Реклама
Реклама
Реклама

Продажі легких вантажівок в Москві знизилися в липні майже на третину

Фото: ru.wikipedia.org/wiki/Rudolf Stricker

Продажі нових легких комерційних машин (малотоннажних вантажних авто) в столиці знизилися в липні на 31,5 відсотка в порівнянні з минулим роком і склали 1,26 тисячі автомобілів, повідомляє Агентство "Москва" , Посилаючись на прес-службу аналітичного агентства "Автостат".

"За липень в Москві було продано 1,26 тисячі нових легких комерційних автомобілів, що на 31,5 відсотка менше, ніж в аналогічний період роком раніше (1,84 тисячі одиниць). За весь період, з січня по липень цього року, продажу комерційних автомобілів в столиці скоротилися на 36,6 відсотка, до 8,03 тисячі одиниць ", - відзначили в прес-службі.

При цьому найбільш продаваною в столиці маркою став Gaz (продано 444 автомобіля), але і вона втратила 14,9 відсотка. А від продажу марки Mercedes скоротилися лише на лише на 3,7 відсотка (продано 206 одиниць), тоді як продажі Fiat (113 одиниць) знизилися на 24,7 відсотка.

Машини марки Uaz навпаки користуються популярністю, в липні продали 63 автомобілі, що майже вдвічі вище за аналогічний показник минулого року. При цьому іноземні бренди Volkswagen (76), Ford (73), Peugeot (47), Hyundai (45), Citroen (30) втратили в середньому близько 50 відсотків.

Посилання по темі

Відзначимо, в червні-липні слідом за підвищенням курсу долара в Росії почав повертатися попит на машини. Згідно зі статистикою, до кінця липня користувачі розмістили на 4 відсотки більше оголошень, ніж в кінці червня.

Зросла і кількість оголошень, які зняли з причини продажу машини - в останній тиждень липня їх було на 27 відсотків більше, ніж місяцем раніше. Таким чином, на даний момент за кількістю проданих машин ринок вийшов на рівень, що спостерігався до початку травневих свят.

Експерти відзначають, що найшвидше зростає попит на автомобілі в класі недорогий мас-маркет і в преміум-класі.