Реклама
Реклама
Реклама

Як і де можна дізнатися паспортні дані громадянина РФ по ПІБ в 2019 році

  1. Яку інформацію містить документ, що засвідчує особу людини
  2. Коли можуть знадобитися паспортні дані
  3. Дізнатися паспортні дані на прізвище: Відео
  4. Через офіційні органи
  5. Власними силами
  6. Залучення до відповідальності

Деякі документи можуть надати важливу інформацію про власника. Саме тому наявність їх обов'язково. Паспорт являє собою саме такий документ, який достовірно підтверджує особу власника, а також інші дані про нього. У зв'язку з цим нерідко виникає питання, як дізнатися паспортні дані людини по ПІБ.

Яку інформацію містить документ, що засвідчує особу людини

Яку інформацію містить документ, що засвідчує особу людини

Існує перелік документів, які однозначно ідентифікують конкретного громадянина. Однак основним з них виступає російський паспорт. У ньому міститься наступна інформація про власника:

  • П.І.Б .;
  • підлога;
  • дата і місце народження;
  • Світлина;
  • місце реєстрації;
  • дані про наявність (розірвання) шлюбу;
  • наявність дітей, якщо внесена відповідна відмітка;
  • дані про військовий обов'язок і т. д.

Для більшості інших підтверджують особу документів, характерна наявність аналогічних даних. Важливо, щоб документи були актуальними і справжніми.

Коли можуть знадобитися паспортні дані

Громадянину доводиться часто пред'являти паспорт в самих різних ситуаціях. Інформація про людину за паспортними даними є достовірною. Саме тому, щоб отримати основні відомості про власника документа, досить уважно вивчити паспорт. Крім того, документ необхідний, коли зацікавленій особі потрібно:

  • оформлення паперів, довідок, виписок;
  • закріплення прав, оформлення правовстановлюючих документів;
  • вчинення будь-яких юридично значущих дій;
  • звернення в інстанції, держоргани і т. д .;
  • підтвердження особи;
  • встановлення наявності реєстрації;
  • визначення спорідненості між дітьми і батьками і т. д.

Унікальність документа визначена спеціальним набором цифр. Де дивитися номер і серію паспорта ? Для цього достатньо відкрити сторінку з фотографією власника і звернути увагу на верхню частину документа. Там нанесені спочатку 4 цифри - серія та ще 8 - номер паспорта.

Дізнатися паспортні дані на прізвище: Відео

Варіанти пошуку інформації

Нерідко виникає необхідність знайти паспортні дані на прізвище громадянина. Якими способами це можливо зробити? На сьогоднішній день не існує перевіреного інтернет-джерела, що надала таку інформацію. Саме тому, якщо зацікавлена ​​особа бажає знайти дані паспорта на прізвище або, навпаки, в режимі онлайн, зробити це навряд чи вдасться.

Як перевірити людину за паспортними даними безкоштовно? Для цього можна лише попросити власника документа показати його. Навіть при зверненні в ГУВМ МВС РФ треті особи, не отримає інформацію про дані паспорта іншого громадянина. Такі дані надаються тільки особисто власнику документа.

Ще одне актуальне питання стосується того, як визначити судимість за паспортом . Якщо раніше в паспортний документ проставляється позначка про наявність у його власника судимості, то сьогодні такої немає. Дізнатися про наявність діючої, погашеної або знятої судимості тільки по документу, що посвідчує особу громадянина, може тільки сам власник. Третім особам така інформація вільно не надається. Однак сам громадянин має право звернутися з паспортом до органів МВС і отримати довідку про відсутність / наявність судимості.

Через офіційні органи

Безліч органів та інстанцій має бази з паспортними даними абсолютної більшості громадян країни. Звідси актуальним є питання про те, як перевірити паспортні дані людини на прізвище за допомогою уповноважених органів. Така інформація може бути запрошена в декількох інстанціях, головна серед яких - ГУВМ МВС РФ. Однак незалежно від способу звернення - безпосередньо або через портал держпослуг, буде потрібно отримання згоди від власника документа, дані якого запитуються. У зворотному випадку така інформація не буде повідомлена зацікавленій особі.

Власними силами

При відсутності інших способів перед зацікавленою особою постає питання про те, чи можна дізнатися паспортні дані на прізвище самостійно. Зробити це реально, якщо сам власник паспорта бажає повідомити відповідну інформацію третій особі. Нерідко при з'ясуванні такої інформації вдаються до допомоги інтернет-ресурсів. Однак сайти, що пропонують надати її, не завжди створюються саме з цією метою, а дані, отримані від них, не завжди коректні. Результат звернення до неперевіреними джерелами може привести до небажаних наслідків:

  • комп'ютерний вірус;
  • смс-шахраї;
  • отримання недостовірних даних;
  • інші проблеми.

Крім того, законодавство захищає персональні дані кожного громадянина, тому на їх отримання або обробку він повинен дати згоду. Використання сумнівних способів порушує вимоги закону і може закінчитися несприятливо для зацікавленої особи.

Залучення до відповідальності

На власника паспорта можуть накладатися різні види покарань: за несвоєчасну заміну «корочки», штраф за відсутність «прописки» в паспорті . Особа, яка незаконно розповсюдило інформацію про чужих паспортних даних, карається відповідно до ст. 24 ФЗ від 27.07.2006 р №152-ФЗ «Про персональних даних». Там вказано наявність відповідальності за незаконне використання захищеної інформації.

за нормами ст. 13.14 КоАП за розголошення такого виду даних передбачається накладення адміністративного штрафу:

  • 500-1000 р. для громадян;
  • 4000-5000 руб. для посадових осіб.

Отже, дізнатися паспортні дані людини на прізвище безкоштовно можна від нього самого. Іншими способами отримати цю інформацію реально за згодою власника документа. При відправці запиту в компетентні інстанції необхідно враховувати право громадянина не давати згоду на надання персональних даних третім особам. Через інтернет дізнатися серію і номер паспорта достовірно на прізвище не вдасться. Пропоновані послуги на сайтах можуть бути небезпечними для користувача, тому не рекомендується вдаватися до допомоги неперевірених джерел.

Якими способами це можливо зробити?
Як перевірити людину за паспортними даними безкоштовно?