Реклама
Реклама
Реклама

Собянін відкрив рух по Калузькому шосе від Ватутінок до ЦКАД

Фото: портал мера і уряду Москви / Денис Грицьків

Сергій Собянін відкрив рух по Калузькому шосе від селища Ватутинки до ЦКАД, в тому числі по мосту через річку Пахру, двом шляхопроводів біля Ватутінок і СНТ "Ветеран-2" і 11 пішохідних переходах.

"У Москві з'явилася нова першокласна магістраль від МКАД до ЦКАД - Калуське шосе. Ми його будували кілька років в кілька етапів. Перший етап - це розв'язка на МКАД, потім від МКАД до сосонок, і зараз до Центральної кільцевої автомобільної дороги," - цитує мера Агентство "Москва" .

За його словами, магістраль поліпшить транспортне забезпечення близько півмільйона москвичів, знизить навантаження на Київське і Варшавське шосе, поліпшить рух громадського транспорту. Також Собянін подякував будівельникам за виконану роботу і назвав відкриття Калузького шосе хорошим подарунком до дня народження столиці.

Таким чином, уряд Москви завершило роботи на останній ділянці шосе, реконструкція якого розпочалася в 2014 році.

Калуське шосе на ділянці від МКАД до ЦКАД є основною магістраллю нових територій Москви. До початку реконструкції шосе мало дві смуги руху в кожному напрямку і не відповідало вимогам комфорту та безпеки руху, що пред'являються до вулично-дорожньої мережі Москви.

В рамках реконструкції Калуське шосе розширили до 4-5 смуг руху в кожному напрямку. Всього побудовано 52 кілометри доріг, з них 29 кілометрів прямого ходу, що дозволило організувати комфортний і безпечний рух особистого і громадського транспорту. Зведено 18 мостів, тунелів, естакад і шляхопроводів.

Для пішоходів побудовано 18 надземних і підземних переходів. В рамках реконструкції шосе побудовані обходи населених пунктів, що дозволить поліпшити екологічну обстановку і умови проживання місцевих жителів. Після закінчення реконструкції Калуське шосе відповідає параметрам магістральної вулиці загальноміського значення I класу.

Перший етап реконструкції магістралі, що почався в листопаді 2014 року, завершився в травні 2017 року. Він охопив головний ділянку Калузького шосе довжиною 8,2 кілометра від існуючого шляхопроводу в районі ТЦ "Ікея" до кордонів села Сосонки включно.

Всього в рамках першого етапу побудували 26 кілометрів нових доріг, три мости через річку Сосонку, чотири естакади, чотири тунелю і сім пішохідних переходів, які забезпечують обхід села Сосонки, комфортні з'їзди на Калуське шосе в районі МКАД і ТЦ "Ікея", зв'язок між старими і новими ділянками даної магістралі.

Додатково в липні 2018 року поблизу селища Газопровід було завершено будівництво розворотного тунелю довжиною 660 метрів і нового надземного пішохідного переходу. За новим тунелем можна виконати розворот в бік Москви, а новий перехід забезпечив пішоходам безпечне перетин Калузького шосе. В рамках другого етапу реконструкції магістралі було побудовано ще 26 кілометрів доріг.

Будівництво пішохідних переходів на Калузькому шосе