Реклама
Реклама
Реклама

Камери ГИБДД стали двічі штрафувати водіїв за одне і те ж порушення

Фото: АвтоВзгляд

Що це: пастка або помилка? Називайте, як хочете, але «грамотно» встановлені ГИБДД камери несуть бюджету непогані гроші. Треба ж якось окупити витрачені на будівництво Кримського моста кошти. Автомобілісти - в допомогу.

Цікаві випадки чергових неправомірно винесених водіям штрафів за порушення швидкісного режиму зафіксовані в столиці.

Ось один з них: на Новорязанському шосе у напрямку до центру прямо на Жулебинский естакаді працює камерний дует . Один «очей» ловить лихачів по ходу руху, інший - стріляє в зад. І все б нічого, якщо камери «АвтоУраган-ВСМ2" не виписували «листи щастя» одночасно за одне і те саме порушення ПДР.

Фото: АвтоВзгляд

Простіше кажучи, перевищив на даній ділянці максимально допустимі 60 км / год - будь люб'язний заплатити штраф. Та тільки не один, а два. І нікого не хвилює, що на винесених «сліпим даішником» постановах вказано одне і те ж час і місце. Вся різниця в тому, що одне фото отримано з тилової камери, інше - з фронтальним.

Про те, що при перегляді знімків, надісланих засобами фотофіксації порушень, служиві не дивлячись, підписують їх все підряд, портал «АвтоВзгляд» вже неодноразово розповідав. Як і писав про те, що поліцейські радари штрафують водіїв за простоювання у заторах, за що потрапили в кадр тіні інших машин та за вимушені в результаті поломок зупинки.

Фото: АвтоВзгляд

З черговим таким привітом від ГИБДД стає очевидно, що ні про які помилки, будь то обладнання чи жива людина, мови бути не може. Оббирати водіїв, що є сили - міра свідома і цілеспрямована.

Втім, здаватися не варто - будь необгрунтовано виписане постанову необхідно оскаржити. На цю процедуру законом відводиться десять днів. Хоча, на жаль, не всі «рульові» займаються подібними розглядами, вважаючи за краще сплатити штраф з 50-відсотковою знижкою. Тому борці аж ніяк не за зниження аварійності, а лише за поповнення бюджету практикуватимуть подібне і далі. У всіх регіонах країни.

24353

24353