Реклама
Реклама
Реклама

На Дніпропетровщині двоє чоловіків незаконно видобули близько 4,5 тонн піску і глини

Нікопольської місцевою прокуратурою затверджено і направлено до суду обвинувальні акти щодо двох громадян за скоєння злочину, передбаченого ч Нікопольської місцевою прокуратурою затверджено і направлено до суду обвинувальні акти щодо двох громадян за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Дніпропетровській області.

Встановлено, що протягом 2018 року чоловіки, які проживають в с. Олексіївка Нікопольського району і с. Новокиївка Томаківського району, з метою особистого збагачення, незаконно видобували пісок і глину шляхом їх викопування з поверхневого шару ґрунту з родовищ корисних копалин.

В кінці травня 2018 року під час завантаження і перевезення корисних копалин вагою близько 4,5 тонн на орендованому автомобілі зловмисники були викриті правоохоронними органами.

Зараз судовий розгляд кримінального провадження триває.

Довідка: санкцією зазначеної статті передбачено покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Dnepr.com