Реклама
Реклама
Реклама

Закон про тишу в Росії 2018 року

  1. Закон про тишу в Росії і його основні положення
  2. Час тиші і спокою громадян Росії
  3. Допустимий рівень гучності
  4. Де можна шуміти?
  5. Куди і як подаються скарги?
  6. Діючі штрафи за порушення тиші

Уже понад 30 років спокій жителів Російських міст охороняють правоохоронці. Але з ростом чисельності населення існуюча проблема вимагає більш серйозного підходу. Новий, змінився Закон про тишу в Росії 2018 року має ряд поправок, які дозволяють враховувати інтереси різних верств населення.

Закон про тишу в Росії і його основні положення

На перше місце встають шуми від які не припиняють ремонтно-оздоблювальних робіт, деренчливий музика, вибухи салютів, скандали з перекиданням предметів, навіть сама перестановка меблів, отруйні життя сусідам багатоповерхових будинків.

Здавалося б, такі питання можна вирішити мирним шляхом, але в нашій країні прохання сусідів, звернення в поліцію, словесні скарги і закиди не завжди приносять користь. Щоб врегулювати і запобігти можливому негативному розвитку подій був і переглянутий Закон про тишу в 2018 року, який захищає інтереси до всього звикли дорослих і неповнолітніх дітей.

Нова версія правового акта про тишу розглянула не тільки звичний всім режим, від 23 до 7, але і денні години, вихідні дні, а також наслідки, які впадуть на плечі правопорушників.

Раніше Закон переглядався в 2002 році. Він склався з зіставлення положень з різних нормативних актів, що регламентують спокій громадян в побуті, в житлових приміщеннях і поблизу місць проживання. Подальше істотне втручання було лише в 2017 році. Деякі положення втратили силу, інші залишилися актуальними. Основне право на спокій у громадян зберігався з 11 вечора до 7 ранку наступного дня. В цьому ж році встановили правило на обідній спокій з 13 до 15 годин дня.

Закон про тишу в 2018 року враховує положення праці і відпочинку у вихідні та святкові дні, окрема тема ставитися до святкових шумів і салютам. Переглянуті штрафи за порушення існуючого Закону.

Час тиші і спокою громадян Росії

Закон про тишу говорить, що не можна робити різкі шуми:

  • з 21 вечора до 07 ранку в офіційно робочі дні;
  • з 22 вечора до 10 ранку в офіційно святкові та вихідні дні;
  • з 13 до 15 годин дня в будь-який календарний день.

Що стосується денного часу, а саме з 7 ранку до 23 години вечора, заборонено створювати гучні звуки, що перевищують норми встановлені санепідемнагляду. А також не можна:

1. Порушувати спокій гучними звуками, наприклад, виконувати ремонтні роботи, в дозволений період часу більше 6 годин. Тривалі будівельні роботи, що порушують спокій громадян за новим Законом про тишу 2018 не повинні перевищувати 3 місяці.

2. Піротехніка може бути використана тільки в дозволені гучні годинник.

Виняток становлять дні:

  • 9 травня - з 21 до 00 годин;
  • 31 грудня - з 22 до 3 години наступного дня.

Допустимий рівень гучності

Спочатку Федеральний закон від 30.03.1999 № 52-ФЗ розглядав не тільки періоди спокою громадян, а й рівень допустимого шуму в різні добові години.

Норми безпеки щодо рівня гучності вимірюються в децибелах (дБ).

Денна норма 40 дБ, але не більше 55 дБ.

Нічна норма і норма в хвилини денний тиші 30 дБ.

Перевищувати ці дані забороняється.

Де можна шуміти?

Закон про тишу поширюється не тільки на місця безпосереднього проживання людини, а й на територію поблизу них. А також: під охороною закону знаходяться:

  • дитячі майданчики і місця навколо них;
  • дворові майданчики поблизу місць проживання людей;
  • медичні, дошкільні та інші соціальні установи;
  • санаторії та курорти;
  • дачні ділянки.

На захищених Законом ділянках забороняється включати занадто голосно музику, застосовувати звукопідсилюючу техніку. Це стосується, як торгових, розважальних центрів, закладів громадського харчування, так і водіїв автомобілів. Останні повинні своєчасно відключати спрацювала сигналізацію.

Всі заборони Росспоживнагляду поширюються на встановлені «тихі години». Це ставитися і до денного проміжку з 13 до 15 годин. Виняток становлять тільки дачні ділянки, на них денний тиха година не поширюється.

Куди і як подаються скарги?

Скарги на порушника Закону можуть складатися в індивідуальному порядку, так і в колективному, від ряду громадян, обурених безладом.

Відповідне звернення до дільничного зобов'язує останнього провести роз'яснювальну бесіду з відповідачем. Якщо візиту представника правоохоронних органів виявилося недостатнім, то на підставі Закону і тиші в 2018 році, а також Кодексу про адміністративну відповідальність, призначається штраф.

Дільничний зобов'язаний простежити за виконанням належних вимоги і своєчасної сплати штрафів. У разі якщо всі заходи не приносять задовільного результату, складається акт про адміністративне правопорушення та передається до суду.

Акт, складений із залученням представників з Керуючої компанії і Росспоживнагляду, може привести до виселення занадто інтенсивних порушників правопорядку.

Діючі штрафи за порушення тиші

Залежно від того, хто визнаний відповідальним за порушення спокою громадян, визначається покарання :

1. Юридична особа - штраф 10-20 тис. Руб., Припинення звичайної діяльності до 90 діб.

2. Індивідуальний підприємець - штраф 1000-2000 руб.

3. Приватна особа - штраф 500-1000 руб.

Куди і як подаються скарги?
Де можна шуміти?
Куди і як подаються скарги?