Реклама
Реклама
Реклама

Як продовжити тимчасову реєстрацію іноземного громадянина за місцем перебування в 2019 році: документи, зразок написання заяви і терміни оформлення

  1. У загальних рисах про процедуру реєстрації
  2. Потік перебувають в Росію
  3. В чому полягає процедура реєстрації
  4. Що може бути прийнято в якості підстави
  5. отримання РВП
  6. Хто має право клопотати про продовження
  7. Чи є різниця між первинною реєстрацією і продовженням
  8. Які документи необхідні для повторного звернення
  9. Що впливає на повторне звернення
  10. Тимчасова реєстрація для громадян різних країн
  11. Терміни оформлення тимчасової реєстрації
  12. Міграційна карта-основний документ для в'їзду в Росію
  13. Правила в'їзду для громадян України, Молдови та Узбекистану
  14. Кому не потрібна реєстрація
  15. Що буде, якщо не продовжувати реєстрацію
  16. Розміри штрафів за прострочену реєстрацію


Так склалося, що на території РФ багато громадян менш удачливих в економічному плані країн знаходять гідну роботу. Для того щоб затриматися на ній і не втратити місце працевлаштування, приїжджим необхідно продовження тимчасової реєстрації. Первісну реєстрацію, що дає право перебувати в Росії 90 днів, зробити дуже просто. Будь-який гість Російської держави буде прийнятий на майже тримісячний термін. Так склалося, що на території РФ багато громадян менш удачливих в економічному плані країн знаходять гідну роботу

Терміни оформлення тимчасової реєстрації варіюються від 7 до 30 днів, в залежності від країни іммігранта

А ось загостював ради не будуть: або повертайтеся додому на ті ж 90 днів, або подайте заяву на продовження реєстрації. Процедура ця вимагає вагомих підстав, і отримати заповітний дозвіл не так-то просто. Не всяка причина буде прийнята міграційними службами як привід для дозволу іноземцеві затриматися в Росії.

Розглянемо питання, що являє собою продовження реєстрації іноземного громадянина, які документи необхідно надавати, протягом яких термінів і скільки часу можна буде залишатися в країні на законних підставах. Дізнаємося також, які санкції щодо тих, хто знехтував законами, прийнятими в державі Російському.

У загальних рисах про процедуру реєстрації

Необхідність реєструвати іноземців, які прибувають до Росії більш ніж на тиждень і бажаючих затриматися в ній довше, виникла, коли приплив приїжджих з СНД прийняв катастрофічні масштаби. Економічна ситуація в багатьох сусідніх державах навіть через 25 років після розвалу СРСР залишається плачевною. Це змушує громадян сусідніх менш благополучних країн шукати кращої долі.

Про правила реєстрації можна дізнатися з відео, представленому нижче.

Потік перебувають в Росію

Разом з законослухняними українцями, молдаванами, білорусами, узбеками і т. Д. В РФ приїжджають і злочинні елементи з цих країн і ті, хто має намір не працювати, а займатися шахрайством або жебракувати. Що стосується працевлаштування, то і тут, що йдеться, Росія «Нерезіновую».

Щоб регулювати потік приїжджих надовго, в 2007 році на урядовому рівні було прийнято рішення посилити контроль потоку прибувають в країну і обмежити терміни перебування іноземців на території РФ.

В чому полягає процедура реєстрації

В цілому процедура називається міграційний облік за місцем перебування. Всі її етапи регулюються Законодавством.

Первинна реєстрація вимагається, якщо іноземець має намір пробути в Росії більше тижня.

У ФМС звертається немає сам гість, а росіяни, на житлоплощі яких він влаштувався. Документи, які необхідні для реєстрації прибулого в РФ іноземного громадянина , І її продовження, надає приїжджий.

Документи, які необхідні для реєстрації прибулого в РФ іноземного громадянина   , І її продовження, надає приїжджий

Зразок бланка анкети для отримання тимчасової реєстрації

Первинна подача інформації про знову прибув також як і продовження дозволу, починається з подання майже ідентичного переліку паперів. Різниця лише в тому, що в першому випадку відмови - виключення з правил, у другому - часте і цілком закономірне явище.

Приймати гостя з ближнього чи далекого зарубіжжя за Законом можуть і приватні особи, і організації, які розгортали свою діяльність на території РФ на законних підставах.

Що може бути прийнято в якості підстави

Почнемо з того, що продовження реєстрації затримується в РФ іноземного громадянина за місцем перебування не буде здійснено, якщо на те немає достатніх причин.

