Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 7. Категорії. Реєстр державних посад держави. Кваліфікаційні вимоги до службовців. Державні посади поділяються на п'ять категорій:

  1. Наступна стаття »

1) вища категорія - вищі державні посади державної служби;
2) перша категорія - головні державні посади державної служби;
3) друга категорія - провідні державні посади державної служби;
4) третя категорія - старші державні посади державної служби;
5) четверта категорія - молодші державні посади державної служби.
Установа і віднесення державних посад державної служби до відповідних категорій або їх виключення в системі виконавчої влади проводиться главою держави.
Установа і віднесення державних посад державної служби до відповідних категорій або їх виключення в системах представницької (законодавчої) і судової влади виробляються главою держави за погодженням з керівниками відповідних органів.
Переліки державних посад державної влади та державних посад державної служби складають реєстр державних посад держави, який затверджується главою держави.
До вказаного реєстру додаються перелік спеціалізації державних посад державної служби та кваліфікаційні вимоги до осіб, їх заміщує.
У відповідність кваліфікаційним вимогам до службовцям, що заміщає державні посади державної служби, включаються вимоги до:
1) рівня професійної освіти з урахуванням категорій і спеціалізації державних посад державної служби;
2) стажу та досвіду роботи за фахом;
3) рівнем знань конституції, законів та інших нормативно-правових актів держави стосовно виконання відповідних посадових обов'язків.
Державні посади державної служби поділяються за спеціальностями, що передбачають наявність у державного службовця для виконання обов'язків з державної посади державної служби однієї спеціалізації відповідного професійної освіти.
Спеціалізація державних посад державної служби встановлюється залежно від функціональних особливостей державних посад державної служби та особливостей предмета ведення відповідних державних органів.
Громадянам, які претендують на державну службу, необхідно мати:
1) для вищих і головних державних посад державної служби - вищу професійну освіту за спеціалізацією державних посад державної служби або освіта, вважається рівноцінним, з додатковим професійною освітою за спеціалізацією державних посад державної служби;
2) для провідних і старших державних посад державної служби - вищу професійну освіту за спеціальностями державного управління або за спеціалізацією державних посад державної служби або освіта, вважається рівноцінним;
3) для молодших державних посад державної служби - середню професійну освіту за спеціалізацією державних посад державної служби або іншу освіту, вважається рівноцінним.
Рішення про визнання освіти рівноцінним щодо осіб, які претендують на заміщення вищих і головних державних посад державної служби, приймається спеціальним держорганом державної служби та затверджується главою держави. Щодо осіб, які претендують на заміщення державних посад державної служби інших категорій, такі рішення приймаються вищеназваним органом.
Інші вимоги до державних посад державної служби можуть встановлюватися законами держави, а також нормативними актами державних органів - щодо державних службовців цих державних органів.

Наступна стаття »
До тексту закону »
1) вища категорія - вищі державні посади державної служби;   2) перша категорія - головні державні посади державної служби;   3) друга категорія - провідні державні посади державної служби;   4) третя категорія - старші державні посади державної служби;   5) четверта категорія - молодші державні посади державної служби

Читайте також

Популярні документи