Реклама
Реклама
Реклама

Хто і як робить незаконний капітальний ремонт будинку на Котельнической набережній, в якому куплено 10 квартир для Шувалова

У будинку 1/15 на Котельнической набережній йде незаконний капітальний ремонт. Роблять його структури ФСТ Росії і наближені до них фірми, що засвітилися в "справі Мінкультури" по неякісно зробленої реставрації пам'яток культури. Виконання держконтрактів йде з порушеннями, на що міська влада закриває очі.

Поки все москвичі будуть чекати черги на капітальний ремонт своїх будинків до 2030-х років, ремонт будинку на Котельнической набережній, 10 квартир в якому придбали для Шувалова , Вже йде повним ходом. Почався ремонт в кінці 2014 року, як раз після перших покупок квартир на 14 поверсі. Поки все москвичі будуть чекати черги на капітальний ремонт своїх будинків до 2030-х років, ремонт будинку на Котельнической набережній,   10 квартир в якому придбали для Шувалова   , Вже йде повним ходом

Квартири, куплені в інтересах Шувалова, з датами придбання

Можна сміливо стверджувати, що проводиться капітальний ремонт сталінської висотки на суму 3 121 584 349 рубля з міського бюджету є безпрецедентною і найбільшою витратою на капітальний ремонт житлового будинку в Росії.

І проводиться він незаконно, тому що будинок є багатоквартирним і згідно з новими правилами підлягає капітальному ремонту за рахунок надходжень до Фонду капітального ремонту багатоквартирних будинків міста Москви, а не за рахунок московського бюджету.

Шляхом нехитрого розрахунку можна зрозуміти, що якби всі мешканці здавали плату за кап.ремонт відповідно до законодавства Москви в 15 рублів за 1 кв м загальної площі житла, то на капітальний ремонт цього будинку мешканцям довелося б збирати 299 років. Але, як виявилося, особливому дому - особливі правила.

Чому ремонт повинен був йти за рахунок нових правил про кап.ремонт? Все просто.

згідно постановою Уряду міста Москви від 29.12.2014 року № 834-ПП в грудні 2014 року був заснований зазначений Фонд як регіонального оператора капітального ремонту загального майна в багатоквартирних будинках, розташованих на території міста Москви. Саме цей Фонд з 2015 року став організацією, відповідальною в Москві за проведення капітального ремонту в житлових будинках і за збір нової плати з мешканців. згідно   постановою Уряду міста Москви від 29

http://fond.mos.ru/regional-system-overhaul/regulations/1801295/

Згідно з даними з ЕГРЮЛ, Фонд був зареєстрований в березні 2015 року. З серпня 2015 Фонд почав розміщувати оголошення про перші конкурсах на капітальні ремонти московських будинків. Більш того, в квітні 2015 року було проведено очні збори мешканців будинку по формуванню фонду капітального ремонту , Де зазначено, що мешканці проголосували за те, щоб не робити окремий спеціальний рахунок по кап.ремонту, а залишитися у регіонального оператора. Таким чином, підтвердили факт включення їх будинку в програму капітального ремонту будинків за рахунок коштів, зібраних з мешканців регіональним оператором. Згідно з даними з ЕГРЮЛ, Фонд був зареєстрований в березні 2015 року

З протоколу зборів власників житла будинку 1/15 на Котельнической наб.

Але фінансувався він по факту за рахунок бюджету міста Москви:

Але фінансувався він по факту за рахунок бюджету міста Москви:

http://zakupki.gov.ru/epz/order/notice/oku44/view/common-info.html?regNumber=0173200001415001054

Що стосується самих торгів і робіт з капітального ремонту, то до них також багато претензій.

При цьому весь обсяг робіт з капремонту АТЕКСом був переданий на субпідряд афілійованої компанії - ТОВ "Балтстрой".

Скільки всього поцупили і ще поцуплять на будівельних роботах по Котельнічекской набережній, які повинні офіційно завершитися в грудні 2016 року, оцінити складно, але ось тільки передаючи підряди з однієї фірми в іншу, по суті нічого не роблячи, АТЕКС зміг "заробити" 53 781 272 , 22 рубля на різниці в ціні контрактів.