Почнемо з того, що продовження реєстрації затримується в РФ іноземного громадянина за місцем перебування не буде здійснено, якщо на те немає достатніх причин

приклад РВП

У 2019, якщо гість вирішив не звертатися в міграційну службу, після того як закінчиться 3 місяці його перебування в країні, він стає порушником, до якого застосовуються санкції. Недотримання термінів перебування без причин карається в адміністративному порядку.

отримання РВП

Звертаємо увагу на те, що РВП необхідно представникам тих країн, з якими Росія уклала угоди про безвізовий режим . Гості з інших держав повинні дотримуватися візових вимог.

Підставами для отримання дозволу залишитися в Росії можуть служити:

  1. Вступ до ВНЗ країни.
  2. Отримання патенту.
  3. Отримання офіційного статусу висококваліфікованого фахівця.
  4. Документально підтверджена очікування ВНЖ або отримання і продовження РВП .
  5. Перспектива продовження візи робочого типу.
  6. Очікування отримання дозволу на здійснення трудової діяльності на території країни.

Для громадян Киргизії, Вірменії, а також білорусам і казахам підставою отримати продовження може послужити укладення трудового контракту з однією з російських фірм.

Якщо гість приїхав по візі, клопотання про продовження реєстрації такого іноземного громадянина розглядатися не буде.

Як отримати візу для поїздки в Росію можна дізнатися тут.

Хто має право клопотати про продовження

Як говорилося вище, заяву на продовження реєстрації іноземного громадянина, який вирішив на якийсь час затриматися в державі, пише не він сам. Згідно із законом, клопотати можуть:

  • Громадяни РФ. В даному випадку повинні бути передбачені законодавством умови: по-перше, реєструючий у себе зарубіжних гостей повинен сам мати постійну прописку в країні. По-друге, у нього повинна бути власна житлоплощу, яка буде фігурувати в документах, як місце реєстрації. Остання умова більш значуще і може виключити перше.
  • Юридичні особи. Причому продовження реєстрації громадян СНД і інших безвізових країн можуть здійснювати не тільки вітчизняні компанії, але і представництва фірм, зареєстрованих за межами РФ.
  • Іноземці, які придбали житлоплощу в Росії. Згідно із законом, вони можуть продовжувати дозвіл на перебування виключно для себе.
  • Іноземці, які вже отримали ВНЖ і зареєструвалися на території РФ.

    Так виглядає вид на проживання для іноземного громадянина

  • Міжнародні організації.
  • Іноземці, наділені статусом ВКС. Дана категорія повинна мати у своєму розпорядженні власної житловою площею в Росії. Такі громадяни можуть продовжувати реєстрацію не тільки для себе, але і для членів своєї родини.
  • Готелі та аналогічні організації. Відносно таких служб діє правило: повідомлення про те, що іноземець прибув в країну має бути подано на наступний день після його прибуття. Якщо гість заселився в вихідний - в перший робочий день.

Чи є різниця між первинною реєстрацією і продовженням

Процедура продовження практично не відрізняється від самої реєстрації. Рекомендується звертатися в ту ж міграційну службу, в яку зверталися спочатку. Перелік необхідних документів для продовження раніше отриманої реєстрації практично не відрізняється від початкового списку паперів, що надаються міграційним службовцям.

Які документи необхідні для повторного звернення

Чітко знаючи, що потрібно для продовження реєстрації, ви легко зберете всі папери для отримання дозволу іноземного громадянина на колишньому або новому місці тимчасового перебування терміном на 1 рік.

Чітко знаючи, що потрібно для продовження реєстрації, ви легко зберете всі папери для отримання дозволу іноземного громадянина на колишньому або новому місці тимчасового перебування терміном на 1 рік

Зразок заяви на продовження реєстрації іноземного громадянина

Потрібно подати такі документи на продовження:

  • Клопотання. Не передбачена спеціальна форма такої заяви, тому його пишуть в довільній формі. Головне, щоб текст був складений за стандартними правилами, в ньому обов'язково має бути зазначено: повне ім'я іноземця, коли народився, паспортні дані, домашня адреса і підданство. Краще завантажити зразок в інтернеті і скласти власну аналогічну заяву. Бланк заяви на продовження тимчасової реєстрації можна завантажити тут.
  • Міграційна карта , Отримана і заповнена гостем при перетині кордону держави.
  • Паспорт іноземного гостя.
  • Документ або документи, що вказують на необхідність затриматися в Російській Федерації.

