Реклама
Реклама
Реклама

Які документи потрібні для тимчасової реєстрації

  1. Тимчасова реєстрація в приватному будинку
  2. Реєстрація при проживанні в готелі і санаторії
  3. Поштове відправлення заяви про тимчасову реєстрацію
  4. Подача документів на тимчасову реєстрацію через сайт держпослуг

При необхідності знаходження в населеному пункті, не є постійним місцем проживання, протягом терміну, що перевищує три місяці, громадянин зобов'язаний оформити свідоцтво про тимчасову реєстрацію за місцем перебування.

Для оформлення документа для реєстрації тимчасового перебування необхідно зібрати пакет документів, перелік яких міститься в ЖК РФ і Адміністративному регламенті надання адміністративної послуги реєстрації.

Ці нормативні акти докладно описують, які документи потрібні для тимчасової реєстрації, терміни і порядок їх подачі. Як отримати тимчасову реєстрацію за місцем перебування? . Просто потрібно зібрати документи. Основним пакетом документів є:

  • посвідчення, яке підтверджує особу громадянина;
  • документи на право розпорядження житловим приміщенням;
  • паспорта і згода всіх зареєстрованих в квартирі;
  • паспорта та згоду власників для житла, що перебуває у спільній частковій власності;
  • заяву від власника.

посвідчення, яке підтверджує особу громадянина;   документи на право розпорядження житловим приміщенням;   паспорта і згода всіх зареєстрованих в квартирі;   паспорта та згоду власників для житла, що перебуває у спільній частковій власності;   заяву від власника

Список аналогічний наданих документів для тимчасової реєстрації за місцем проживання.
Всі папери можуть бути надані в реєструючий орган - територіальне відділення ФМС - особисто власником, або у формі поштового відправлення, або через сайт держпослуг. На питання скільки коштує тимчасова прописка , Відповісти просто - ця процедура безкоштовна.

Тимчасову прописку громадянин може отримати досить легко - для цього буде потрібно лише згода власника житлоплощі.

Необхідно уточнити, що для власників приміщень і наймачів пред'явлення оригіналу свідоцтва про право власності або договору соціального найму не обов'язково. Про те, чим загрожує тимчасова прописка власнику читайте тут
У заяві вказується найменування документа і співробітники ФМС запитують зазначені відомості самостійно у відповідних органах. Для такого запиту потрібно час, тому реєстрація буде оформлюватися близько 8 днів.

Реєстрація людини за місцем перебування в житлової площі, що не є місцем їх проживання, проводиться без зняття з реєстраційного обліку (згідно п. 56 Регламенту).

Тимчасова реєстрація в приватному будинку

Документи для отримання тимчасової реєстрації в приватному будинку надаються особисто власником, поштовим відправленням або через інтернет, шляхом подачі заяви на сайті держпослуги.

Приватне домоволодіння - практично єдина ситуація, при якій будинкова книга зберігається у власника, тому до пакету документів, що є стандартним для інших видів житла, додається надання будинкової книги. Загальний список документів для тимчасової реєстрації в приватному будинку:

  • паспорт претендує на тимчасову прописку громадянина;
  • посвідчення особи для домовласника;
  • свідоцтво про реєстрацію права домовласника на приватний будинок;
  • будинкова книга;
  • згоду на тимчасову реєстрацію нового мешканця від вписаних в домову книгу громадян, що мають на той момент діючу реєстрацію в будинку;
  • згода всіх співвласників будинку, якщо вони є;
  • заяву від власника.

паспорт претендує на тимчасову прописку громадянина;   посвідчення особи для домовласника;   свідоцтво про реєстрацію права домовласника на приватний будинок;   будинкова книга;   згоду на тимчасову реєстрацію нового мешканця від вписаних в домову книгу громадян, що мають на той момент діючу реєстрацію в будинку;   згода всіх співвласників будинку, якщо вони є;   заяву від власника

Реєстрація при проживанні в готелі і санаторії

Співробітники адміністрації установи, в якому ви плануєте перебувати більше трьох місяців зобов'язані самостійно оформити тимчасову реєстрацію. На ваше прохання, після прибуття на місце або після закінчення 90 днів перебування в ньому, то вони повинні інформувати прибулого громадянина про те, які потрібні документи для тимчасової прописки і витребувати їх у нього. Інакше, слід прочитати за посиланням, чим загрожує штраф за відсутність прописки https://propiskainfo.ru/2423-kakoi-predusmotren-shtraf-za-otsutstvie-propiski
Зазвичай таким документом виступає:

  • паспорт громадянина;
  • або свідоцтво про народження.

