Реклама
Реклама
Реклама

Люберці і околиці: Святі місця, ленінська полювання і виховання космічного першопрохідника

Пройдуся по вертолітники, зверну на Недорубова, на вулиці Льва Яшина я постою в тіні, Урицького та Люберка, Московська і Кірова ... так могла звучати пісня Юрія Антонова, якби він співав про Люберцях.

Цьому місту вдається поєднувати московський ритм життя зі збереженням історії та легенд. Люберці так близько сусідять з Москвою, що дістатися сюди можна навіть на метро, ​​а прогулянка в центрі серед будинків радянської споруди з високими стелями і тінистими дворами нагадує Москву 1970-х.

Є в місті і місця, що зберігають історію кінця XIX - початку XX століття, - наприклад, величезний дерев'яний будинок Н.А. Крумінга - колишнього директора американського заводу, який став за радянських часів заводом ім. Ухтомського. Писали, що частина території заводу і реконструйований будинок стануть єдиним музейним простором, чимось схожим на московські дизайн-завод «Флакон» або ARTPLAY. Дуже цікаво буде подивитися на такий підмосковний досвід.

Поки будинок на ремонті загляньте в краєзнавчий музей на вул. Звуковий. Там ви дізнаєтеся про те, коли Ленін приїжджав до Крумінгу на полювання, хто ще входив в це суспільство і ким були предки футболістів Старостіних, і як склалася доля Ухтомського, роззброювали військові ешелони, які йшли з Манчжурії залізницею Москва-Голутвин в 1905 році.

Там ви дізнаєтеся про те, коли Ленін приїжджав до Крумінгу на полювання, хто ще входив в це суспільство і ким були предки футболістів Старостіних, і як склалася доля Ухтомського, роззброювали військові ешелони, які йшли з Манчжурії залізницею Москва-Голутвин в 1905 році

Поруч з музеєм стоїть незвичайна башточка-каплиця, а недалеко ви знайдете оригінальний бюст Пушкіну. Зверніть увагу на те, як написані на ньому ПІБ поета. Через невеликий пробілу між прізвищем і ім'ям, по батькові і крихітних точок можна прочитати їх і як Пушкінас і як Пушкін АС. Друга асоціація виникає в Люберцях не дарма. По-перше в технікумі навпаки навчався Юрій Гагарін і тепер там відкрито йому пам'ятник і працює музей. По-друге тут жили багато відомих льотчики.

По-друге тут жили багато відомих льотчики

По-третє в місті працює завод «Камов», що виробляє вертольоти. При заводі, до речі, теж є цікавий музей техніки. По-четверте, на вул. Воїнів-Інтернаціоналістів стоїть пам'ятник не повернулися з війни - справжній вертоліт МІ-24. Так що за льотної історією і сучасністю можна відправитися не тільки в Корольов, Зоряне містечко і Жуковський, але і в Люберці.

Є в місті і ще пара «технічних» пам'ятників. Стара червона пожежна машина Горьковського заводу і ручний насос, який використовували пожежними для гасіння вогню до появи автоматичних. Обидва вони стоять біля пожежної частини МНС Росії на вул. Кірова, 34.

За містом ще збереглися деякі будівлі дворянських садиб, але про них варто розповідати окремо, тому що - це кілька епох. Дивлячись на старі карти Підмосков'я, до речі, можна виявити багато цікавого, наприклад, що на території нинішнього міста були кургани, місцевість поряд з якими пізніше перейменували в Горки. А недалеко від метро Лермонтовський проспект розкинулося Косинське Тріозерье. Озера Чорне, Біле і Святе мають Дольодовиковий походження й улюблені місцевими жителями як для риболовлі, так і для пляжного відпочинку. У районі озер водяться вужі і безліч птахів. До речі, Святе озеро не змінювало свою назву навіть за часів боротьби з релігією в СРСР.

Є в місті й цікаві назви радянського часу - скажімо, станція Хлопчики. За однією з легенд вантажну ж / д гілку допомагали будувати безпритульні, тому і закріпилася така назва. Ця історія, до речі, лягла в основу першого радянського художнього звукового фільму «Путівка в життя» 1931 року.

У передачі «Поїхали!» На радіо «Наше Підмосков'ї» автор туристичного проекту Wondergo Олександра Калініна не тільки розповідає про цікаві маршрутах в Підмосков'ї, але і веде рейтинг гостинності міст, перші підсумки якого будуть підведені в кінці літа 2016 року.

» На радіо «Наше Підмосков'ї» автор туристичного проекту Wondergo Олександра Калініна не тільки розповідає про цікаві маршрутах в Підмосков'ї, але і веде рейтинг гостинності міст, перші підсумки якого будуть підведені в кінці літа 2016 року

«Люберці - один з тих підмосковних міст, які мають зараз великий туристичний потенціал. Дуже важливо бути відкритим містом для мандрівників, вловити тенденцію, що буде цікаво подивитися і створити умови для таких подорожей - самі маршрути, інфраструктуру. Це найпростіший шлях показати привабливість внутрішнього туризму. Причому в Люберцях є кілька тематичних «брендів», які будуть затребувані різною аудиторією », - каже Олександра.

Рейтинг Люберец 4,4 з 5 можливих:
рівень розвитку інфраструктури - 5,
зручність переміщення по місту - 4,
наявність навігації - 4,
час роботи культурних місць - 4,
ціни - 5.

Читайте також:
Раменське. Подорож у дитинство
17 миттєвостей Павловського Посада
Жуковський - місто інженерної думки і готика епохи Просвітництва
Химки - місто парків, спорту та шопінгу
Таємниці і скарби Волоколамска
Місто оптиків - Красногорськ. Туризм в парі кілометрів від Москви
Сергієв Посад - гостинне місто Підмосков'я
Щелково: що подивитися в нетуристичних містах Підмосков'я
Найцікавіші місця Звенигорода
Пушкін або Маяковський - хто приваблює туристів в Пушкіно?
Серпухов: павичі, дерев'яне мереживо та художні скарби
Багатолика Кашира: дракони, стрільці і непідробна відкритість