Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати громадянство Ізраїлю росіянину в 2019 році

  1. Переваги та недоліки ізраїльського громадянства
  2. Хто може претендувати
  3. способи придбання
  4. Закон «Про громадянство»
  5. репатріація
  6. натуралізація
  7. При укладанні шлюбу
  8. Порядок оформлення в 2019 році
  9. Необхідні документи
  10. Отримання ізраїльського паспорта
  11. теудат маавар
  12. Дарконових
  13. Відмова в отриманні
  14. Недостовірна інформація
  15. Вступ у фіктивний шлюб
  16. кримінальне минуле
  17. Перехід в іншу релігію
  18. Подвійне громадянство в країні
  19. позбавлення громадянства
  20. Підбиваючи підсумки

Незважаючи на відносну молодість (Ізраїль як держава існує з 1948 року), ця країна змогла стати однією з найбільш економічно успішних в світі. З огляду на високий рівень життя в ній, Земля обітована привертає громадян інших держав, які хотіли б переїхати сюди на постійне проживання. При цьому багатьох цікавить, як отримати громадянство Ізраїлю, щоб мати можливість користуватися тими пільгами, які дає цей статус.

Переваги та недоліки ізраїльського громадянства

Переваги та недоліки ізраїльського громадянства

Перед тим як почати займатися питанням отриманням Дарконових - так називається паспорт - слід чітко уявляти, що дає громадянство Ізраїлю. Не варто думати, що набуття такого статусу дозволить автоматично вирішити всі проблеми переселенця. Насправді, громадянство Ізраїлю має свої плюси і мінуси.

Отримало паспорт особа зможе скористатися такими правами.

  • Набути можливість в безвізовому режимі відвідувати більш ніж 140 країн світу.
  • Отримати повний доступ до соціальних пільг.
  • Заробити на забезпечену старість.
  • Набути право і бути обраним до законодавчих органів країни.

У той же час у ізраїльського громадянства є і певні недоліки.

  • Маючи його, не можна відвідати ряд арабських держав, з якими у Ізраїлю напружені відносини.
  • Навіть володіючи Дарконових, будь-яка особа, не будучи іудеєм за походженням, не зможе укласти шлюб на території країни.
  • Доведеться звикнути до життя в умовах перманентного воєнного стану.
  • При натуралізації від першого громадянства доведеться відмовитися.
  • Жаркий клімат, який підходить далеко не всім.

Однак переваги ізраїльського громадянства переважують його недоліки, тому потік бажаючих переселитися в цю країну не слабшає.

Хто може претендувати

Особи, які мають намір перебратися на проживання до Ізраїлю, часто запитують, хто може отримати громадянство цієї країни, і обов'язкового для цього бути євреєм? Земля обітована зацікавлена ​​в збільшенні кількості своїх жителів. З цієї причини умови отримання громадянства такі, що його можуть знайти не тільки євреї, але і особи інших національностей.

способи придбання

Щоб стати володарем Дарконових, існує кілька варіантів. Російська, вишукує способи, як стати громадянином Ізраїлю, може одружитися на єврейці або ж в'їхати в країну і пройти там натуралізацію. Отримати ізраїльський паспорт можна і без проживання на Землі обітованій. Однак цей спосіб доступний тільки особам єврейської національності, які переселяються на каналі репатріації.

Закон «Про громадянство»

У країні чітко регламентований процес набуття громадянства переїжджає в неї на проживання людьми. У законі Ізраїлю про громадянство сказано, що володарем Дарконових може стати особа, яка народилася на Землі обітованої до офіційного утворення держави - цей факт повинен бути підтверджений документом про народження, - а також прибули в країну в якості репатріантів.

репатріація

Повернення євреїв на батьківщину - це державна політика Ізраїлю, тому для етнічних переселенців тут створені всі умови. Головне, що потрібно від репатріанта документальне підтвердження спорідненості з особами єврейської національності, яке підтвердило б його коріння. Якщо подані документи переконливі, то видача Дарконових здійснюється практично на наступний день після їх надання.

