Реклама
Реклама
Реклама

Температура гарячої води: яка повинна бути?

ПИТАННЯ:
Якої температури повинно бути гаряче водопостачання в будинку?І хто повинен відповідати за його температурний режим, якщо ЗРП відмовляється вирішувати цю проблему?

змінено:

ВІДПОВІДЬ:
Нормативна температура гарячої води (в місцях водорозбору) повинна становити 60 градусів С, відповідно до пункту 2.4. СанПіН 2.1.4.2496-09«Гігієнічні вимоги до забезпечення безпеки систем гарячого водопостачання», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря РФ від 07.04.2009 р №20.
Примітка: Гігієнічні вимоги до забезпечення безпеки систем гарячого водопостачання (СанПіН 2.1.4.2496-09) діють незалежно від постанови №354(яке на даний момент ще не вступило в силу).
Якщо ЗРП відмовляється вирішувати проблему, звертайтеся в керуючу організацію або ТСЖ свого будинку (тобто в ту організацію, кому ви платите гроші).Див. Також інформацію про органах, що здійснюють контроль за наданням комунальних послуг(на прикладі Іжевська).
В процесі надання вам даної комунальної послуги бере участь також постачальник гарячої води (або теплової енергії).Але оскільки у вас є ЗРП, керуюча організація, то значить, з постачальником послуги ви не маєте прямих відносин.Постачальник повинен забезпечити якість послуги, яка подається до будинку, а керуюча організація повинна забезпечити якість послуг в будинку.

Актуальність інформації перевірена на дату розміщення / зміни матеріалу.

Мітки: Читайте також:

Коментарі:

(14) Підказка: Поділіться посиланням в соцмережах ♥, якщо хочете отримати більше відповідей / коментарів!

Порядок виведення коментарів:

Оплата за приготування гарячої води береться з розрахунку прописаних мешканців у квартирі, а не за кількістю споживаної води.Хотя в квартирі встановлений прилад обліку гарячої води.Счітаю це неправильним, тому що даний тариф непрозорий, і сума буде завишена.Данная оплата йде з розрахунку споживання по максимуму, а не по факту.Как правильно платити? ТСЖ "Світлячок" г.Камишін Волгоградської області.

2

. начальник ПТО [10.04.2011 10:38]

Для початку переконайтеся, що 60С гарячої води входить в тариф на цю послугу. Звідки 60С? Як вірно було раніше помічено, це "Нормативна температура гарячої води (в місцях водорозбору) становить 60 градусів С, відповідно до СанПіН 2.1.4.2496-09, затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря РФ від 07.04.2009 р №20." Тут ситуація така: пан Аніщенко провалив санітарно-епідеміологічну ситуацію з лімонелой, і вирішив з нею боротися 60-ю градусами на водорозбірні (змішувачі) пристрої. Спробуйте сунути руку в воду з такою температурою !!! Та й рекомендацій (скільки дезінфікувати протокою гарячої води змішувач) немає.
Крім цього, збільшите на 10С температуру гарячої води (найімовірніше в тарифі 50С) і отримаєте соотвествующий зростання тарифу. Добре, якщо розраховувати по квартирному лічильнику. Представте розрахунок по загальнобудинкового (до чого все йде) з нормативом на водорозбірні пристрої 60С замість 50С). Розглянемо варіант кінцевий квартири многоподьездной 9-ти поверхівки: щоб в даній квартирі було 60 (при ідеальної теплової ізоляції, в будинок повинно увійти як мінімум 65С. Різко зростають неминучі теплові втрати у внутрішній системі гарячого водопостачання (іноді до 21%). Все це вважає загальдомовий прилад обліку. робіть висновки - чи потрібна вам гаряча вода 60С?
Крім іншого тут прихована ще одна проблема. Якщо теплопостачальні організації майже все акціоненрние суспільства, то постачальники холодної води - муніципальні. Проблема з лемонелой - проблема водоканалів. Бюджету не з руки нести витрати на усоверщенствованіе систем дізенфіцірованія води. Простіше було формально документом (СанПин) змусити теплопостачальні організації дати 60С на Ваш змішувач.

3

. Олександр ( 76017 ) [27.01.2012 8:36]

Керуюча компанія навідріз відмовляється приймати даний СанПіН, вказуючи на те, що це не федеральний закон. "Працюємо на підставі Постанови 307". Що робити в цьому випадку?

Звертатися в Росспоживнагляд, СанПіН є правовим актом і обов'язковий для виконання на території РФ для всіх.

Доброго дня!! Ми ось живемо в Нахабіно по ул.Новая Лісова будинок 7, у нас дуже часто температура води становить 40-45С, і з ЖКГ боротися без толку. Сьогодні спеціально налили воду в одному стояку (у ванній) там температура 40С, а поміряли температуру води в кухні (45С) а вода повинна бути за нормами 60С, ось і самі подивіться там 20 С, в іншому місці 15 градусів не вистачає. І як з цим боротися і як оплачувати керуючої компанії за квартиру ?? А за квартиру в місяць ми платимо великі гроші, хоч і у нас стоять лічильники !!!!