Що впливає на повторне звернення

Саме остання вплине на рішення міграційних службовців. У категорію підстав входить широкий перелік документів. Це можуть бути статус ВКС, контракт, підписаний з освітньою організацією, оплачений іноземцем патент, довідка, в якій зазначено, що громадянин подав документи на отримання виду на проживання, РВП і т. Д.

До поданням оригіналів документів додаються копії. Якщо при первинному зверненні можна не витрачати час на походи в ФМС, то продовження вимагає особистого звернення реєструє боку. Скористатися послугами пошти на цей раз не вийде. Всі оригінали наданих паперів будуть перевірені і повернуті іноземцю, копії залишаться на зберіганні в міграційній службі.

Тимчасова реєстрація для громадян різних країн

Для представників різних держав процедура відрізняється і підставами і тимчасовими рамками. Вище вже зазначалося, що для власників громадянства Киргизстану, Вірменії, Казахстану і Білорусі процедура спрощена. Нововведення в Законодавство були внесені в 2015 році. Вони пов'язані з двосторонніми домовленостями між державами.

Терміни оформлення тимчасової реєстрації

Представники вищеназваних країн, відвідавши Росію, не зобов'язані протягом першого тижня ставати на облік. У них є право 30 днів жити в Російській Федерації, не реєструючись. Наприклад, для українців цей термін був, навпаки, скорочений. Вони можуть перебувати в Росії без оповіщення ФМС за все перші три доби.

Вони можуть перебувати в Росії без оповіщення ФМС за все перші три доби

Так виглядає Свідоцтво про реєстрацію за місцем перебування

Громадянам Вірменії та інших країн із спрощеною схемою перебування більше немає необхідності оплачувати патент. Щоб влаштуватися на роботу, вони не зобов'язані попередньо отримувати дозвіл. Досить просто підписати трудовий договір, і він буде підставою для продовження реєстрації.

Міграційна карта-основний документ для в'їзду в Росію

Як і інші іноземці, громадяни держав зі спрощеним режимом перетинають кордон по міграційній картці, яка пред'являється і при самій реєстрації, і при її продовження. У графі мета, як правило, ставиться «робота». Ті, хто їде працевлаштуватися в Росію, повинні мати:

  • міграційну карту;
  • паспорт (загальногромадянський);
  • талон, який був виданий в ФМС (реєстрація або продовження);
  • контракт, укладений з роботодавцем.

Зразок заповненої міграційної карти РФ

Правила в'їзду для громадян України, Молдови та Узбекистану

Що стосується реєстрації для громадян України, для них, як і для представників Молдови, Узбекистану та деяких інших країн, діє правило 90/180. Це саме можна сказати і до жителів Донбасу і Луганській області. Спочатку останнім без проблем продовжували реєстрацію.

Однак пільга закінчилася і на даний момент діє далеко не у всіх містах.

Наприклад, для продовження реєстрації в Москві жителям опальних українських областей потрібно, як і іншим їх землякам, надати документальне обгрунтування причин, які змушують затриматися в Російській Федерації.

Кому не потрібна реєстрація

Реєстрація не продовжується для тих груп осіб, які мають статус біженця.

Не потрібно продовжувати реєстрацію тим, хто отримав статус біженця . Він сам по собі є дозволом на проживання. Що стосується дітей, то на них поширюються ті ж правила, що і на дорослих. Їх реєстрація продовжується на підставі дозвільних документів, отриманих батьками.

Що буде, якщо не продовжувати реєстрацію

Вище неодноразово говорилося про те, що недотримання норм російського міграційного Законодавства тягне за собою санкції. Вони зводяться до штрафу і насильницького видворенню з країни із забороною повторного в'їзду на певний період.

Розміри штрафів за прострочену реєстрацію

розміри штрафів залежать від регіону. Наприклад, в Москві і Північної столиці Санкт-Петербурзі з іноземного порушника стягнуть 5 тис. - 7 тис. RUB. З власника приміщення, яке допустило проживання на своїй території незареєстрованих громадян, 2 тис. - 4 тис. RUB. Організація, яка прийняла незареєстровану особа, буде платити від 250 тис. RUB. В інших регіонах іноземні порушники платять 2 тис. - 5 тис. RUB.

Що стосується заборони на повторний в'їзд в країну, термін може доходити до 5 років. Якщо хочете спокійно ходити по російських вулицях, постарайтеся не прострочити реєстрацію.