Реклама
Реклама
Реклама

Отримання вантажу в транспортній компанії: правила і необхідні документи

Переміщення вантажів з однієї країни до іншої, з міста в місто, від постачальників до споживача, створюють необхідність користуватися послугами транспортних компаній. І перед тим, як замовити товар, наприклад, оптом сумки , Потрібно вибрати перевізника з великим досвідом і відмінною репутацією, а також ознайомитися з усіма правилами отримання вантажу в транспортній компанії, щоб надалі не виникло проблем з тим, що ви отримали свій товар не в строк.

Вимоги перевізників в основному ідентичні, є лише незначні відмінності в переліку пропонованих документів, в залежності від того, фізичною або юридичною особою є той, хто буде його отримувати.

Після того, як прийшло сповіщення про прибуття товару потрібно ознайомитися з:

  • переліком необхідних для отримання документів;
  • вимогами до його зберігання і видачі.

Після цього можна відправлятися за прибулим товаром.

При отриманні вантажу в транспортній компанії, в разі, якщо це, наприклад, взуття оптом , Одержувач - фізособа має пред'явити документ, що ідентифікує особу. Найчастіше це загальногромадянський паспорт. Коли персональна присутність неможливо, слід нотаріально завірити довіреність на одержання вантажу в транспортній компанії. Особа, яка пред'явила її, також має заручитися документом, що підтверджує особу, яка зазначена в цій довіреності.

Неможливо отримати прибув товар за відсутності квитанцій, що підтверджують факт оплати експедиційно-транспортних послуг. Після пред'явлення всіх перерахованих документів можна отримати, в тому числі карго вантажі з Китаю .

Для юр. осіб документи отримання вантажу транспортної компанії практично ті ж, але представник юридичної особи неодмінно має при собі:

  • оригінал довіреності на отримання;
  • паспорт (документ, що ідентифікує особу), реквізити якого вказані в довіреності.

Перед тим як розписатися в передавальних документах, потрібно оглянути вантаж на предмет його належного стану. Адже після надходження на склад всю відповідальність за нього несе ТК. якщо правила зберігання вантажу , Наприклад, були порушені і це спричинило за собою механічне пошкодження його або цілісності упаковки, зіпсований товар отримувати не варто.

Необхідно дотримати всю процедуру складання претензії на адресу перевізника:

  • збір всіх документів про вартість вантажу і право власності на нього, а також подання комерційного акта видачі вантажу;
  • складання акту з підписами представників компанії і одержувача, де детально описані всі наявні ушкодження;
  • оформлення офіційного документа на ім'я керівника із зазначенням суті рекламації.

Після цього направити пакет документів до відділу рекламацій компанії-перевізника.

Також може знадобитися додаткова оплата вантажу при отриманні в транспортній компанії. Це відбувається в разі, коли по прибуттю товари перебували на зберіганні понад установлений строк безкоштовного перебування на складі.