Реклама
Реклама
Реклама

Чи потрібна віза в Ізраїль для білорусів в 2019 році

  1. В'їзд до Ізраїлю без візи
  2. Якщо віза потрібна
  3. Анкета-заява на отримання ізраїльської візи
  4. Документи, необхідні для відкриття візи в Ізраїль
  5. Вимоги до медичній довідці
  6. Документи оформлені - що далі
  7. Питання, які можуть виникнути по ходу справи


З листопада 2015 року громадяни Республіки Білорусь можуть безперешкодно в'їжджати на територію Ізраїлю . У 2019 білорусам не потрібно буде витрачати час і гроші на отримання документів дозволяють в'їзд в Ізраїль. Радісна новина належить до тих, хто планує поїздку на термін не більше 90 днів. Тим, хто збирається провести в дружній країні більше часу, ізраїльська віза потрібна. З листопада 2015 року громадяни Республіки Білорусь можуть безперешкодно в'їжджати на територію   Ізраїлю

Так виглядає туристична віза для відвідин Ізраїлю

В'їзд до Ізраїлю без візи

У новинах про нововведення йдеться, що на даний момент угода має термін і підписано на один рік. У тому випадку, якщо обидві сторони не передумають, договір буде продовжений. Не тільки білоруси можуть без віз навідуватися до Ізраїлю. Ізраїльтянам теж не потрібна віза для відвідин Білорусі, яка для багатьох з них була і залишається Батьківщиною. У 2019 родичі зможуть відвідувати один одного, очікується зростання напливу туристів.

Незважаючи на те, що система в'їзду спрощується, фахівці візових служб радять громадянам Білорусі на співбесіді або при в'їзді в країну, бути готовими чітко відповісти:

Зразок паспорта громадянина Білорусії

  1. Який термін вони збираються перебувати в країні. Непогано мати при собі квитки в обидва кінці.
  2. Який характер поїздки. Відправляєтеся ви в гості або на відпочинок, а, можливо, у справах бізнесу.
  3. При в'їзді бажано бути готовими в будь-який момент надати медичну страховку і засоби, на які плануєте жити в Ізраїлі.

Щоб бути бажаним гостем в країні, потрібно адекватно представляти свої цілі і чесно відповідати на питання.

Також фахівці радять, щоб уникнути помилок і помилок, брати інформацію з офіційного сайту Посольства Ізраїлю. Ізраїльська віза скасована не для всіх.

Якщо віза потрібна

Для тих, хто планує перебувати в Ізраїлі на термін більше 90 днів, все залишилося по-старому і віза, як і раніше, потрібна. Нічого не змінилося для тих, хто вирушає в Ізраїль на роботу . Робоча віза в Ізраїль в 2019 році залишилася в силі. Запросити її потрібно в Посольстві країни. Оформленням документа повинен займатися роботодавець.

Оформленням документа повинен займатися роботодавець

Так виглядає ізраїльська робоча віза

Такого роду дозвіл називається B-1, воно дає право білорусам і представникам інших країн здійснювати на території держави трудову діяльність.

Роботодавець, який бажає надати роботу певним громадянам Республіки Білорусь, повинен звернутися в Міністерство Внутрішніх Справ своєї країни і надати всі необхідні документи. Роботодавець буде не тільки виступати в ролі наймача, але і виконувати функції гаранта, людини, який несе відповідальність за найнятих іноземних співробітників свого підприємства. Роботодавець надає до Міністерства копію договору, в якому бере на себе зобов'язання працевлаштувати людину, з приводу якого клопочеться.

Документ включає в себе наступні пункти:

  • інформація про наймача;
  • вакансія (назва);
  • сума заробітної плати;
  • дані найманого працівника.

Слід знати, що Міністерство Внутрішніх Справ Ізраїлю скрупульозно перевіряє інформацію про найманій працівника
Слід знати, що Міністерство Внутрішніх Справ Ізраїлю скрупульозно перевіряє інформацію про найманій працівника. Якщо він раніше був депортований і порушував Законодавство Ізраїлю, йому буде відмовлено у в'їзді.

Перевіряється також інформація про колишніх візити громадянина Білорусі в країну, коли це було і які цілі колишніх відвідувань. На перевірку йде приблизно три-чотири тижні.

Якщо все в порядку, приймається рішення про видачу візи. Документи з Міністерства пересилаються в Білорусь в ізраїльське Посольство. Тільки після того, як документи надходять до Посольства, заявник може робити подальші дії. Тобто, з'явитися в Посольство і заповнити анкету на отримання робочої візи.

Анкета-заява на отримання ізраїльської візи

Для тих, кому в 2019 році як і раніше потрібна віза, анкета залишилася в не змінений вигляді. Вона складається з двох сторінок і вміщує в себе 34 питання. У верхній частині першої сторінки передбачено місце для фотографії.

