Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати російське громадянство громадянину Молдови в 2019 році

  1. Отримання громадянства РФ для громадян Молдови
  2. Спрощена процедура
  3. Хто може отримати громадянство РФ: відео
  4. Спрощене отримання громадянства РФ: відео

Отримання статусу громадянина РФ - відмінна можливість легально жити в Росії, здійснювати підприємницьку та трудову діяльність, створити сім'ю і мати такі ж свободами і правами, як корінне населення. З огляду на це далі в статті розглянемо, як отримати російське громадянство громадянам Республіки Молдова, а також передбачена для них спрощена процедура.

Отримання громадянства РФ для громадян Молдови

Отримання громадянства РФ для громадян Молдови

Громадянством визначаються правові відносини між людиною і державою, якими мається на увазі виникнення певних прав і обов'язків.

Набути громадянство РФ громадянину Молдови в 2014 році можна було одним з чотирьох способів:

  • за загальною схемою;
  • за спрощеною процедурою;
  • відповідно до умов міжнародних договорів;
  • визнанням громадянства РФ при входженні в групу окремих осіб.

У першому випадку заявником повинні бути дотримані наступні норми:

  • володіння російською мовою;
  • наявність офіційного працевлаштування;
  • знання законів Російської Федерації;
  • проживання в межах території Росії більше 5 років;
  • досягнення 18-річного віку.

Розглянемо більш конкретно, як отримати російське громадянство громадянину Молдови за спрощеною схемою .

Спрощена процедура

У початку 2014 року Рада Федерації схвалила закон про присвоєння статусу російського громадянина співвітчизникам , Відмінно знають російську мову і колись проживали безпосередньо на території Радянського Союзу, за спрощеною формою.

Зокрема, зміни, внесені до статті 14 Закону «Про громадянство Російської Федерації», торкнулися терміну розгляду клопотань про прийняття до громадянства Росії для даної категорії іноземців, на сьогоднішній день він складає 3 місяці.

Для осіб, які бажають стати громадянами РФ за даною схемою, був створений окремий вид візового дозволу, метою якого є можливість отримання посвідки на проживання і вступ до громадянства РФ.

Згідно з нововведеннями, носіям російської мови не знадобиться отримувати дозвіл на нетривале перебування на території Російської Федерації. Цим, природно, знімається і умова річного перебування на території країни щодо цього документа.

Однак необхідно врахувати, що якщо громадянин Республіки Молдова, який бажає за даною схемою придбати російський паспорт, після закінчення дворічного періоду перебування в межах Росії по ВНЖ не подасть відповідну заяву, то даний його дозвільний документ буде анульований .

Хто може отримати громадянство РФ: відео

Для кого доступний спрощений порядок

Законодавством РФ встановлено окремі категорії осіб, для яких доступна спрощена процедура отримання російського громадянство. До них відносяться:

  1. Індивідуальні підприємці, які працюють в Росії більше 3 років, і щорічна їх виручка перевищує 10 мільйонів російських рублів.
  2. Інвестори, за якими закріплена в статутному капіталі юридичної особи РФ частка вкладу, що становить понад десятої частини.
  3. Висококваліфіковані фахівці, що працюють в Росії більше 3 років.
  4. Випускники російських навчальних закладів, які отримали диплом про освіту (не раніше 2002 року), якщо в сукупності їх стаж роботи більше трьох років.

Важливо відзначити, що визнання іноземних громадян носіями російської мови можливо не тільки, якщо безпосередньо вони колись проживали в Росії, але і якщо їх прямі родичі жили на територіях СРСР (або навіть Російської імперії), сьогодні перебувають у володінні РФ.

Спрощене отримання громадянства РФ: відео

Послідовність дій

З спрощеною схемою отримання російського громадянства претенденти з Молдавії можуть більш детально ознайомитися в Посольстві РФ в своїй країні.

В основному дана процедура полягає в проходженні наступних етапів:

  1. Здобувач звертається до комісії ГУВМ МВС (Колишня ФМС) Росії з проханням про визнання його носієм російської мови. У разі задоволення прохання видається відповідне рішення комісії.
  2. Потім в територіальний орган ГУВМ МВС потрібно подати заяву на отримання дозволу на проживання (ВНЖ) терміном до 3 років і повідомлення про можливість вступу в громадянство РФ. Рішення видачі першого документа в такому випадку приймається протягом 6 місяців, а повідомлення - 3 місяців.
  3. Протягом 2 років з дня отримання ВНЖ потрібно подати клопотання на отримання російського громадянства, надавши при цьому документ, яким підтверджується вихід з громадянства Молдавії. розглядається даний пакет документів , Як уже раніше зазначалося, протягом 3 місяців.

При позитивному рішенні заявник визнається громадянином Російської Федерації, про це у встановленій законом формі повідомляється територіальним органом ГУВМ МВС Росії в консульство і дипломатичні представництва Молдавії в Росії.

За розгляд прохання про вступ до громадянства РФ іноземцю доведеться сплатити держмито в розмірі 3500 російських рублів.

Як і де найпростіше отримати громадянство: відео