натуралізація

Переїзд до Ізраїлю є метою не тільки іудеїв. Для неєвреїв, які бажають отримати громадянство цієї країни, передбачена можливість натуралізації. Успішно пройшов її обличчя в результаті стає володарем Дарконових.

Натуралізація в Ізраїлі дає можливість стати громадянами країни особам неєврейської національності, які відповідають наступним вимогам.

  • Досягли повноліття. Тут можливі два варіанти: переселенцю виповнилося 18 років або він молодше, але вже перебуває в офіційному шлюбі.
  • Знаходиться в країні на законних підставах.
  • Прожив тут три роки з останніх п'яти.
  • Володіє івритом, що дозволяє підтримувати бесіду з носієм мови.
  • Планує жити в Ізраїлі.
  • Відмовився від попереднього громадянства або представив документ з гарантією це зробити після отримання паспорта.

Для осіб, які проходять строкову службу в збройних силах Ізраїлю, процедура натуралізації полегшена. З усіх перерахованих умов їм необхідно виконати лише одне - прожити на території країни не менше трьох років.

При укладанні шлюбу

Отримання громадянства в Ізраїлі можливо по шлюбу. При цьому слід враховувати, що одружуватися і виходити заміж в країні можуть тільки євреї. Якщо ж союз укладають громадянин (громадянка) Ізраїлю і особа неєврейської національності, то реєстрація шлюбу повинна бути проведена за кордоном. Після цього кандидата на отримання громадянства необхідно два роки прожити в країні, і він може подавати документи на Дарконових.

Читаємо також:
Отримання робочої візи в Ізраїль
Еміграція до Ізраїлю з Росії не єврею

Порядок оформлення в 2019 році

Перед тим як оформити громадянство Ізраїлю, особа, яка має намір перебратися на проживання в цю країну, має відповідним чином підготуватися. Перш за все, це стосується збору потрібних для здобуття Дарконових паперів.

Необхідні документи

Документи для отримання громадянства потрібно наступні.

  • Російський паспорт.
  • Закордонний паспорт.
  • Кольорове фото 3 × 4.
  • Свідоцтво про народження переселенця.
  • Свідоцтва про народження родичів, що підтверджують наявність єврейського коріння.
  • Дипломи закінчених навчальних закладів.
  • Довідка з органів МВС про відсутність судимостей. Попередньо вона повинна бути переведена на іврит і нотаріально завірена.
  • Трудова книжка.

Після збору всіх перерахованих документів слід записатися на прийом до консульства і пройти там співбесіду. Якщо в процесі питань не виникло, то клопочеться про виїзд до Ізраїлю особі видається віза репатріанта. Термін її дії розрахований на півроку, при необхідності вона може бути продовжена. Наявність такого дозволу дозволяє перетнути кордон.

Отримання ізраїльського паспорта

В'їжджають в країну особи повинні знати, що в ній в ходу кілька документів, що засвідчують особу. Ізраїльський паспорт буває двох видів: лесі пассе (він же теудат маавар) або ж Дарконових.

Відразу після в'їзду в країну переселенець в аеропорту отримує посвідчення особи, іменоване теудат-зеут. Протягом трьох місяців його власник повинен звернутися до органу МВС за місцем свого постійного проживання для отримання ізраїльського паспорта лесі пассе. Згодом цей документ замінюється на Дарконових.

теудат маавар

Як виглядає ізраїльський паспорт лесі пассе? Його обкладинка має бордовий колір, видається документ на п'ять років. Володіючи таким паспортом, можна користуватися практично тими ж правами, що і громадяни країни. Наприклад, маючи на руках теудат маавар, можна купити житло в Ізраїлі або ж, перебуваючи за кордоном, звернутися в консульство країни за допомогою. При цьому істотною відмінністю цього документа від Дарконових є те, що він дозволяє в'їжджати без візи на територію тільки 50 держав.

Теудат маавар видається таким категоріям осіб.

  • Репатріантам, які прожили в країні менше року.
  • Біпатриди.
  • Яка має судимість.
  • Громадянам, які втратили три Дарконових.
  • Особам, які натуралізувалися в Ізраїлі, але не мають наміру тут постійно проживати.
  • Громадянам країни, які перебували за кордоном і там втратили свій паспорт.

