Реклама
Реклама
Реклама

Міністр освіти РД звернула увагу на особливості кадрової політики



Сьогодні, 23 серпня, в Махачкалінському «Будинку дружби» пройшло щорічне нарада представників педагогічних колективів з усіх куточків Дагестану під керівництвом Голови Уряду РД Артема Здунова.

Глава дагестанського кабінету міністрів озвучив основні аспекти, на які, на його думку, необхідно звернути пильну увагу. Серед них, вирішення проблеми тих випускників, які не отримали атестати, збільшення числа олімпіадників, розвиток освітньої системи та інфраструктури за допомогою програми «100 шкіл». Крім іншого, Артем Здуни нагадав про відкриття вже 1 вересня поточного року 15 нових шкіл.

Далі заступник Голови Уряду - міністр освіти і науки РД Уммупазіль Омарова окреслила основні проблеми, що стоять перед системою освіти регіону.

«У нас в республіці досить велика мережа дошкільних освітніх установ - 822 з охопленням 102 тисяч дітей. Але між тим доступність дошкільної освіти у нас всього 83%. У Дагестані активно розвивається сектор недержавних освітніх організацій, на сьогодні їх 48 з охопленням понад 5 тисяч осіб. Позитивна динаміка в розвитку даної форми дошкільної освіти обумовлена фінансовою підтримкою інвесторів державою. Підтримка приватних дитячих садків здійснюється не тільки на регіональному, а й на муніципальному рівні. Так, в Махачкалі, де проживає близько 50% дітей, розроблений проект «Білдінг-сад», - зазначила глава відомства.

В рамках доповіді міністр торкнулася також проблемні питання, пов'язані з високим ступенем зносу загальноосвітніх організацій.

«Для вирішення завдання поліпшення матеріального стану загальноосвітніх організацій за дорученням Т.в.о. Голови Дагестану Володимира Васильєва розроблений проект« 100 шкіл ». У поточному році проект буде реалізований в 117 школах республіки », - нагадала віце-прем'єр.

Заступник голови наголосила на важливості розвитку умов і для раннього розвитку дітей. Міністерством розпочато заходи щодо створення додаткових місць для дітей у віці від 2 місяців до 3 років. У 2019 заплановано ввести 18 дитячих садків на 1 тис 600 місць, 820 з них - для дітей раннього віку.

Говорячи про Державну підсумкову атестацію Уммупазіль Омарова повідомила, що ретельний аналіз результатів іспитів показав, що якість викладання російської мови в школах підвищився. Так, 1 тисяча 685 випускників набрали по російській мові 80 і більше балів (12,6%).

Звернула міністр увагу і на кадрове питання. «Потрібно привести в законне русло проведену кадрову політику відносно керівників освітніх організацій. Від цього грамотного підбору дуже багато залежить », - уклала Омарова.

Фото: www.e-dag.ru

Артем Здуни Дагестан Махачкала Міносвіти РД уряд РД