Реклама
Реклама
Реклама

За холодну воду доведеться платити більше. В яких містах і наскільки

Киянам і жителям деяких обласних центрів доведеться платити за холодну воду більше. Виросла плата і для жителів Ірпеня, Вишневого та Боярки.

Про це повідомляє в Фейсбуці "Нова Україна комунальна" з посиланням на постанови НКРЕКУ від 26 квітня, опубліковані 11 травня в "Урядовому кур'єрі".

Тарифи вступили в силу на наступний день після опублікування документів.

"З 12 травня 2017 року тарифи на холодну воду і водовідведення зросли на 24 водоканалів і їх споживачів", - йдеться в публікації.

Платіжки з новими тарифами споживачі отримають в червні.

"Подорожчання торкнулося Києва та обласних центрів - Львів, Рівне, Дніпро, Хмельницький, а також ряду менших міст - Ірпінь, Вишневе, Боярка, Кам'янець-Подільський, Павлоград, Лисичанськ, Коломия та інші. Рівень подорожчання коливається від 7% до 28%. найбільший% зростання - в Львові, в чисельному вимірі тарифу - в Рівному та Києві ", - наголошується в повідомленні.

Підкреслюється, що в квитанціях за травень (прийдуть в червні) плата за воду буде розрахована пропорційно кількості днів, коли діяли старі і нові тарифи: "Адже нові тарифи вступили в силу в середині місяця, і за перші 11 днів нарахування буде за старим тарифом, а решту днів - по новому ".

Динаміка зміни тарифів для обласних центрів

Динаміка зміни тарифів для обласних центрів

як повідомляє "Українська правда. Київ" , Згідно з постановою № 552, тариф для киян зросте на 14,7% і складе 15 гривень 79,2 копійки за кубометр (до 12 травня було 13,77 гривні), за водовідведення гарячої води - 7,52 гривні (було 6,93 ).

тариф для жителів Ірпеня складе 19 гривень 16,4 копійки за кубометр і 11,82 гривні за відведення гарячої води.

Жителі Вишневого відтепер платитимуть 15,13 гривні за холодну воду і 5,95 гривні за водовідведення.

Жителям Боярки куб холодної води коштуватиме 25,25 гривні, водовідведення - 11,5 гривні.