По-друге, розробка самої проектно-кошторисної документації була здійснена з простроченням на 3,5 місяці (дата укладення контракту - 10.02.2015 року, закінчення робіт за контрактом - 24.07.2015 року, акт здачі приймання - 01.12.2015 року). За невиконання робіт в термін замовник (державне казенне установа Москви "УКРіС") повинен був стягнути з генпідрядника (ФГУП "АТЕКС" ФСО Росії) неустойку, яка б пішла в бюджет, але він цього не зробив.

За невиконання робіт в термін замовник (державне казенне установа Москви УКРіС) повинен був стягнути з генпідрядника (ФГУП АТЕКС ФСО Росії) неустойку, яка б пішла в бюджет, але він цього не зробив

http://zakupki.gov.ru/epz/contract/contractCard/document-info.html?reestrNumber=2770584037915000006

По суті все підрядні роботи по ремонту будинку виконувала одна банда шахраїв, які відомі зараз по «Справі Мінкультури» : ФГУП "АТЕКС" ФСО Росії, ЗАТ "Балтстрой" і ТОВ "СтройФасад".

Так, роботи з розробки проектної документації в якості субпідрядника виконувала скандальна фірма ЗАТ «Балтстрой», що прославилася неякісним виконанням реставрації Труворово городища, Микільської церкви та інших історичних пам'яток Псковської області, а також Новодівичого монастиря в Москві.

Про зв'язки керівництва ЗАТ «Балтстрой» і ФГУП «АТЕКС» ФСТ Росії останнім часом не писав тільки ледачий. наприклад : «Кюнер і Сергєєв, не просто давні друзі, але один (Кюнер) - голова тендерних комісій ФГУП« Атекс »Федеральної служби охорони, а другий (Сергєєв) - співвласник двох компаній - ЗАТ« Балтстрой »і ТОВ« СтройКомплект ».

Ось є навіть їхня спільна прекрасна фотографія в журналі «НьюТаймс»:

Ось є навіть їхня спільна прекрасна фотографія в журналі «НьюТаймс»:

http://newtimes.ru/articles/detail/105611/

Як і у випадку з ЗАТ «Балтстрой», ця компанія також пов'язана з генпорядчіком (ФГУП "АТЕКС"): Кюнер Станіслав Валерійович, 2011 року перейшов працювати в ФГУП «АТЕКС» ФСТ Росії і очолив там тендерну комісію, згідно з даними ЕГРЮЛ в це час був генеральним директором ТОВ «СтройФасад» .

Дані ЗМІ афільованість також підтверджують:

Дані ЗМІ афільованість також підтверджують:

http://newtimes.ru/articles/detail/105611/

А також підтверджують зв'язок "БалтСтроя" і "СтройФасада":

http://www.rbc.ru/newspaper/2016/03/16/56e844f79a7947e6098ffdc8

Цікаво також, що частково роботи із заміни системи опалення, труб гарячої та холодної води, лінії зв'язку були проведені в будинку на Котельнической набережній ще в 2011 р Це видно зі звіту ДБУ «ЕВАЖД» перед власниками МКД за 2011 рік.

Аналогічні роботи були включені до складу Технічного завдання основного держконтракту на капітальний ремонт будинки в 2015 році. Можливо, заміна труб, встановлених в 2011 році, була потрібна через 4 роки і нова трата була обгрунтована. Але чому тоді цей звіт пропав з архіву документів на сайті ДБУ «ЕВАЖД» після публікації про даному збігу робіт журналом "Компанія"?

Загалом, не знаю, кому ці Сергєєва-Кюнера-Михальченко дорогу перейшли, що раптом різко ними правоохоронні органи зацікавилися після багатьох років
неякісних робіт за корупційними держконтракти, але до купи
вирішила заяву за змовою за участю в торгах по кап.ремонтом будинку на Котельнической в ​​антимонопольну службу направити. А також заяву по перевищенню службових повноважень до правоохоронних органів на ДКУ "УКРіС", що виступав замовником по кап.ремонтом за рахунок бюджету міста Москви.

Шувалову, звичайно, не пощастило. Думав, напевно, що буде в будинку з новеньким кап. ремонтом за 3,2 млрд рублів жити, а тут он як воно вийшло. Буде диво, якщо роботи дороблять якісно і в строк.

Емонт?
Html?
Html?