Реклама
Реклама
Реклама

Де притулок 570 тисяч іноземних уболівальників?

Зовнішній туристичний потік в Росії під час чемпіонату світу з футболу виросте в два рази. Дах над головою знадобиться і російським уболівальникам, які приїдуть на матчі з інших регіонів Зовнішній туристичний потік в Росії під час чемпіонату світу з футболу виросте в два рази

Фото: Олександр Зеликов / ТАСС

Чим ближче чемпіонат світу з футболу, тим більше розмов, хто і скільки зможе на ньому заробити. згідно підрахунками Оргкомітету чемпіонату «Росія-2018», передбачається, що до нас приїде приблизно 570 тисяч іноземних уболівальників і ще 60 тисяч туристів відвідають нашу країну за компанію, не маючи квитків на футбол.

Виходить, потік іноземців до Росії в ці дні виявиться вдвічі вище звичайного, і приїдуть вони в середньому на 12 днів, що в 2,5 рази більше середньостатистичної довжини візиту. І ще не варто забувати про приблизно 700 тисячах російських уболівальників, з яких 42% будуть прибувати на чемпіонат з позаматчеві регіонів країни - і теж потребуватимуть даху над головою.

Перш за все, заробляти на прийомі туристів будуть готелю. До переліку пунктів розміщення, які пройшли спеціальну класифікацію і були визнані придатними для прийому гостей мундіалю, потрапили не тільки респектабельні готелі і мережеві готелі, але навіть маленькі хостели далеко не в центрі Москви - всього 1183 точки. Судячи з розмов з отельерами, вільних місць немає вже практично ніде.

Напевно, свою лепту в справу гостинності могли б внести звичайні громадяни. Однак, згідно з результатами опитування порталу IRN.ru, майже 77% респондентів точно не мають наміру здавати своє житло гостям чемпіонату, а 8% учасників опитування поки не вирішили. Так що тільки трохи більше 15% респондентів готові здати належну їм вільну квартиру або кімнату або на час переїхати і здати своє власне житло. Залишається сподіватися, що масово розбивати наметове містечко для безпритульних уболівальників все-таки не доведеться, хоча ідея така була.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?