Реклама
Реклама
Реклама

У Федеральний закон від 21 липня 1997 року N 122-ФЗ «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним» внесені зміни

Найменування: У Федеральний закон від 21 липня 1997 року N 122-ФЗ "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним" внесені зміни Дата: 15.06.2016

Управління Росреестра інформує новгородців про вступ в силу нового закону, який зобов'язує оформляти будь-які угоди з частками нерухомості тільки через нотаріуса Управління Росреестра інформує новгородців про вступ в силу нового закону, який зобов'язує оформляти будь-які угоди з частками нерухомості тільки через нотаріуса. Тепер здати документи в МФЦ на реєстрацію без завіреного нотаріусом документа не вийде.

Нові поправки посилюють норми торішнього закону, під дію якого підпадають зараз не тільки угоди купівлі-продажу, а й дарування з обміном. Вартість документа оформленого у нотаріуса становитиме від 0,5% від вартості частки, але не більше 20 тис. Рублів.

На території деяких регіонів з метою змусити власника продати частку в квартирі за безцінь шахраї викуповували мікродолі і підселювали в квартиру асоціальних особистостей. Аналогічні випадки виникали при різних конфліктах, коли, наприклад, спадкоємці не могли домовитися, що робити з дісталася власністю. Хочеться відзначити, що на території Новгородської області Управління Росреестра з 2011 року жодного разу не залучалося в якості відповідача у справах про оскарження таких договорів. «Державними реєстраторами Управління завжди ретельно проводилася правова експертиза пакету документів, поданих на реєстрацію прав, тільки після цього підтверджувалася легітимність угоди. Закон вступив в силу з 02.06 2016 року і тепер при реєстрації права ми зобов'язані неухильно його дотримуватися. Всі угоди, за якими пакет документів не відповідає вимогам, будуть тимчасово припинені до моменту отримання необхідних документів, а учасники угоди проінформовані »- пояснили в прес-службі відомства.

Протягом 4 місяців з початку 2016 року в регіоні зареєстровано 972 договори купівлі - продажу житла, а прав на об'єкти нерухомого майна зареєстровано - 2996. Це говорить про те, що новгородці набувають майно саме в частковій власності і за одним договором на один об'єкт доводиться кілька правовласників.

Одночасно ускладнюється проведення угод з нерухомістю, що належить неповнолітнім і обмежено дієздатним особам.

Контакти для ЗМІ

Сараєва Любов Вікторівна

Головний спеціаліст-експерт

по взаємодії із засобами масової інформації

8 (816 2) 943-087

+7 911 6119284