Реклама
Реклама
Реклама

Порошенко підписав зміни в закон про державну службу

13 листопада закон повернутий до парламенту за підписом Порошенко   Президент України   Петро Порошенко   підписав законопроект №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби»

13 листопада закон повернутий до парламенту за підписом Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби». Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Згідно з останньою позначці, 13 листопада закон повернутий до парламенту за підписом президента.

Документ скасовує положення про конкурсний відбір голів місцевих державних адміністрацій та керівників центральних органів виконавчої влади, прописані в законі «Про державну службу».

Верховна Рада 9 листопада прийняла за основу і в цілому законопроект №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби».

«Метою законопроекту є приведення окремих положень законів України« Про місцеві державні адміністрації »,« Про центральні органи виконавчої влади »,« Про Кабінет Міністрів України »та« Про державну службу »у відповідність до статей 106, 116, 118 Конституції України», - сказано в пояснювальній записці до документа.

Закон «Про державну службу» Верховна Рада прийняла 10 грудня 2015 року. 18 грудня його підписав голова парламенту Володимир Гройсман, а 31 грудня - Порошенко.

Ухвалення документа було однією з умов виконання Києвом угоди про фінансування контракту для України по розвитку держави, підписаної 13 травня 2014 року в Брюсселі.

Законом передбачається конкурсний порядок прийому на держслужбу і визначається порядок його проведення. При цьому вакантні посади, на які не оголошений конкурс, підлягають скороченню. Серед вимог до держслужбовців - володіння державною мовою та наявність відповідного досвіду роботи.