Реклама
Реклама
Реклама

Рефрижераторні перевезення: Телеметрія холоду

  1. Стеж за градусом
  2. Високо сиджу, далеко дивлюся

Власникам парку автомобілів-рефрижераторів, крім аварійності та дотримання маршрутів, доводиться переживати за роботу «холодильників» і збереження швидкопсувного вантажу. Система GPS / ГЛОНАСС-моніторингу допоможе контролювати рефрижератори дистанційно.

Сьогодні мало кого здивуєш супутниковою системою моніторингу - GPS-трекери стали доступними, а використовують їх програми управління автопарком працюють чітко і без збоїв. Але просто відстежувати маршрути багатьом перевізникам сьогодні вже недостатньо. Один з лідерів ринку GPS-моніторингу - компанія «Російські Навігаційні Технології» пропонує менеджерам великих автопарків щось більше.

Стеж за градусом

Мабуть, сьогодні це вищий пілотаж GPS-трекінгу - одночасно контролювати температуру повітря в фургоні-рефрижераторі і відкриття / закриття дверей кузова. В системі AutoTracker для цього застосовується бездротової датчик АТ-RЕF-Sensor. Інформація з нього надходить в повнофункціональний бортовий термінал, який обробляє її і передає на базу точні відомості, де автомобіль робив зупинки, де провадилося вивантаження товару, дотримувався чи температурний режим перевезення. У разі поломки холодильного обладнання, при спробах вивантаження товару в недозволеному місці, демонтажу самого АТ-RЕF-Sensor або недотримання інших заданих користувачем параметрів система моніторингу автоматично оповіщає диспетчера або керівника про збої в роботі. Передача даних може здійснюватися як через стільникову мережу GSM, так і по каналу супутникового зв'язку Inmarsat.

Природно, GPS-контроль маршруту також допоможе доставити вантаж в рефрижераторі в гарантованого збереження: якщо водій буде строго дотримуватися найоптимальнішого шляху, час перебування товару в дорозі скоротиться. Для рефрижераторних перевезень також важливий додатковий модуль «АТ-Детектор аварій».

Якщо в дорозі виникнуть будь-які проблеми, пристрій автоматично передасть сигнал про допомогу в службу безпеки підприємства або рятувальникам, допоможе викликати на місце події міліцію, «швидку допомогу». Все це скоротить непередбачену затримку вантажу в дорозі і запобіжить його псування.

Високо сиджу, далеко дивлюся

Система GPS / ГЛОНАСС-моніторингу, подібна AutoTracker і складається з компонентів на борту автомобіля, серверної частини і робочих місць адміністраторів (диспетчерів), здатна контролювати і інші параметри Система GPS / ГЛОНАСС-моніторингу, подібна AutoTracker і складається з компонентів на борту автомобіля, серверної частини і робочих місць адміністраторів (диспетчерів), здатна контролювати і інші параметри. Відповідним чином укомплектований транспортний засіб може самостійно доповідати на базу про всі зміни рівня палива в баках, про вагу вантажу, тиску в шинах, відкриванні дверей вантажного відсіку, запусках двигуна і т. П. Можна організувати автоматичну ідентифікацію особистості водія, що сідає за кермо, голосову зв'язок з ним, аналіз стилю водіння на предмет безпеки і економічності.

Ігор Коваленко
Фото з архіву редакції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.