Реклама
Реклама
Реклама

У Кримській єпархії УПЦ тепер два Владики

Новий митрополит Платон. Фото: & nbsp; pravoslavye.org.ua

У Кримській єпархії УПЦ тепер два Владики Середа Катерина https://cdn.segodnya.ua/img/article/4089/45_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/4089/45_tn.jpg 2013-01 -09T15: 50: 37 + 02: 00 Крим Нова єпархія буде називатися "Феодосійської і Керченської"

Поки кримчани активно готувалися до новорічних свят, в Сімферопольській і Кримській єпархії відбулися серйозні зміни - відтепер з її складу виділено Феодосійська єпархія. Таке рішення Священного Синоду Української Православної Церкви.

Главою Феодосійської єпархії став 72-річний митрополит Платон (в миру Володимир Удовенко), який раніше керував Аргентинсько-Американської єпархією.

Як розповів нам прес-секретар УПЦ Василь Анісімов, нова єпархія буде називатися "Феодосійської і Керченської": "А головою Сімферопольської єпархії залишається Владика Лазар".

В УПЦ пояснюють прийняття такого рішення розподілом навантаження, яка раніше лягала на плечі митрополита Лазаря. "Судіть, в цій єпархії понад 500 парафій. Архієрей може побувати не на всіх, а люди повинні бачити свого єпископа", - говорить Василь Анісімов. Варто відзначити, що в 80-і роки Лазар змінив Платона на посаді архієпископа в Аргентинсько-Американської єпархії.

До речі, в 2008 році від Кримської єпархії вже відокремили Джанкойської.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку