Реклама
Реклама
Реклама

Повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи в місце перебування: бланк і зразок заповнення в 2019 році

  1. В який термін має бути подано повідомлення
  2. Хто має право прийняти іноземця
  3. Як заповнюється бланк
  4. Особливості міграційного обліку громадян Республіки Білорусь
  5. Чи потрібно реєструвати неповнолітніх?
  6. Як поставити на облік іноземця


У 2019 будь-який іноземець, який приїхав в Російську Федерацію більш ніж на тиждень, повинен повідомити про себе представникам влади. Щоб зробити це коректно і правильно, слід вивчити зразок повідомлення про прибуття іноземного громадянина. У 2019 будь-який іноземець, який приїхав в Російську Федерацію більш ніж на тиждень, повинен повідомити про себе представникам влади Потрібно знати, як заповнити документи, куди і яким чином їх подати, що докладати до основних бланків і в якому вигляді. У загальних для більшості гостей держави правилах є виключення, що стосуються приїхали з України, з Казахстану, Білорусії і деяких інших країн.

Про те, щоб дати знати владі країни про прибуття іноземця, повинна подбати сторона, яка приймає його на своїй житлоплощі. Приймаючий громадянин або фірма повинні відповідати міграційним вимогам і чітко слідувати встановленою програмою дій. У всіх випадках головним є заповнення повідомлення про прибуття іноземного громадянина. Це форма, яка стане підставою для надання інших документів. Якщо не вживати ніяких дій, передбачені законодавством санкції торкнуться як гостя, так і тих, хто прийняв його на своїй території.

В який термін має бути подано повідомлення

Прибулі з інших країн громадяни мають у своєму розпорядженні цілим тижнем, протягом якої міграційні служби не мають права їх затримувати через відсутність реєстрації. Досить пред'явити паспорт і міграційну картку , Заповнену на митниці, і ніяких претензій з боку влади не може бути пред'явлено. Міграційну карту РФ можна завантажити тут.

Коли знаходження на території РФ перевищує 7-денний термін, іноземець з гостя перетворюється в порушника міграційного законодавства, за що може бути оштрафований і висланий з країни одним з передбачених правилами методів. Покарання чекає також і того, хто покривав людини, незаконно перебуває в РФ.

Якщо іноземець зупинився не у фізичної особи, а, наприклад, заселився в готель чи медичний заклад, санаторій або будинок відпочинку, про прибуття громадянина зобов'язана повідомити структура, яка бере його на своїй території. Причому в даному випадку на процедуру відправки заповненого міграційного бланка відводиться мінімальний термін (не більше доби).

Представникам деяких країн дана можливість не повідомляти про своє прибуття, якщо термін перебування на території країни - 24 години або 7 діб. На підставі міжнародних угод вони можуть жити в РФ понад встановленого для більшості часу і не думати про те, що потрібно шукати в інтернеті зразки форми повідомлення, заповнювати їх, подавати до міграційних органів.

Зразок заповнення міграційної карти

Винятки з правил відносяться до наступних громадянам:

  • Приїхали з України дається 90 днів.
  • Таджикам - 15 діб.
  • Жителям Євразійського Союзу - 30.

Під останніми маються на увазі киргизи, гості з Казахстану і Білорусі, а також Республіки Вірменія.

Якщо в країну по роботі приїжджає фахівець високого рівня кваліфікації, він має право не подавати документи в міграційну службу до 90 днів.

Важливо знати: якщо адреса проживання був змінений, іноземний громадянин, а, вірніше, той, хто його приймає, повинен знову повідомити про те, що змінилося місце проживання. На процедуру виділяється 7-денний термін.

Хто має право прийняти іноземця

Офіційно прийняти на своїй території іноземних громадян має можливість не кожен росіянин і не кожна фірма. Для останніх важливо, щоб їх діяльність в Російській Федерації була легальна. Зареєструвати іноземця мають право:

  • Організації, діяльність яких зафіксована в Державному реєстрі.
  • Іноземці (білоруси або українці, не має значення), головне, наявність посвідки на проживання і прописка в місці проживання.
  • Власне громадяни Російської Федерації. Головне, щоб у росіянина було власне житло.

По приїзду повідомлення про прибуття іноземного громадянина може подати сам гість. Для цього йому потрібно мати або власну житлову площу, або посвідку на проживання. Проблема лише в тому, що такий статус не дає права реєструвати близьких родичів та інших іноземних громадян. Виняток дано тільки закордонним фахівцям високих кваліфікаційних рівнів. Вони можуть оформляти прийом рідних, але з умовою, що у них є в наявності і нерухоме житлове майно, і вид на проживання.

Як заповнюється бланк

Найважливішим етапом є заповнення заяви, який повідомляє, що іноземним громадянином або особою без громадянства прийнято рішення зупинитися в Росії на терміни, що перевищують тиждень. Щоб не допустити помилок, уважно вивчіть зразок заповнення. Форму повідомлень можна знайти в інтернеті на багатьох сайтах. Важливо, щоб бланк був актуальний на момент його подачі. Зразок повідомлення про прибуття іноземного громадянина і бланк можна завантажити тут.