Анжела, тут швидше за все винна керуючої організації, а ресурсопостачальними. Запропонуйте своїй КК звернутися з позовом до суду до РСО. Є свіжа позитивна судова практика з цього питання, рішення Арбітражного суду УР у справі №А71-8998 / 2012

Особисто я вимагаю від управляюще компанії не підвищувати температуру ГВП. Якщо вона гаряча настільки що при купанні я її змішую з холодною на 10% означає на розборі її температура влітку градусів 41-43, взимку 49-52, цього достатньо, тому що за зайвий Гк тепла платити в середньому 1300 рублів мені не хочеться !. Але, цього мало хто знає, все принципово спираються на указ про температуру ГВП 50-70 градусів. Той хто встановив цей норматив добре підіграв МОЕК. За рахунок цього указу вони отримують мільярди, а нам цей окріп "зайвий", ми його не використовуємо в повній мірі і платимо за те що не використовуємо. Теж саме з опаленням, не намагайтеся влаштовувати в своїх квартирах спеку, вона вам дорого обійдеться. Восени 2014 р обіцяють здорожчання тепла, платити доведеться більше. Знову звалять на Управляючі компанії що вони винні.

відповідь

:
Цінне зауваження, спасибі!
Це схоже на швидкість руху автотранспорту: є якась оптимальна величина, вище якої витрата палива збільшується непропорційно корисної дії.
Однак деякі виконавці комунальних послуг намагаються надати по гарячій воді лише самий мінімум: трохи більше 40 градусів, тільки щоб не підпадати під дію пункту Правил про ціну гарячої води як холодної. Ось це біда. 9 . Al-7 ( Al-7 ) [19.12.2014 20:57] :   Цінне зауваження, спасибі В Іжевську жителям подавалася гаряча вода низької температури
Прокуратурою Жовтневого району м Іжевська в листопаді-грудні 2014 року виявлено факти порушення нормативного рівня режиму забезпечення товариством з обмеженою відповідальністю «УКБ» населення комунальними послугами з гарячого водопостачання.
Пунктом 6 Додатку № 1 до Правил надання комунальних послуг власникам і користувачам приміщень у багатоквартирних будинках і житлових будинків, затв. Постановою Уряду РФ від 06.05.2011 N 354 встановлено вимоги до якості комунальних послуг з гарячого водопостачання - постійне відповідність складу і властивостей гарячої води вимогам законодавства Російської Федерації про технічне регулювання (СанПіН 2.1.4.2496-09).
Пунктом 3.1.10 СанПіН 2.1.4.2496-09 встановлено, що при експлуатації систем централізованого гарячого водопостачання температура води в місцях водозабору не повинна бути нижче +60 ° C. Зазначені санітарно-епідеміологічні правила спрямовані на забезпечення епідеміологічної безпеки гарячої води, використовуваної населенням для господарсько-побутових потреб, зокрема на попередження забруднення гарячої води високо контагіозними інфекційними збудниками вірусного і бактеріального походження, які можуть розмножуватися при температурі нижче 60 ° C, в їх числі Legionella Pneumophila .
В ході перевірок виявлено численні факти надання ТОВ «УКС» в різні багатоквартирні будинки гарячої води із значним заниженням температури від 10 до 30 ° C, що не тільки є грубим порушенням житлових прав громадян, а й може призвести до виникнення різних інфекційних захворювань.
Прокуратурою району за кожним фактом у відношенні ТОВ «УКС» винесені 19 постанов про порушення провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст.7.23 КоАП РФ (порушення нормативів забезпечення населення комунальними послугами). В даний час розглянуто 5 постанов прокурора, винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності, призначений штраф на загальну суму 25 тис. Руб.
джерело: прокуратура УР , 16.12.2014 р

Ось уже рік живу в новобудові. З самого заселення проблема з подачею гарячої води. У нас загальнобудинкових котельня на газу. Будинок в управлінні ТСЖ. При моєму усному зверненні до ТСЖ результату немає. Остання розмова з головою був на тему: приходили фахівці, оглянули котел і зафіксували на виході 75 градусів.
Підкажіть що робити? Плачу за ледве теплу воду як за гарячу. Іноді купатися неможливо. Гарячу воду не розбавляю зовсім.

13

. Дмитро ( qwerty1 ) [01.09.2016 10:06]

Артем придбайте і встановіть лічильник води "Саяни-Т РМД" з функцією роздільного обліку гарячої води (менше 40 ° C), для початку не будете переплачувати. Перевірено особисто (тупикова система водопостачання, в 5 ранку ледь тепла тече, зараз до 40 градусів не вважається гарячою))))
http://sayany-nn.ru/schetchik-sayany-T-RMD.html

14

. Al-7 ( Al-7 ) [08.09.2016 13:31] Al-7 (   Al-7   ) [08 Правильні прилади обліку повинні зайняти своє місце в системі розрахунків за комунальні послуги. Законодавчо обмежень на це немає.
З Правил надання комунальних послуг:

І хто повинен відповідати за його температурний режим, якщо ЗРП відмовляється вирішувати цю проблему?
Как правильно платити?
Звідки 60С?
Обіть висновки - чи потрібна вам гаряча вода 60С?
Що робити в цьому випадку?
І як з цим боротися і як оплачувати керуючої компанії за квартиру ?
Підкажіть що робити?