Реклама
Реклама
Реклама

Як білорусу отримати російське громадянство в 2019 році

Міграційна політика будь-якої країни - динамічно змінюється категорія. Правила в'їзду-виїзду, отримання права проживання та прийому в громадянство постійно вдосконалюються. Щороку можна зустріти нововведення. Тому дуже важливо моніторити поточний російське законодавство, що встановлює відповідні правила. І способи, як білорусу отримати російське громадянство в 2019 році можуть значно відрізнятися від попередніх періодів.

І способи, як білорусу отримати російське громадянство в 2019 році можуть значно відрізнятися від попередніх періодів

Щодо російського громадянства, варто відзначити, що є два шляхи його отримання для іноземців, саме так білорусів сприймають офіційна влада держави РФ. Загальний порядок передбачає серйозні труднощі: проживання по виду на проживання в Росії не менше п'яти років, прийняття до громадянства особисто президентом, термін розгляду - рік, а також ряд інших умов. Однак, варто зазначити, що громадяни Білорусі не потребують отримання дозволу на проживання для проживання на території РФ. Це вже може навести на думку, що білорусам буде трохи простіше отримати громадянство.

Другий порядок отримання статусу громадянина РФ в 2019 році-спрощений. Від першого він відрізняється, головним чином, наступним:

  • рішення про присвоєння статусу приймається начальником територіального органу внутрішніх справ (тобто питання розглядається держорганом в поточному порядку);
  • процес оформлення від подачі до отримання документів становить півроку - що вдвічі менше, ніж передбачає загальний порядок;
  • не вимагається дотримання всіх умов отримання статусу, особливо це стосується терміну проживання в РФ і його документального оформлення.

Громадянам Білорусії є отримання громадянства РФ за спрощеною процедурою Громадянам Білорусії є отримання громадянства РФ за спрощеною процедурою. Це право передбачено статтею 1 чотиристороннього міжнародної угоди, ратифікованої і РФ, і Білоруссю, про спрощений порядок набуття громадянства. До угоди також долучилися Республіка Казахстан і Киргизька Республіка.

При отриманні російського громадянства білорусу треба підтвердити:

  1. Факт наявності громадянства Білоруської РСР, придбаного до 21 грудня 1991 року;
  2. Наявність і постійне проживання хоча б одного близького родича або члена сім'ї (дружини, діти, батьки, сестри-близнята, баба, дід, внуки).

Для того, щоб стати російським громадянином, жителю Білорусі буде потрібно надати в органи з питань міграції при територіальних відділеннях органів внутрішніх справ такий набір документів: Для того, щоб стати російським громадянином, жителю Білорусі буде потрібно надати в органи з питань міграції при територіальних відділеннях органів внутрішніх справ такий набір документів:

  • Заява, оформлена за встановленим зразком, затвердженим сторонами міжнародної угоди;
  • Цивільний паспорт або інший документ, який може засвідчувати особу конкретного індивіда і свідчити про його приналежність до відповідного громадянства;
  • Завірена в установленому порядку нотаріусом фотокопія свідоцтва про народження;
  • Нотаріально завірена копія свідоцтва про шлюб;
  • Документальне підтвердження наявності одного з двох підстав, зазначених вище, що дозволяють стати громадянином РФ, минаючи загальний порядок.

Якщо документи оформлені не по-російськи, потрібен переклад з легалізацією підписи і коректності здійсненого перекладу.

Після подачі документів на оформлення статусу, органи внутрішніх справ зобов'язані протягом тримісячного терміну розглянути питання видачі паспорта. Порядок передбачає збереження правового зв'язку з Білоруссю до моменту позитивного вирішення питання про присвоєння цивільного статусу в Росії.

Крім того, для оформлення документації при заяві про намір стати громадянином РФ. Особа також надає набір фотографій і докази сплати державного мита в установленому розмірі.

Якщо для оформлення статусу окремими категоріями громадян законами Російської Федерації передбачено більш простий шлях, застосовуються норми національного законодавства, а не зазначеної Угоди. Це, наприклад, стосується ветеранів Великої Вітчизняної війни, для яких в законодавстві про громадянське статус передбачені пільгові умови натуралізації.

Таким чином, у білорусів є реальна можливість досить швидко стати російськими громадянами. Спрощена і скорочена процедура доступна майже кожному жителю Республіки Білорусь. Якщо передбачені підстави є, можна оформляти документи і через три місяці вже отримати російський паспорт. Одночасно статус можна оформляти і для неповнолітніх дітей. Якщо зазначених вище підстав у індивіда немає, слід розглянути інші приводи для оформлення статусу в спрощеному порядку.

Схожі статті