Реклама
Реклама
Реклама

Що потрібно для оформлення Грін карти в Фінляндію

  1. Що таке Грін карта?
  2. Термін дії
  3. Де купити?
  4. Ціна поліса
  5. висновок

Без сумніву, кожен водій знає, як важко обходитися без страховки в разі ДТП або штрафів. Традиційні КАСКО і ОСАГО неодноразово доводили свою ефективність, проте діють вони тільки на території тієї країни, де були оформлені. Замінити такі за кордоном можуть поліси міжнародної страхової системи «Зелена карта». Грін карта до Фінляндії (вартість в Російській Федерації її порівняно незначна) оформляється ще до виїзду за межі країни.

Грін карта до Фінляндії (вартість в Російській Федерації її порівняно незначна) оформляється ще до виїзду за межі країни

Що таке Грін карта?

Наявність Грін карти на машину в Фінляндію - обов'язкова умова, без дотримання якого в'їхати на територію Фінляндії іноземець на власному або орендованим авто не має права. Якщо водій не подбав про отримання такої страховки заздалегідь, його в будь-якому випадку змусять здійснити її оформлення на прикордонному пункті пропуску. Правда, сказати, скільки коштує Грін карта до Фінляндії на самому кордоні складно, але, очевидно, що значно більше, ніж в спеціалізованих конторах.

Категорична відмова від оформлення такого паперу загрожує закриттям візи прикордонною службою.

Купивши Грін карту в Фінляндію дешево, автовласник отримує відразу 2 переваги:

  1. Йому відшкодують збиток в разі зіткнення з іншими авто за кордоном.
  2. Немає необхідності оформляти окремі зелені карти інших країн ЄС, якщо вже є аналогічний страховий поліс Фінляндії .

Важливо! Не має значення, хто сидить за кермом авто. Єдине вимога до водія - наявність прав відповідної категорії і, звичайно ж, адекватність. Відшкодування буде виплачено в будь-якому випадку.

Термін дії

Те, скільки коштує Грін карта на автомобіль до Фінляндії, в значній мірі залежить від терміну, на який автовласник оформляє поліс. Мінімальний термін - 15 днів. Максимальний - рік. Водій має можливість вибрати кількість повних місяців, протягом яких він буде захищений на дорозі міжнародної страховкою.

Тобто, всупереч помилковим твердженням, Грін карта до Фінляндії на 1 день не оформляється.

Важливо! Поліс починає діяти через місяць після його оформлення. Це пов'язано з тривалим внесенням особистих даних водія в загальну базу.

Якщо ДТП трапляється раніше, ніж інформація потрапляє в систему, на відшкодування збитків розраховувати не варто.

Якщо ДТП трапляється раніше, ніж інформація потрапляє в систему, на відшкодування збитків розраховувати не варто

Де купити?

Не потрібно докладати надмірних зусиль для того, щоб придбати закордонний поліс. Оформленням такого документа сьогодні займається чимало приватних контор, які активно рекламують свої послуги. Найбільш відомими серед них вважаються:

  • Росгосстрах;
  • РЕСО-ГАРАНТІЯ;
  • ЕРГО;
  • Альфа Страхування;
  • Двадцять перше століття;
  • Страхова компанія «Згода»;
  • ТСК.

Можна знайти чимало онлайн сервісів з продажу подібного продукту. Відшукати їх досить легко за запитами в пошуковій системі: «Скільки коштує Грін карта до Фінляндії на 2 тижні» або «Купити Зелену карту до Фінляндії». В цьому випадку оформлений поліс буде доставлений рекомендованим листом прямо додому клієнтові.

Інший варіант - покупка на самій митниці або в прикордонних ларьках.

Останні умовно можна розділити на 2 основні типи.

  1. Представництва страхових компаній. Як правило, вони розміщуються поруч з кафе або готелями, або магазинами по дорозі на Фінляндію. Практично завжди ціна на Грін карту в Фінляндію є у них фіксованою.
  2. Брокерські контори. Не завжди пропонують якісні продукти. Є велика ймовірність придбати підробку.

Ціна поліса

У скільки обійдеться Зелена карта, залежить також і від виду транспорту, на якому планується в'їзд в країну. Так, оформляючи документ на 15 днів на легковий автомобіль, доведеться заплатити 2190 рублів. Якщо на 1 місяць, тоді - 4180 рублів, на рік - 19900 рублів.

В'їзд на вантажівці на 15 днів - 3900 рублів, на рік - 39 000 рублей. Окремі тарифи встановлені на страховки для тягачів, причепів, мотоциклів і мопедів.

висновок

Підсумовуючи, варто зазначити, що нехтувати загальним правилом про оформлення страховки для водія в Фінляндії не варто. Такий папір не тільки дозволяє уникнути суперечок на кордоні, але і захищає гаманець водія.

Штраф для іноземців за відсутність страховки (незалежно від того, відбулося ДТП чи ні) становить 200 євро.

Що таке Грін карта?
Що таке Грін карта?
Де купити?