Для заповнення заяви потрібно приготувати:

  • закордонний паспорт (більшу частину даних потрібно буде виписувати з нього);
  • відомості про запрошує стороні. У робочих візах це інформація про роботодавця;
  • квиток;
  • інформація про супутники, з якими заявник в'їжджає до Ізраїлю і т. д.

Якщо мова йде не про робочій візі, потрібно надати підтвердження фінансової спроможності, які доводять, що заявник може дозволити собі перебувати за кордоном.

Якщо мова йде не про робочій візі, потрібно надати підтвердження фінансової спроможності, які доводять, що заявник може дозволити собі перебувати за кордоном

Зразок заповнення першого аркуша ізраїльської візової анкети

Документи, необхідні для відкриття візи в Ізраїль

Для того, щоб відправитися в Ізраїль в 2019 році на термін більше півроку, потрібно надати в Посольство країни наступний перелік документів:

  • запрошення ізраїльської сторони . Коли мова йде про працевлаштування, його роль грає дозвіл Міністерства Внутрішніх Справ;
  • закордонний паспорт плюс його копія;
  • дві фотографії, розмір 3,5х4,5 см. Фото повинні бути не старше одного року;
  • квитанцію про сплату мита.

Якщо мета поїздки працевлаштування, потрібно надати довідку за формою К - 1, довідку про несудимість та медичну довідку.

Вимоги до медичній довідці

До оформлення медичної довідки потрібно поставитися серйозно. Деякі захворювання можуть стати причиною відмови у відкритті робочої візи. Чи не буде проблем, якщо в довідці буде вказано, що заявник не хворіє такими захворюваннями, як гепатит (А, Б, С), туберкульоз, СНІД.

Чи не буде проблем, якщо в довідці буде вказано, що заявник не хворіє такими захворюваннями, як гепатит (А, Б, С), туберкульоз, СНІД

Зразок бланка сертифіката про обстеження на наявність СНІДу

Документи оформлені - що далі

Ізраїльському Посольству не потрібно багато часу для оформлення документів. У деяких випадках віза видається в день подачі документів. Як правило, заяви білорусів розглядаються не більше семи днів. У більшості випадків робочі візи видаються на рік. Якщо є необхідність у продовженні, це можна зробити, не повертаючись до Республіки Білорусь.

З питання продовження візи, що дає право на роботу, потрібно звертатися в Міністерство Внутрішніх Справ Ізраїлю.

Слід пам'ятати, що у візи є термін. Заявник повинен виїхати на місце нового працевлаштування протягом тридцяти днів з моменту отримання документа.

Питання, які можуть виникнути по ходу справи

Ізраїльське Посольство має право зажадати в людини яка звернулася з приводу отримання візи, додаткові документи.

Ізраїльське Посольство має право зажадати в людини яка звернулася з приводу отримання візи, додаткові документи

Карта розташування посольства Ізраїлю в Мінську

Це може бути пенсійне посвідчення або свідоцтво про народження.
У тих, хто вирушає в країну працювати, нерідко вимагають рекомендації з попереднього місця працевлаштування.

Слід знати, що весь пакет документів потрібно надавати не тільки в оригіналах, а й з доданими до кожного документу копіями, які повинні бути перекладені на англійську мову та нотаріально засвідчені.

В'їжджають в Ізраїль повинні знати, що влада країни вкрай педантично ставляться до дотримання гостями Законодавства держави. У разі порушення закону, порушник буде видворений геть з десятирічним забороною на в'їзд.

Зразок заповнення другого листа анкети для отримання візи в Ізраїль

Навіть якщо покараний захоче повернутися в країну з найкращими намірами, його чекає відмова.

Ті, у кого закінчується робоча віза, можуть піти двома шляхами:

  • виїхати з Ізраїлю;
  • подовжити візу.

Якщо є намір продовжувати роботу, краще домовитися з роботодавцем і звернутися до Міністерства Внутрішніх Справ для продовження документа. Справа в тому, що за ізраїльськими законами, іноземець, який виїхав за межі держави, може повернутися тільки через рік.

Численні агентства пропонують допомогу в оформленні документів на в'їзд в ту чи іншу країну. Ті, хто вирішив довіритися фахівцям, в будь-якому випадку повинні особисто зайти на сайт Посольства і особисто вивчити всю необхідну інформацію.


Слід пам'ятати, що допомога в оформленні віз пропонують не тільки кваліфіковані фахівці, але і шахраї, які прагнуть нажитися на некомпетентності громадян. Ті, кому віза не потрібна, можуть вже планувати відпустку, вивчати проспекти і бронювати номери в готелях. Поспішайте, в цьому році туристів в Ізраїлі буде набагато більше. Не пропустіть свій шанс якісно відпочити в Ізраїлі - дивовижній країні з неймовірною історією.