Реклама
Реклама
Реклама

Обмеження виїзду за кордон: як перевірити свою кредитну історію в базі даних?

  1. Основна інформація
  2. Як перевірити наявність обмеження?
  3. Порядок накладення обмеження
  4. додаткова інформація
  5. Чи можливо позбутися від обмеження?
Юридична консультація

>> На деяких громадян накладається обмеження виїзду за кордон: як перевірити його наявність звичайній людині?

Кожен день тисячі громадян перетинають кордон Російської Федерації. Уповноважені співробітники міграційної служби займаються такими питаннями. Одним з поширених методів регулювання міграційних потоків вважається обмеження виїзду за кордон . Як перевірити громадянам наявність можливості покинути межі рідної країни? Детальна інформація викладена в цій статті.

Основна інформація

Деяким людям виїзд закордон заборонений

Подібні обмеження можуть бути впроваджені для досягнення різних цілей:

  • Забезпечення захисту громадян;
  • Забезпечення обороноздатності держави;
  • Застосування встановлених законом заходів щодо злісних неплатників заборгованості.

Обмеження на виїзд з країни є загальноприйнятою світовою практикою. У зв'язку з цим громадяни, у яких періодично виникає необхідність виїжджати за кордон. Намагаються своєчасно покривати всі наявні у них заборгованості. Під такі обмеження, крім самих неплатників, можуть потрапляти певні категорії людей:

  1. Державні чиновники, яким надається доступ до засекречених даних;
  2. Військові, які проходять строкову службу , Або громадяни, які перебувають на так званій альтернативну службу;
  3. Підозрювані, або обвинувачені в здійсненні певного протиправної дії, засуджені громадяни, чиї вчинки передбачені в КК РФ, як незаконні;
  4. Співробітники ФСБ;
  5. Громадяни, які надають недостовірну інформацію при оформленні довідок для виїзду за кордон.

Законодавством можуть бути встановлені певні обмеження права на виїзд за межі РФ для окремих категорій громадян.

Як перевірити наявність обмеження?

Обмеження виїзду за кордон може стати неприємним сюрпризом

Сьогодні громадянам РФ надаються спеціальні інтернет-ресурси, за допомогою яких можна отримати інформацію про обмеження:

  1. єдиний сайт державних послуг , Для використання якого доведеться пройти процедуру реєстрації. При використанні свого облікового запису кожному користувачеві надається список непогашених заборгованостей, штрафних стягнень тощо;
  2. На офіційному сайті ФНС кожен громадянин може перевірити свою заборгованість по податковим внесках перед початком планування поїздки;
  3. Європейський сайт організованих судових приставів дає інформацію про окремим виконавчих проваджень про різних категоріях громадян, за якими числиться певна заборгованість. У сукупній базі даних є інформація по кожному підрозділу судових приставів, в якому може бути отримана професійна консультація в індивідуальному порядку.

При різних обставинах органи ФМС надають повідомлення, в якому міститься:

  • Термін дії встановленого обмеження;
  • Номер постанови про заборону виїзду за межі РФ;
  • Ім'я та адреса установи, в якому був санкціонований розглянутий заборона.

Також потрібно перерахувати організації, які відповідають за дотримання встановленого законом порядку в процесі виїзду за кордон РФ:

  1. ФССП;
  2. ФСВП;
  3. МВС;
  4. Безпосередній роботодавець.

Саме ці організації надають інформацію в відділення ФМС про що утворилися обставин. Якщо громадянин не згоден з постановою про заборону, завжди можна подати скаргу в судову інстанцію, або в ФМС.

Порядок накладення обмеження

Є кілька факторів, які можуть стати причиною заборони виїзду за кордон

Обмеження на виїзд може бути накладено, прийнявши відповідне відповідного судового рішення. При простроченні будь-якого платежу в судову інстанцію передаються документи для подальшого прийняття рішення про примусове стягнення заборгованості.

Особи, зацікавлені в наданні грошових коштів, в більшості випадків займаються складанням заяви. Після того, як судові інстанції задовольняють поданий позов, справа передаються приставам.

Боржнику надається можливість погасити наявну у нього заборгованість протягом 5 діб, після закінчення яких буде робитися введення додаткових заходів. До переліку таких заходів може бути включена заборона на виїзд за кордон , Арешт матеріальних цінностей, інші постанови, які виконуються в рамках діючої законодавчої бази.

За допомогою спеціально призначеної онлайн консультації можна отримати необхідну інформацію про наявні у громадянина заборгованості . Заборона щодо діючих державних службовців затверджується з дня складання трудового угоди, початку служби в армії, внесення відповідної відмітки в трудовій книжці, що свідчить про те, що трудова діяльність була розпочата.

