Реклама
Реклама
Реклама

Хостели: чому дешевше готелю і які вимоги до хостелу в РБ

  1. Що означає слово «хостел»?
  2. Коли з'явилися перші хостели?
  3. Чому хостел дешевше готелю?
  4. З якого віку можна стати постояльцем хостелу?
  5. Які вимоги до хостелу в РБ?

Готельний бізнес знаходиться в тісному зв'язку з туризмом Готельний бізнес знаходиться в тісному зв'язку з туризмом. Чи не кожен мандрівник може дозволити собі зупинитися в готелі або орендованій квартирі. Хтось не бачить сенсу переплачувати, особливо якщо не планує затримуватися в місті. В такому випадку перевага віддається хостелах, які популярні серед подорожуючих молодих людей. кожен хостел в Мінську зазвичай коштує дешевше, ніж готелі, готелі. Давайте спробуємо розібратися, в чому відмінність хостела від готелю і чим обумовлена ​​його більш низька вартість.

Що означає слово «хостел»?

Що означає слово «хостел»

Хостели прийшли до нас з Європи, дослівний переклад слова означає «гуртожиток». Європейські молоді туристи багато подорожують, але не мають у своєму розпорядженні великим бюджетом, тому зупиняють свій вибір на недорогих готелях - хостелах.

Хостели є міні-готелі, де є 1-3 койко-місця. Одна кімната має 2-10 місцями. Розташування санвузлів на поверсі. Кухня загальна, ціна проживання зазвичай включає сніданок, а ось обід, вечеря готуються постояльцями самостійно.

Коли з'явилися перші хостели?

Коли з'явилися перші хостели

Концепція хостелів виникла в 1909 р Ідея створення подібних установ належить німецькому шкільному вчителеві Ріхарда Ширманом. Він проводив багато екскурсій для своїх учнів. Одного разу, відправившись в чергову поїздку, зловив себе на думці, що було б здорово, знайти великий недорогий нічліг для всіх мандрівників. Саме це підштовхнуло Ріхарда до створення першого хостелу. Перший варіант був споруджений в школі, де вчитель працював. Успіху це не принесло, після чого Ширманом отримав місце в старому замку, де обладнав своє бачення хостелу: дерев'яні двоповерхові ліжка, проста їдальня поруч. 1912 р відзначився для Ширманом успіхом - його хостел по-справжньому заробив. Він працює до цих пір.

Задумка вчителя отримала схвалення німців, в 1919 році була створена Асоціація молодіжних хостелів. Потім по всій Німеччині почали відкриватися такі подібності готелів. Ідею перехопила Польща, Великобританія, Нідерланди, Франція.

Чому хостел дешевше готелю?

Чому хостел дешевше готелю

Причини, за якими проживання в хостелах набагато дешевше, в порівнянні з готелями, можна звести до наступних:

  • Щоденне управління хостелом ведуть 1-2 людини, вони зустрічають, розміщують, проводжають гостей. Готелі мають великим штатом співробітників, заробітна плата яких залежить від кількості клієнтів.
  • Часто хостели розташовуються в багатоквартирних будинках. Це мінімізує витрати на утримання прилеглої території.
  • Прибирання приміщень вимагає меншу кількість співробітників. Часто цим займаються чергові адміністратори.
  • Хостели мінімізують витрати електроенергії, інших комунальних послуг завдяки компактному розташуванню проживають.
  • Наповнюваність хостелів більше, ніж бюджетних готелів, тому власники такого ночівлі утримують ціну проживання на гранично низькому рівні. Прибуток буде йти від величезного потоку постояльців.

Такий варіант зупинки під час подорожі - актуальний вибір для компаній друзів, а також самостійних туристів, що бажають заощадити гроші. Часто хостели стають місцем проживання працівників, які приїхали з інших міст для працевлаштування. Вони найчастіше не мають можливості знайти інше житло, поки фінансово не зміцніють.

З якого віку можна стати постояльцем хостелу?

З якого віку можна стати постояльцем хостелу

Офіційно діючі хостели мають право заселяти туристів з 18 років. Якщо потрібно оселитися неповнолітньому без батьків, він надає посвідчення особи, дозвіл від обох батьків або опікунів, завірене у нотаріуса.

Які вимоги до хостелу в РБ?

Які вимоги до хостелу в РБ

Всі хостели повинні відповідати вимогам пожежних, санітарних норм, а також пунктами, зазначеними в Державному стандарті Республіці Білорусь СТБ 1353-2005 «Засоби розміщення туристів. Загальні вимоги". Приміщення повинно бути виведено з житлового фонду. Прилегла територія повинна бути упорядкованою. Біля хостелу повинна бути обладнана парковка. Освітлення сходів і коридорів має бути цілодобовим. Щоб хостел отримав відповідний сертифікат, подається заявка в «Білоруський державний інститут сертифікації та стандартизації».

Знайти хостел в Мінську з відгуками і фото допоможе каталог TAM.BY .

Що означає слово «хостел»?
Коли з'явилися перші хостели?
Чому хостел дешевше готелю?
З якого віку можна стати постояльцем хостелу?
Які вимоги до хостелу в РБ?
Що означає слово «хостел»?
Коли з'явилися перші хостели?
Чому хостел дешевше готелю?
З якого віку можна стати постояльцем хостелу?
Які вимоги до хостелу в РБ?