Реклама
Реклама
Реклама

Субсидії малому бізнесу від держави в 2018 році

  1. види субсидій
  2. безоплатна допомога
  3. Оформлення документів
  4. План оцінюють за такими параметрами:
  5. Особливості отримання субсидії
  6. Причини відмови в отриманні субсидії
  7. Найпопулярніші напрямки:
  8. Кредитування від фондів і приватних осіб
  9. висновки

Уряд нашої країни приділяє особливу увагу розвитку малого бізнесу, тому надає всебічну підтримку підприємцям-початківцям

Уряд нашої країни приділяє особливу увагу розвитку малого бізнесу, тому надає всебічну підтримку підприємцям-початківцям. Всім відомо, що для реалізації будь-якого проекту, потрібен певний стартовий капітал, яким володіють далеко не всі бізнесмени-початківці. Субсидії малому бізнесу від держави в 2018 році, спрямовані на розвиток економіки, допоможуть вам відкрити власну справу з мінімальними вкладеннями. Як отримати таку допомогу, ми розповімо вам в цій статті.

види субсидій

У минулому році, на субсидії малому бізнесу від держави в федеральний бюджет було закладено 17 млрд рублів. У 2018 році у зв'язку з кризою цю суму зменшили до 11 млрд рублів. Ці гроші, швидше за все, будуть спрямовані не на реалізацію нових проектів, а на завершення розпочатих. Але, незважаючи на це, якщо добре постаратися, все ж, можна отримати субсидію від держави на відкриття бізнесу.

В рамках державних програм з підтримки підприємців-початківців можна отримати гроші від:

  • Центру зайнятості;
  • Департаменту підприємництва;
  • Місцевій адміністрації.

Крім грошової допомоги, держава пропонує підприємцям-початківцям:

  • Безкоштовні стажування;
  • Пільгова участь в різних виставках і ярмарках;
  • Безкоштовний аутсорсинг;
  • Навчання за рахунок держави.

Підприємці також можуть взяти участь в різних конкурсах, за перемогу в яких передбачено велику грошову винагороду або отримання гранту. Якщо ви цікавитеся, як отримати гроші на бізнес від держави, корисну інформацію можна знайти в інтернеті або в місцевому центрі зайнятості.

Якщо ви цікавитеся, як отримати гроші на бізнес від держави, корисну інформацію можна знайти в інтернеті або в місцевому центрі зайнятості

Схема отримання субсидії

безоплатна допомога

Тепер поговоримо про те, як отримати гроші на бізнес від держави в 2018 році безоплатно. Така допомога може бути наступних видів:

    1. Гранти. Таку субсидію на бізнес від держави починаючим підприємцям виділяють з місцевого або обласного бюджету. Її можна отримати при наявності затвердженого бізнес плану. Як правило, розмір субсидії не перевищує 300 тис. Рублів. Варто також відзначити, що отримати гроші від держави на відкриття бізнесу в 2018 році, можуть розраховувати тільки ті підприємці, які здатні вкласти в справу половину суми, необхідної для реалізації проекту. Це означає, що половину витрат ви оплачуєте з власних коштів, а половину дає держава;
    2. Грошові субсидії держави на розвиток бізнесу. Таку допомогу зазвичай отримують досвідчені бізнесмени, які хочуть розширити своє підприємство і створити нові робочі місця. Субсидія має цільове призначення. Її видають на покупку устаткування або інших активів. У деяких випадках, розмір допомоги становить 90% від загальної вартості. Максимальний розмір субсидії малому бізнесу від держави в 2018 році - 10 млн рублів;
  1. Грант від центру зайнятості для безробітних. Людина, яка з якихось причин втратив роботу, може отримати всі виплати і страхові компенсації за один рік в місцевому центрі зайнятості. Натомість, він зобов'язується відкрити власне підприємство. Якщо підприємець бере офіційно на роботу людину, що стоїть на обліку в центрі зайнятості, він також може отримати таку виплату за кожного робітника. На сьогоднішній день сума такої субсидії становить 58 тис. Рублів. Це відмінний спосіб, як відкрити свій бізнес з нуля без стартового капіталу;
  2. Допомога в погашенні відсотків по кредиту. Якщо підприємець взяв кредит на покупку устаткування, він може розраховувати на те, що держава оплатить йому ¾ або половину суми нарахованих відсотків. Тіло кредиту йому доведеться виплачувати самостійно;
  3. Субсидія на участь в ярмарках і виставках. Як правило, держава компенсує ½ або 1/3 коштів, витрачених на оренду виставкового або торгівельного обладнання. Така допомога не перевищує 300 тис. Рублів;
  4. Для фермерів передбачені додаткові види допомоги - на закупівлю посівного матеріалу, племінної худоби, техніки і розвиток інфраструктури.

Оформлення документів

Не варто забувати про те, що отримати гроші на відкриття бізнесу від держави можна тільки після офіційної реєстрації підприємницької діяльності. Крім того, потрібно подати письмову заяву на отримання субсидії. Швидше за все, вам запропонують взяти участь в конкурсі. У такому випадку потрібно надати копії статутних документів та бізнес план. Його розглядає спеціальна комісія і на підставі отриманих результатів виносить свій вердикт.

