Реклама
Реклама
Реклама

Google заробив $ 31 млрд на Android за останні 7 років

Як відомо, Google поширює операційну систему Android абсолютно безкоштовно

Як відомо, Google поширює операційну систему Android абсолютно безкоштовно. Компанія дала повне дозвіл на використання своєї мобільної системи всім і кожному. Таким чином, Google може заробляти на Android двома способами: реклама і дохід з магазину додатків Google Play. Однак, коли Google оголошує про свої доходи в кінці кожного кварталу, вона не повідомляє нам, скільки заробляє на Android і декількох інших сервісах і продуктах. Тепер, завдяки адвокату Oracle, ми знаємо, скільки Google заробляє на Android з моменту створення операційної системи у 2008 році.

В даний час Oracle і Google судяться, і минулого тижня адвокат Oracle оголосив деякі цифри щодо того, як багато Google заробила на Android. Пошуковий гігант намагався домогтися заборони на поширення даної інформації, проте суддя не знайшов підстав для цього. Таким чином, ми знаємо, що Android отримав виручку в розмірі $ 31 млрд з 2008 року. Тим часом, $ 22 млрд є чистим прибутком Google. Реклама як і раніше є найбільшим джерелом доходів. Саме реклама приносить найбільше прибутку для Google протягом останніх 7 років. Варто зазначити, що $ 31 млрд насправді не настільки великі гроші в порівнянні з тим, скільки Google зазвичай заробляє щороку.

Нагадаємо, що Oracle подав до суду на Google за те, що ті нібито використовували програмне забезпечення Java Oracle для розробки Android. Відомо, що наступна версія операційної системи Android N буде працювати без підтримки Java.

Розгляд справи між Google і Oracle триває вже п'ять років. Нещодавно компанія Oracle розширила список своїх претензій на останні версії Android. Тепер вони вимагають більш $ 1 млрд як компенсацію.

Хоча Google поширює Android безкоштовно, компанія як і раніше отримує дуже хороші гроші з операційної системи, багато в чому завдяки розробникам додатків та ігор. Google не надто задоволена, що дана інформація була оприлюднена. Пошуковий гігант заявив, що ця інформація дуже чутлива і може «мати серйозні негативні наслідки для бізнесу Google».

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями в соціальних мережах!

Сподобалася стаття?