Реклама
Реклама
Реклама

Як перевірити штрафи МАДИ онлайн за номером постанови на офіційному сайті

  1. Як можна перевірити наявність штрафів, накладених МАДИ?
  2. Чи можна оскаржити штрафи, виписані співробітниками МАДИ?
  3. Як оплатити штрафу, накладені МАДИ?
  4. Найпростіший спосіб перевірки та оплати штрафів ГИБДД

Жителі і гості столиці вже не раз чули про адміністративну дорожньої інспекції Москви (МАДІ). Хоча дана структура була сформована в 2013 році, за час її функціонування було введено безліч додаткових правил. Також нею проводиться активна робота в сфері контролю над порушеннями ПДР.

Також нею проводиться активна робота в сфері контролю над порушеннями ПДР

Основна діяльність структури спрямована на порушення, що стосуються правил дорожньої розмітки та парковки . Стягнення, накладені співробітниками МАДИ, є обов'язковими до сплати. Важливо знати, що можливість перевірки наявності та суму заборгованості, а також з'ясування причини виникнення штрафу за допомогою офіційного порталу ГИБДД, не передбачено.

Громадяни, які бажають отримати більш детальну інформацію самій структурі, особливостях її роботи і способах оскарження штрафів, можуть звернутися до досвідченого юриста, знає всі тонкощі і нюанси чинного законодавства.

Зрозуміло, послуги професіонала коштують дорого, проте є й альтернативний варіант. Дистанційний спосіб спілкування з фахівцем не поступається за своєю ефективністю особистого візиту до юриста, але, одночасно з цим, відрізняється оперативністю і доступністю. Консультація в режимі онлайн дозволить швидко отримати відповіді на всі запитання й позбавить від непотрібних фінансових витрат.

Як можна перевірити наявність штрафів, накладених МАДИ?

Як можна перевірити наявність штрафів, накладених МАДИ

Сьогодні у автовласників є кілька способів перевірки несплачених штрафів, виписаних співробітниками МАДИ.

Найпоширенішими з них є наступні варіанти:

  • За допомогою SMS-повідомлення. З будь-якого мобільного телефону необхідно відправити повідомлення на номер 7377. У тексті пишеться слово «штраф», а також дані техпаспорта або водійського посвідчення;
  • За допомогою порталу www.mos.ru . При відвідуванні зазначеного ресурсу здобувач повинен буде вказати в спеціальній формі необхідні дані. Система обробить електронний запит і на екрані з'явиться результат пошуку.

Що стосується порталу ГИБДД, то на ньому поки дані про штрафи, накладені МАДИ, відсутні. Кожен автовласник повинен враховувати, що розмір стягнення, виписаного співробітником зазначеної структури, досить значний. Це обумовлено тим, що Москва є столицею і має федеральне значення. Вже незабаром аналогічна структура почне діяти і в Ленінградській області.

Чи можна оскаржити штрафи, виписані співробітниками МАДИ?

Чи можна оскаржити штрафи, виписані співробітниками МАДИ

Як показує практика, автовласники не завжди згодні з накладеним стягненням. Найчастіше, подібні протести небезпідставні. У таких випадках експерти настійно рекомендують захистити свої права і інтереси, і оскаржити штраф незалежно від того, співробітником якої структури він був виписаний.

Першим кроком у досягненні поставленої мети, є написання скарги. Цей документ не має строго зразка, але його слід складати відповідно до норм ділової етики та вимог ЦПК. Текст повинен бути максимально лаконічним, не містити помилок, виправлень, скорочень і неточностей, інакше скаргу не приймуть до розгляду. Документ може бути написаний вручну або набраний на комп'ютері. В цілому, скарга має довільну форму, але повинна містити наступну інформацію:

  • Індивідуальні відомості заявника та його контакти;
  • Дані співробітника МАДИ, що наклав стягнення;
  • Суть проблеми;
  • Відомості про протокол і інформація про постанову;
  • Причини для анулювання штрафу ;
  • Докази;
  • Дата складання документа і підпис його автора.

Готову скаргу можна відправити через поштове відділення з повідомленням про вручення, або віднести особисто. Ще один варіант відправки документа - подача електронної заявки. Вона повинна бути відправлена ​​не пізніше 10 днів з моменту накладення стягнення.

Тим, хто вважає за краще використовувати можливості електронних ресурсів, в даному випадку, необхідно врахувати, що для відправки електронної форми заявки здобувачеві потрібно 20-значний ідентифікатор нарахування. Всі наявні докази прикріплюються до електронної скарзі у вигляді відсканованих копій.

У тому, що штрафи, виписані співробітниками МАДИ, оскаржуються досить часто, немає нічого дивного. Дана структура функціонує порівняно недавно і її діяльність поки далека до ідеалу. Проте механізм роботи постійно вдосконалюється і з кожним днем ​​«помилкових» стягнень стає все менше.

Як оплатити штрафу, накладені МАДИ?

Як оплатити штрафу, накладені МАДИ

Якщо стягнення, накладене співробітником МАДИ, було обґрунтованим, і громадянин не планує його оскаржити, то протягом терміну, встановленого законодавством, штраф повинен бути погашений. Максимальний період оплати складає 2 місяці з моменту отримання постанови.

Оплатити стягнення можна через будь-банківське відділення. Для жителів і гостей столиці також функціонують спеціальні термінали, що дозволяють швидко оплатити стягнення, не витрачаючи час в чергах. Перевагою такого терміналу є той факт, що обладнання, найчастіше, розташовується всередині банку.

При виникненні будь-яких складнощів або проблем, завжди можна попросити про допомогу одного із співробітників. Третім поширеним способом погашення штрафу є використання системи інтернет-банкінгу. З її допомогою можна оплатити стягнення, не виходячи з дому чи офісу.

Дуже важливо дотримуватися термінів оплати. Якщо знехтувати цією вимогою, наслідки можуть бути вкрай неприємними. Зокрема, мова йде про передачу справи судовим приставам і примусове стягнення заборгованості . Якщо справа перейде у відання ФССП, то до порушника можуть бути застосовані наступні заходи:

  • Вилучення частини заробітної плати;
  • Накладення арешту на авто;
  • Неможливість залишити територію РФ;
  • Залучення до примусових робіт;
  • Збільшення розміру стягнення;
  • Арешт та інше.

Якщо штраф вже був оплачений, але заходи щодо громадянина продовжують застосовуватися, це є вагомою підставою для термінової консультації з досвідченим юристом. Подібні ситуації є прямим порушенням прав і інтересів громадянина, але пускати справу на самоплив категорично не рекомендується.

Найпростіший спосіб перевірки та оплати штрафів ГИБДД

Post Views 1 418

Як можна перевірити наявність штрафів, накладених МАДИ?
Чи можна оскаржити штрафи, виписані співробітниками МАДИ?
Як оплатити штрафу, накладені МАДИ?
Як можна перевірити наявність штрафів, накладених МАДИ?
Чи можна оскаржити штрафи, виписані співробітниками МАДИ?
Як оплатити штрафу, накладені МАДИ?