Зразок повідомлення про прибуття іноземного громадянина   і   бланк   можна завантажити тут

Зразок заповнення повідомлення про прибуття іноземного громадянина

Порядок заповнення повідомлення передбачає різні варіанти: можна писати від руки, можна вписувати інформацію в графи на комп'ютері. Якщо вибрали перше, використовуйте або темно-сині, або чорне чорнило. Літери повинні бути великими. Приклад написання надано на самому початку документа. Форма заповнюється російською мовою. Не повинно бути помарок, виправлень та інших невідповідностей зразком. Абревіатури і скорочення також не допускаються.

Підпис, який приймає ставить на зворотному боці повідомлення, означає, що він згоден на прийом прибувають до Росії іноземних гостей. І в зв'язку з цим надає на розгляд міграційними службами тільки достовірну інформацію.

Якщо прийом білорусів, українців, казахів та інших іноземців оформлюється російським підприємством, на зворотному боці заповненого повідомлення про який прибув з-за кордону гостя, крім підпису, повинна стояти печатка юридичної особи.

Бланк містить наступне:

  1. Інформацію, що стосується прибув білоруса, казаха і т. П.
  2. Відомості про те, хто подає клопотання.

Вказуються паспортні дані, П. І. Б. та інше, згідно графам. Якщо прибулими іноземними гостями займається фірма, вписується інформація про відповідальну особу, а також реквізити підприємства.

Особливості міграційного обліку громадян Республіки Білорусь

Як Росія і деякі інші країни, Білорусь входить в ЄАЕС, завдяки чому білоруським громадянам можна гостювати в Росії 30 днів без подачі повідомлення. Після того як заяву буде відправлено, білорусу треба відрахувати 90 днів, але не від моменту оформлення реєстрації, а від того дня, коли була пересічена межа РФ.

За правилами представники країн ЄАЕС можуть спочатку оформити міграційний документ не на три місяці, а на рік. Таке допускається, коли у заявника є трудовий контракт, підписаний з російським роботодавцем.

Прапори країн, що входять до складу ЄАЕС

Угода, укладена з Білоруссю та іншими країнами в рамках ЄАЕС, призвело до того, що компанії РФ охоче укладають з білорусами трудові договори.

Чи потрібно реєструвати неповнолітніх?

Реєструючи дорослого громадянина в місце перебування, деякі впевнені в тому, що іноземних дітей в країні приймають по факту. Насправді дитини, що має громадянство іншої держави, при подачі документів слід враховувати.

Діти реєструються на тих же підставах, що і дорослі. Збирайте документи, за допомогою комп'ютерів або від руки заповнюйте повідомлення. Воно повинно бути подано в такому ж вигляді і порядку, як і заява для дорослого.

Якщо росіянин чи інший приймає не повідомив про прийом у себе неповнолітнього, до нього будуть застосовані санкції у вигляді штрафів.

Як поставити на облік іноземця

При заповненні документів по електронним зразкам, наданим в інтернеті, можна швидко впоратися із завданням. Подальша програма дій залежить від способу подачі заповненого документа та доданих до неї паперів.

Є кілька варіантів заявити про те, що прибулі на територію РФ громадяни зупиняться за таким-то адресою. Заява може бути подана таким чином:

  • У МФЦ (багатофункціональному центрі).
  • Через Пошту Росії.
  • В офісі ГУВМ МВС, у відомстві якого знаходиться територія проживання іноземця.

Програма дій для перспективного повідомлення через поштове відділення мало відрізняється від інших варіантів. Потрібно з усіма необхідними документами та копіями прийти на пошту, отримати і заповнити бланк повідомлення, наслідуючи приклад, який завжди розташовується на одному зі стендів.

Після того як форма буде заповнена, її разом з іншими паперами потрібно пред'явити працівнику поштової служби. Він перевірить правильність заповнення, а потім оформить цінний лист, яким буде присвоєно спеціальний код. Заявник отримає квитанцію з кодом і другу половину повідомлення.

Програми дій з відправкою документів поштою можна дотримуватися при первинному зверненні. Коли заявник подає клопотання про продовження реєстрації, потрібно безпосередньо звертатися в ГУВМ МВС. Послуги пошти в такому випадку не знадобляться.

Де б не влаштувався іноземець, в готелі або на квартирі, якщо він прибув до Росії, цей факт повинен бути офіційно оформлений. Без відривного повідомлення не можна оформити посвідку на проживання і РВП , Годі й думати про отриманні громадянства .

Якщо ви прибули в Російську Федерацію надовго, ваше завдання не порушувати міграційні закони країни і виконувати всі вимоги, згідно з правилами і з дотриманням термінів.

Чи потрібно реєструвати неповнолітніх?