Реклама
Реклама
Реклама

Як знайти роботу за кордоном без посередників

  1. Особливості нелегального працевлаштування
  2. Важливі моменти при пошуку роботи

Сьогодні пошуком роботи за кордоном займаються дуже багато українців. Одні користуються послугами посередників, інші шукають самостійно. Другий варіант набагато краще, але так шукати набагато складніше. Головне, знайти надійну і безпечну роботу, добре оплачувану. Перш, ніж займатися самостійним пошуком роботи за кордоном, потрібно пам'ятати про підводні камені, на які можна наштовхнутися в процесі.

Перш, ніж займатися самостійним пошуком роботи за кордоном, потрібно пам'ятати про підводні камені, на які можна наштовхнутися в процесі

Так як знайти роботу за кордоном без посередників, щоб не потрапити на шахраїв?

Відомо, що велика кількість вакансій розміщено на спеціалізованих рекламних сайтах в Інтернеті. Але, 99 відсотків всіх оголошень надходять від агентств і посередників. Багато з них представляються роботодавцями, щоб заробити якомога більше грошей.

Тому, ми радимо Вам шукати роботу на сайтах тієї країни, де Ви плануєте працювати. Тільки не забувайте, що там теж вистачає фірм-посередниць. Коли виберете собі підходящу вакансію, уточніть всі деталі про роботу. Як правило, посередник не має точного уявлення про професію, і він зможе надати Вам інформацію поверхнево, а справжній роботодавець пояснить все в подробицях. Якщо у Вас виникнуть питання з приводу легального працевлаштування за кордоном, зверніться за допомогою до фахівців компанії www.rabota-legalno.ru/faq/ . Вони порадять, як все правильно і безпечно зробити, щоб в майбутньому не виникло проблем. Офіційне працевлаштування за кордоном процедура не проста, але вигідна.

Особливості нелегального працевлаштування

Особливості нелегального працевлаштування

Для пошуку нелегальної роботи за кордоном, люди, як правило, роблять собі туристичну візу на максимальний термін перебування, набувають квиток, приїжджають в країну і тільки тоді починають шукати роботу. У кожній країні діють свої правила, тому, точної відповіді на питання: як знайти роботу за кордоном без посередників, немає.

Але, неофіційна робота має свої плюси:

  • не потрібно робити робочу візу,
  • не доведеться оплачувати послуги юриста, перекладача і доставку документів,
  • при першій же можливості можна поміняти місце роботи.

Тепер про неприємні моменти:

  • Вам можуть заплатити меншу суму ніж обіцяли або взагалі залишити без грошей,
  • НЕ буде страховки,
  • не зможете продовжити Візу на підставі працевлаштування.

Влаштуватися на роботу в іншій державі без офіційного працевлаштування неважко. У місцевих газетах та Інтернеті пропонують велику кількість різних вакансій. Зазвичай, вони гарячі, жоден роботодавець не буде чекати, поки Ви зробите Візу, оскільки, бажаючих працювати більш ніж достатньо. Тобто, оптимальний варіант, так це по прибуттю в країну, відразу купити газету, і обдзвонювати роботодавців. Також, можете зайти в будь-який Інтернет-кафе і пошукати вакансії на сайтах. Приготуйтеся до того, що Вам не вдасться відразу знайти хорошу професію з нормальним заробітком. Постарайтеся влаштуватися на перших порах на таку роботу, що б Вам вистачило на житло і харчування, а згодом вже зможете підшукати щось краще.

Важливі моменти при пошуку роботи

Ми розповіли Вам про те, як знайти роботу за кордоном без посередників, тепер поговоримо про важливі нюанси при працевлаштуванні.

Коли будете шукати роботу за кордоном, особливу увагу зверніть на наступні чинники:

  • харчування,
  • проживання,
  • основні витрати.

Як правило, на низькооплачуваній посаді роботодавець може надати Вам житло, але це буде не окрема квартира, можете навіть не розраховувати на такі привілеї. Це буде общага або квартира, в якій виділять для Вас окрему кімнату. Можливо таке, що роботодавець не забезпечить Вас житлоплощею, тоді доведеться самостійно дізнаватися ціни на оренду житла. Краще орендувати квартиру недалеко від місця вашої роботи. Є роботодавці, які забезпечують співробітників сніданком і обідом, але таких небагато. Швидше за все, харчуватися Вам доведеться за свій рахунок. Досить багато грошей доведеться витрачати на транспорт, якщо будете жити далеко від місця свого працевлаштування.

При офіційному працевлаштуванні, роботодавець обов'язково укладає договір з співробітниками. У контракті обумовлюються всі умови співпраці. Цей документ повинен відповідати міжнародним нормам і законам держави, де Ви збираєтеся працювати. Контракт складається російською або українською мовою, один екземпляр повинен бути у Вас. Перед тим, як знайти роботу за кордоном без посередників з офіційним працевлаштуванням, радимо Вам звернутися до знайомого юриста, який, в разі чого, зможе Вам допомогти.

Так як знайти роботу за кордоном без посередників, щоб не потрапити на шахраїв?