Реклама
Реклама
Реклама

Альтернатива лижам.

Дмитро Клімов

Ось і добігає кінця черговий гірськолижний сезон. Хтось ще намагається захопити залишки снігу в Підмосков'ї, хтось планує повернутися в Приельбруссі і закрити сезон там, хтось націлюється на Кіровськ на початку травня, а хтось вже спакував лижі в очікуванні наступної зими. Таке вже у нас захоплення, наявність снігу обов'язково. Щороку намагаємося відвернутися від гіркої істини, все, сезон завершено, снігу немає, попереду літо і літні турботи. Знову чекати, чекати, чекати ....

А що робити, коли немає снігу? Весна ... "І нашим зграй в зворотний шлях пора ..." Все повернулися з Приельбрусся (Кіровська, Австрії) і ... розділилися на стать ;-) Оглядом цих підстав і присвячений даний огляд.

Отже, найменш численною на мій погляд є подстіла Справжніх катальщіков. Вони не визнають ніяких альтернатив снігу, гори і спуски - ось сенс їхнього існування. Приїхавши з одного регіону катання вони вже збираються в інший. Природно, влітку їх погляд спрямований в бік Нової Зеландії або Чилі. Щоб потрапити в цю групу недостатньо одного бажання - потрібно мати вільний час і вільні кошти, цього то у більшості і не вистачає. Як варіант - можна влаштуватися на нормальну роботу. Наприклад, в турфірму гідом-інструктором (мовами володійте?) Або в журнал "Навколо Вертикального Світу" (Вас там чекають?).

Розглянемо інший варіант. Що у нас є? Є лижі, є палиці, є черевики, є кріплення. Причому, у катальщіков зі стажем все це зазвичай ні в одному екземплярі. Чого бракує? Правильно, снігу, часу і коштів. Що ж, багато хто знаходить замінник снігу. Катання по піску або траві дуже специфічне, але зате наскільки близько по темі! Як зазвичай у вихідні збираєшся, вантажиш лижі на багажник автомобіля під здивованими поглядами сусідів і висуває ... до першого поста ДАІ. Вид міліціонера на рідкість незворушний (на вулиці 30 градусів вище нуля, може тому ...):
- Що це у Вас?
- Лижі!
- Куди прямуйте?
- Кататися!
- А-а-а (задумливо)! Пройдемо дихнути в трубочку ...
Тверезі ми, звичайно, поки що. Після пари спусків бажання випити посилюється зі страшною силою, ботики мокрі, кріплення вже не спрацьовують від забився піску, одну лижу втопили. Але є відчуття спуску з гори - і це головне. Тому що, це - ... головне.

Інша подстіла (досить велика) пересідає влітку з лиж на ролики. Вид спорту не менше травмонебезпечний, ніж песколижі, але і фан не менше. Як можна проводити час на роликах? Так по різному! Ось що було випробувано автором цих рядків в компанії таких же дорослих дітки:

  • Тривіальна їзда з великою швидкістю по доріжках і алеях. Іноді на дорозі зустрічаються знаки з перекресленим роликовим коником і цифрою 20 в червоному гуртку. Ми - старі автомобілісти, першого знака просто не знаємо (пошуки його в правилах дорожнього руху ні до чого не привели), а другий викликає стійке неприйняття. Зрештою знайдена правильне трактування поєднання цих знаків: "Зупинка на роликах заборонена, рух зі швидкістю не менше 20 км / год" Є! Жити стало легше - можна і по пиво!
  • Пиво випито, що звільнилася великий пластиковою пляшкою можна пограти в футбол. Правила звичайні, тільки все команди на роликах, пляшка замість м'яча і косі погляди представників закону замість судді. Якщо дійдете до футболу - не забудьте про захист, не дарма її придумали. Падіння на асфальт не мають нічого спільного з падінням в м'який пухнастий сніг. Ну ось, пограли, можна і по пиво.
  • Пиво знову випито, темніє ... Тепер на "Долар"! Так називається довга вигнута алея в Ботанічному Саду. Їзда весь час під ухил, до кінця спуску швидкість набирається пристойна. Не забувати обробляти перешкоди! Уф, приїхали! За пиво і по домівках.

Для любителів екстриму є ще одна розвага - спуск на роликах по крутих сходах. Що я можу сказати? Я раз пробував - мені не сподобалося ;-)

Є ще віндсерфінг. Теж тема. Дуже близька сноубордистам - з дошки на дошку. Але і лижники не відстають. Замість лиж - дошка, замість палиць - гик, замість схилу - вітер - і вперед! Ні, ті хто навчаються, ті більше плавають, звичайно, але той, хто вже освоїв цей замінник - просто літає над водою. Швидкість, вітер в обличчя і ... звичайно, "комплекс заходів".

Є ще ... та багато що є. Одне незмінно, коли випадає сніг, песколижнікі, ролери, серфери об'єднуються в одну велику зграю і, забувши про замінниках, спрямовуються до гір. Закінчую огляд, а за вікном знову пішов сніг. Зима не хоче здаватися. Ну і добре! Чи не поспішаємо! Сніг просто валить. А думка в голові одна. До повернення в Приельбруссі залишилося 9 днів!

посилання:

А що робити, коли немає снігу?
Мовами володійте?
Вас там чекають?
Що у нас є?
Чого бракує?
Куди прямуйте?
Як можна проводити час на роликах?
Що я можу сказати?