Якщо розглядається питання заборони виїзду неповнолітніх громадян за кордон, потрібно розуміти, що його накладення здійснюється в результаті схвалення заяви, наданого в міграційну службу. Процедура розгляду заяви та прийняття відповідної постанови виконується спільно з органами МВС РФ.

Громадяни самостійно надають необхідні заяви, до яких обов'язково повинні додаватися відскановані копії посвідчення особи, а також довідка, що підтверджує оформлення опікунства, завірена у нотаріуса. Заява має бути написано російською мовою.

Якщо документ складено іноземною мовою, знадобиться іноземний переклад, який теж доведеться завіряти у нотаріуса. Після прийняття постанови співробітники міграційної служби надають оповіщення про фактичні результати розгляду даного питання.

Якщо буде винесено постанову про заборону на виїзд за кордон неповнолітньої, другий з батьків або громадянин, який надає опіку дитині, повинен бути поставлений до відома.

додаткова інформація

Перевірити, чи випустять за кордон - справа 5-ти хвилин

До сьогоднішнього дня використовується можливість, що надається спеціальним нормативним актом, відповідно до якої співробітникам прокуратури РФ бажано не вирушати в 173 певних держави. Основною причиною складання такого списку є підписання угоди між ними і США про видачу громадян інших країн.

Тому основна мета, яка переслідується законодавством при складанні такої заборони є прояв турботи про їхню безпеку. До 2014 року такі обмеження накладалися на співробітників МВС і державної служби контролю за оборотом наркотиків.

Також в Держдуму внесено спеціальний законопроект, відповідно до якого громадянам з наявною заборгованістю судові пристави надаватиме письмове сповіщення за місцем проживання про накладення заборони на переміщення за межі РФ. Ці рішення приймаються для того, щоб громадяни не витрачали платіжні засоби зайвий раз, будучи необізнаними в тому, що поїздка може бути перервана.

Тому вже в самий найближчий час ніякої необхідності в перевірці можливої ​​наявності заборони на виїзд може і не бути. Органи державної влади подбають самі про те, щоб оповістити громадян про наявну у них заборгованості з того чи іншого виду платежів.

Чи можливо позбутися від обмеження?

Дізнатися, чи випустять за кордон, можна за допомогою інтернет-ресурсів

Можливість обмеження права виїзду в іншу країну надана судовим приставам відповідно до чинного закону № 114-ФЗ. Це обмеження діятиме до сплати заборгованості або укладання з кредитором певної домовленості. Аналогічне правило викладено в ст. 67 закону № 229-ФЗ.

Як було сказано раніше, громадянину повинно бути надано відповідне повідомлення. Потрібно брати до уваги, що саме по собі наявність заборгованості не вважається причиною затвердження обмеження. Щоб подібні заходи були прийняті, має бути ініційовано виконавче провадження. Розмір заборгованості при цьому повинен відповідати мінімум 10 000 руб.

У деяких ситуаціях можливі певні винятки. Пристави самостійно приймають рішення щодо допуску громадян із заборгованістю до виїзду за кордон. Досвідчені юристи надають громадянам, які потрапили в подібну ситуацію, певні рекомендації:

  1. Навіть при наявності великої заборгованості завжди є ймовірність, що громадянин відсутній у відповідних списках у прикордонників;
  2. При наявності поважних причин керівники відділень ССП мають право піти громадянам назустріч у питаннях зняття обмежень на перетин державного кордону;
  3. Пристави можуть скасувати винесену постанову без будь-яких наявних на те причин. Тому простий людський фактор з високою ймовірністю може посприяти самостійного вирішення виниклої проблеми;
  4. Пристави уповноважені виносити постанову, відповідно до якого виїзд за кордон буде обмежений мінімум на шестимісячний термін. Коли цей період буде завершено, буде складено нову постанову;
  5. Нерідко виникають ситуації, коли у приставів просто не доходять руки до винесення постанов щодо конкретних громадян;
  6. Виїзд за кордон через Білорусь вважається одним з найбільш поширених способів обійти судову заборону на виїзд за межі території РФ. Прикордонники в цій країні не мають спільної з Росією базою даних по боржниках.

Виїзд з Росії громадян інших країн повинен регулюватися законом №389-ФЗ, конкретніше, в ст. 28. Якщо іноземець повинен грошей російському банку, його виїзд за межі держави може бути обмежений на певний термін.

Як дізнатися свій статус про виїзд за кордон? Підкаже відео:

Як перевірити громадянам наявність можливості покинути межі рідної країни?
Як перевірити наявність обмеження?
Чи можливо позбутися від обмеження?
Як дізнатися свій статус про виїзд за кордон?