Іноді для підтвердження потрібно також надати посвідчення про відрядження, путівку або санаторно - курортну карту для уточнення терміну, на який необхідно поставити громадянина на реєстраційний облік.

Уповноважена особа адміністрації на 3 дні забере документи, необхідні для тимчасової реєстрації, після чого поверне їх разом з листком - вкладишем, що свідчить про постановку на тимчасовий реєстраційний облік за місцем перебування.

деякі факти

Якщо житлоплощу має статус муніципальної власності, то наймодавець (в даному випадку держава) може заборонити прописуватися тимчасовим мешканцям, якщо на кожного мешканця, житлова площа становить менше облікової норми.

Виписуватися згодом громадянину не потрібно - свідоцтво автоматично анулюється при закінченні свого терміну.

Поштове відправлення заяви про тимчасову реєстрацію

Адміністративний регламент допускає подачу заяви про тимчасову реєстрацію громадянина за місцем його перебування поштою. Цим методом зручно надавати документи для тимчасової реєстрації в Москві та інших великих містах, що відрізняються великою кількістю громадян, які відвідують відділення ФМС.

З метою дотримання порядку подання, в конверт слід покласти наступні документи для тимчасової реєстрації:

  • нотаріально завірена заява за встановленою формою з підписами власника і реєструється громадянина;
  • копія посвідчення особи прописуємо громадянина;
  • завірений нотаріусом або посадовою особою документ, що підтверджує підстави тимчасового вселення;
  • адресний листок прибуття;
  • для плануючих перебувати за місцем тимчасової реєстрації протягом терміну, що перевищує 9 місяців, необхідно докласти статистичний листок прибуття за формою 12П.

Отримати готове свідоцтво про тимчасову реєстрацію громадянин повинен особисто у відділенні територіального ФМС або, якщо такий варіант вказано в заяві, свідоцтво відправляється на вказану поштову адресу.

Реєстрація громадян Російської Федерації за місцем перебування та за місцем проживання в межах Російської Федерації проводиться безкоштовно (ст. 3 Закону № 241-1 від 25.06.1993 р).

Так, тимчасово проживає в одному з передмість Москви громадянин має право відправити документи для тимчасової реєстрації в Московській області поштою і так само отримати свідоцтво про тимчасову постановці на реєстраційний облік на свій тимчасовий поштову адресу. Взагалі, чи можна жити без прописки прочитайте за посиланням .

Власнику або громадянину, який є наймачем приміщення, надсилається повідомлення в письмовому вигляді про знову оформленої тимчасової реєстрації в його житловому приміщенні.

деякі факти

При незаконному відмову приймати документи на реєстрацію, видавати свідоцтво про тимчасову реєстрацію, або ж вимагати надання додаткових документів - всі ці дії можна оскаржити у вищестоящого керівника в досудовому порядку, або ж в судовому порядку. Як проводиться прописка в іпотечній квартирі прочитайте тут

Подача документів на тимчасову реєстрацію через сайт держпослуг

Стояння в черзі в коридорах ФМС в великих містах є альтернатива - швидке і зручне оформлення реєстрації на сайті держпослуг, де в електронному вигляді подаються документи, необхідні для тимчасової реєстрації в Москві і інших великих містах країни.

На самому сайті (посилання http://gosuslugi.ru/) докладно розписано, що необхідно зробити, щоб оформити тимчасову реєстрацію. Для реєстрації в системі необхідно подати заявку, після чого вам буде надіслане поштою.

Увійшовши на сайт, необхідно вибрати відповідний розділ, де буде вказано, які потрібні документи для оформлення тимчасової реєстрації через інтернет:

  • посвідчення особи одержувача послуги в електронному вигляді;
  • при реєстрації неповнолітньої дитини або недієздатного громадянина - посвідчення особи законного представника в електронному вигляді;
  • електронна версія документа, що є підставою для тимчасової реєстрації.

Дані документи потрібно завантажити в додаток до заповненої формі, що містить всі необхідні особисті відомості для проведення процедури реєстрації. Перевіривши достовірність відомостей, співробітники ФМС викличуть вас в відділення, де, перевіривши посвідчення особи і оригінали інших документів, видадуть свідоцтво про тимчасову реєстрацію.

Якщо у вас залишилися питання про те, які документи потрібні для оформлення реєстрації, то задайте їх у коментарях

Як отримати тимчасову реєстрацію за місцем перебування?