План оцінюють за такими параметрами:

  • Яку суму ви зможете повернути в бюджет в формі податкових виплат;
  • Скільки нових робочих місць створить підприємець;
  • Наскільки затребувана така діяльність в конкретному регіоні.

Наприклад, якщо в невеликому місті працює кілька підприємств з виробництва напівфабрикатів, навряд чи підприємець отримати гроші на те, щоб відкрити ще один цех. А ось соціально орієнтована оригінальна ідея, гарантовано отримає державну підтримку.

Перед тим як отримати субсидію на бізнес від держави, ретельно вивчіть всі існуючі регіональні програми. Вони можуть мати істотні відмінності в різних суб'єктах Російської Федерації. Виберіть підходящий варіант і починайте діяти. Якщо добре постаратися, можна кардинально змінити своє життя на краще.

Особливості отримання субсидії

Головна особливість державного фінансування малого підприємництва полягає в тому, що така допомога видається безоплатно. Держава отримує взамін ще одне відділення в ринковій економіці та нові робочі місця для громадян нашої країни.

Перед тим як отримати гроші на розвиток малого бізнесу від держави в 2018 році, підприємець підписує договір, в якому він зобов'язується звітувати за витрачені кошти. Через 3 місяці після отримання державної субсидії необхідно надати звіт, підкріплений документально, про цільове використання субсидії.

Як підтвердження можна використовувати:

  • Товарні чеки;
  • рахунки;
  • Платіжні доручення;
  • Квитанції та інше.

Звіт повинен повністю відповідати фінансовим розрахункам, внесеним в бізнес план. Якщо підприємець не може підтвердити документально цільове витрачання коштів, йому доведеться повернути грошову допомогу в повному обсязі.

Ще один важливий пункт, вказаний у договорі - це термін діяльності підприємства. Підприємство, що фінансується державою, має пропрацювати не менше 1 року. Незважаючи на всі ці обмеження, державна допомога - це найкращий спосіб, як відкрити бізнес з нуля без стартового капіталу .

Існує ще один варіант, як отримати гроші від держави на розвиток бізнесу в 2018 році. Органи місцевого самоврядування видають підприємцям грошові субсидії в розмірі 300 000 рублей. Але щоб отримати таку велику суму, потрібно добре постаратися. Для цього потрібно зібрати пакет документів, що підтверджують, що ви берете субсидію на ефективну розкрутку підприємства. Це найкращий спосіб, де знайти швидко гроші без кредиту , Тому за такий субсидією полюють багато підприємців. Якщо ви хочете отримати позитивний результат, всі документи, які ви надаєте в органи місцевого самоврядування, повинні бути достовірними і переконливими. Після того як грошові кошти будуть перераховані на рахунок підприємця, він повинен щомісячно звітувати перед державою за цільове використання субсидії. Якщо фінансові кошти витрачені не повністю, надлишок потрібно повернути назад.

Причини відмови в отриманні субсидії

Тепер поговоримо про те, в якій сфері краще відкрити бізнес новачку , Щоб отримати державну субсидію. Найпоширеніша причина відмови у видачі державної допомоги - це неправильний вибір напрямку діяльності. Якщо ви хочете відкрити власну справу в області, непріоритетної для держави, вам можуть відмовити у фінансовій підтримці.

Найпопулярніші напрямки:

  • інновації;
  • Сільське господарство;
  • Медицина;
  • Туристична галузь;
  • Освіта.

Державному субсидування не підлягає страхування, кредитування і банківські послуги. Крім того, підприємцю можуть відмовити у видачі субсидії, якщо він запитує надто велику суму або надає на розгляд слабкий і непідготовлений бізнес план. Також держава не фінансує проекти, які будуть реалізовані за кордоном.

Тому перед тим як відкрити бізнес для жінок з нуля , Спочатку поцікавтеся, які напрямки діяльності актуальні в 2018 році. Після цього можна приступати до розробки плану дій та оформлення всіх необхідних документів.

Кредитування від фондів і приватних осіб

Якщо ви шукаєте, де можна взяти гроші в борг терміново , Зверніться в регіональні фонди з підтримки підприємницької діяльності. Вони видають невеликі позики на певний термін. Такий спосіб кредитування прекрасно підходить для нових підприємств з короткостроковим виробничим циклом.

Також останнім часом в нашій країні стало процвітати приватне кредитування бізнесу. Під час кризи багато людей, які мають заощадження, шукають, куди вкласти гроші щоб отримувати щомісячний дохід . Як правило, громадяни несуть свої заощадження в банк або вкладають їх в якісь активи, але є і такі, які інвестують гроші в бізнес. Якщо ви знайдете людину, яка погодитися фінансувати ваш проект, вважайте, що вам дуже пощастило. Інвестори вкладають кошти за частку в бізнесі, або дають гроші під відсотки.

Якщо ваші родичі або знайомі не можуть визначитися, куди вигідно вкласти гроші сьогодні , Запропонуйте їм співпрацю. В такому випадку ви можете розраховувати на більш низьку процентну ставку.

висновки

Отримання державної допомоги - це найкращий спосіб, як відкрити бізнес з мінімальними вкладеннями в 2018 році . Щоб отримати необхідну суму в безстрокове користування, потрібно добре постаратися. Найголовніше - не опускати руки перед труднощами і у вас обов'язково все вийде.