Реклама
Реклама
Реклама

Прописка через держпослуги. Постійна реєстрація за місцем проживання

  1. Документи, необхідні для реєстрації за місцем проживання
  2. Порядок реєстрації громадян за місцем проживання через інтернет

Крім загальноприйнятого способу прописки, який вимагає великих затрат часу, збору чималої кількості документів і простої в чергах, тепер громадянам доступна послуга реєстрації за місцем проживання через інтернет. Якщо вам потрібна реєстрація за місцем перебування, то скористайтеся інструкцією по отриманню тимчасової прописки .

Відповідно до чинного законодавства, відсутність в паспорті відмітки про прописку загрожує штрафом. Тому готуємо необхідні документи і заповнюємо заяву онлайн.

Документи, необхідні для реєстрації за місцем проживання

  • паспорт громадянина РФ
  • документ, на підставі якого проводиться реєстрація
    • заява особи, що надала громадянину житлове приміщення;
    • договір соціального найму житлового приміщення;
    • свідоцтво про державну реєстрацію права (права власності на житлове приміщення, рішення суду про визнання права користування житловим приміщенням або інший документ або його належним чином завірена копія, що підтверджують наявність права користування житловим приміщенням (один з перерахованих документів).

Термін надання послуги

Термін надання послуги регламентований і становить 3 дні.

Порядок реєстрації громадян за місцем проживання через інтернет

Дана послуга доступна тільки зареєстрованим користувачам порталу, тому щоб не витрачати багато часу на реєстрацію, ознайомтеся з покроковою інструкцією Реєстрація на порталі держпослуг .

  1. В каталозі послуг нам знадобиться розділ « Паспорти, реєстрація, візи »- пункт« Реєстрація громадян ». Крім загальноприйнятого способу прописки, який вимагає великих затрат часу, збору чималої кількості документів і простої в чергах, тепер громадянам доступна послуга реєстрації за місцем проживання через інтернет
  2. З усіх послуг вибираємо «Реєстрація громадян за місцем проживання».
  3. Відзначаємо тип послуги «Електронна» і переходимо до оформлення заяви онлайн, натиснувши «Отримати послугу».
  4. Вибираємо тип заявника та персональні дані. Вибираєте підходящий варіант із запропонованого списку, а потім перевіряєте чи додаєте відсутні особисті і контактні дані, які заповнилися автоматично.
  5. Заповнюємо паспортні дані. Аналогічно перевіряємо і додаємо паспортні дані та інформацію про місце народження.
  6. Заповнюємо дані постійної реєстрації, при її наявності.
  7. Вказуємо нову адресу реєстрації. Тут необхідно ввести адресу, куди Ви плануєте прописатися.
  8. Відзначаєте знялися Ви чи ні з реєстраційного обліку за місцем попередньої прописки.
  9. Вказуємо відомості наа чию житлоплощу проводиться реєстрація. У разі, якщо Ви реєструєтеся нема на свою житлоплощу, необхідно внести дані власника: ПІБ, дату народження, паспортні та контактні дані, ступінь спорідненості
  1. Заповнюємо підставу для розпоряджання приміщенням. Вибираємо основу із запропонованих варіантів: свідоцтво про власність, рішення суду, договір соцнайма, інше.
  2. Вказуємо відомості про громадянство іншої держави. Якщо Ви маєте додаткову громадянство, крім Російського, вкажіть всю необхідну інформацію.
  3. Заповнюємо додаткові дані про Вас. Заповнюємо наступні поля, вибираючи із запропонованих варіантів:
  4. Вибір установи для подачі документів. Вводимо найменування міста або регіону, в якому Ви будете прописуватися і подавати документи, далі із запропонованого списку вибираємо установа.
  5. Даємо згоду на обробку персональних даних. Відзначаємо пункти «Згода на обробку персональних даних» та «Відповідальність в разі подачі недостовірних відомостей». Перевіряємо правильність заповнення даних і відправляємо електронну заяву на модерацію.
  6. В термін, встановлений регламентом, Ви отримаєте запрошення для відвідування відомства для надання оригіналів документів. Після звірки даних, співробітник ГУ МВС і поставить в паспорт відмітку про реєстрацію за новим місцем проживання.