури можна зустріти ще й TD. По суті, між ними немає ніякої різниці, просто остання абревіатура використовується в скороченому варіанті.

Вперше динар увійшов на фінансовий ринок в далекому 1960 році. До цього часу в Тунісі використовували французькі франки.

Якщо динари прирівнюється до долара, то 1 динар прирівнюється до 50 центам.

При цьому 1 динар, - це 1000 монет, а саме міллім.

Спочатку динари мали номінали в 0,5, 1 і 5. Якщо говорити про поточний стан справ, то можна зустріти номінали 10,20,30 і 50 динар. Як і в інших країнах світу, на динари зображені відомі особистості держави, які свого часу відіграли неабияку роль у формуванні країни, так і суспільства в цілому.

Як і в інших країнах світу, на динари зображені відомі особистості держави, які свого часу відіграли неабияку роль у формуванні країни, так і суспільства в цілому

Яку валюту необхідно брати з собою на відпочинок до Тунісу

Як вже було сказано, основна валюта це динари. Однак можна з собою брати:

  • долари;
  • євро;
  • пластикові карти великих банків країни, які дозволяють здійснювати фінансові операції за кордоном.

При цьому необхідно пам'ятати про один важливий нюанс: закони Тунісу передбачають кримінальну відповідальність за спробу ввезення або вивезення їх національної валюти.

Якщо говорити про те, що в пріоритеті, - долари або євро, то тут, за великим рахунком різниця не особливо помітна. Однак необхідно враховувати, що долар трохи дешевше євро.

Велика частина відпочиваючих намагається взяти з собою в подорож, як долари, так і євро, а по приїзду вже самі дивляться, що краще міняти, а що залишити на "чорний день".

Коли здійснюється обмін валют, необхідно завжди зберігати квитанцію, оскільки при виїзді з країни, за допомогою неї можна здійснити зворотний обмін.

Коли здійснюється обмін валют, необхідно завжди зберігати квитанцію, оскільки при виїзді з країни, за допомогою неї можна здійснити зворотний обмін

Які центи в Тунісі, - пам'ятка для туристів

Напевно туристів, які ще не відпочивали в Туніске цікавить одне і те ж питання, - яка обстановка з цінами на цьому курорті?

Ціни безпосередньо залежать безпосередньо від бажань туриста:

  • бажання випити склянку прохолодного соку обійдеться приблизно в 2,5 динара;
  • відвідування дискотеки, - близько 6 динар;
  • кілька днів подорожі по пустелі, - приблизно в 150 доларів;
  • пляшка відмінного вина, - близько 5 доларів;
  • захоплююча екскурсія по місту в 50 доларів.

Як видно, ціни багато в чому залежать від бажання. Але, якщо говорити відверто, то вони знаходяться на одному рівні з іншими курортами, тому відчутної різниці немає.