Після закінчення терміну дії документа він повинен замінятися на новий теудат маавар.

Дарконових

Паспорт громадянина Ізраїлю репатріант може отримати після того, як не менше року проживе на території країни. Для цього він повинен звернутися до органу МВС за місцем проживання або ж оформити заявку через інтернет. Це процес займає 10 днів. Паспорт не має обмежень по терміну дії, але особам, які не досягли повноліття, він видається на п'ять років. Якщо має Дарконових громадянину виповнилося 18 років, а паспорт ще дійсний, то його все одно доведеться міняти.

Відмова в отриманні

Відмова в отриманні

У ряді випадків особі, що клопоче про ізраїльське громадянство, може бути відмовлено в його отриманні. Статися це може по одній з наступних причин.

Недостовірна інформація

У тому випадку якщо особа, яка подала документи, приховало важливі факти зі своєї біографії або ж навмисне надав собі недостовірні відомості, громадянство воно не отримає. Надалі розгляд заявки на отримання ізраїльського паспорта може виявитися під питанням.

Вступ у фіктивний шлюб

Міграційна служба строго контролює процес легалізації в країні осіб, що в'їхали туди після укладення шлюбу з ізраїльтянином. Якщо буде доведено, що одруження є фікцією, в громадянство відмовлять.

кримінальне минуле

Раніше судимі особи в своїх документах на отримання паспорта повинні вказати, що вони притягувалися до кримінальної відповідальності. В цьому випадку у них є шанси на отримання громадянства. Якщо ж факт судимості буде приховано, а при перевірці міграційна служба це встановить, то в Дарконових однозначно відмовлять.

Перехід в іншу релігію

В Ізраїлі велика увага приділяється питанням віросповідання. Якщо особа відмовиться від іудаїзму і перейде в іншу конфесію, то громадянство воно не отримає. Також володарем Дарконових не зможе стати репатріант, який раніше був усиновлений людиною, сповідували іншу релігію.

Якщо особа, яка отримала відмову в громадянстві Ізраїлю, вважає, що це було зроблено без достатніх підстав, воно може звернутися до адвоката, який підкаже можливі шляхи вирішення цього питання.

Подвійне громадянство в країні

Подвійне громадянство в країні

Особи, які прибули до Ізраїлю як репатріанти, можуть як і раніше залишатися громадянами тієї країни, з якої вони прибули. Якщо ж переселенець отримує Дарконових в результаті натуралізації, то в цьому випадку друге громадянство неприпустимо. Від нього слід відмовитися. Таким чином, подвійне громадянство Ізраїлю і Росії можуть мати тільки вихідці з нашої країни, котрі переїхали на постійне місце проживання на Землю обітовану як репатріантів.

Російське законодавство допускає наявність другого громадянства. Щоб не виникло проблем з органами державної влади нашої країни, особа, яка отримала Дарконових і не здала російський паспорт, в двомісячний термін має повідомити про це органи МВС РФ.

позбавлення громадянства

Переселенці, опинившись на Землі обітованій, зобов'язані жити за певними правилами, інакше у них виникнуть неприємності з законом. Особа, яка проживає в Ізраїлі, може бути позбавлена ​​громадянства з наступних причин.

  • Воно відвідало одне з недружніх арабських держав. В'їхати, наприклад, в Сирію без дозволу на це ізраїльської влади рівноцінно тому, як відмовитися від громадянства самому.
  • Повідомило про себе недостовірні відомості, що розкрилося вже після видачі Дарконових.
  • Було викрито в діяльності, що завдає шкоди державі.

Особа, яка втратила громадянство, позбавляється і тих прав, які надавав статус.

Читаємо також:
Рівень життя в Ізраїлі в 2019 році
Освіта Ізраїлю

Підбиваючи підсумки

У процедурі отримання ізраїльського громадянства багато нюансів, кожна ситуація суто індивідуальна, для розв'язання якої необхідне шукати законні способи. Тому перед початком процедури доцільно проконсультуватися зі спеціалізуються на таких питаннях юристом. Практика показує, що з залученням компетентного фахівця питання отримання ізраїльського громадянства вирішуються легше і швидше.