Реклама
Реклама
Реклама

Скільки робиться закордонний паспорт старого зразка

  1. Старий і новий закордонний паспорт: основні відмінності
  2. Як отримати закордонний паспорт старого зразка?
  3. Відео - Як я отримував закордонний паспорт старого зразка
  4. Скільки коштує отримати закордонний паспорт?
  5. Терміни оформлення закордонного паспорта
  6. Відео - Як швидко оформити закордонний паспорт
  7. Як оформити заяву в режимі онлайн?

Оформлення закордонного паспорта - непросте завдання, яке вимагає часу, терпіння і фінансових витрат, а останнім часом вона ускладнилася ще й необхідністю вибору між документом старого і нового зразка. Чим же звичайний закордонний паспорт відрізняється від біометричного і скільки часу займає його оформлення? Оформлення закордонного паспорта - непросте завдання, яке вимагає часу, терпіння і фінансових витрат, а останнім часом вона ускладнилася ще й необхідністю вибору між документом старого і нового зразка

Скільки робиться закордонний паспорт старого зразка

Старий і новий закордонний паспорт: основні відмінності

зміст матеріалу

За зовнішнім виглядом і цільовим призначенням документи старого і нового зразка не відрізняються один від одного, але в біометричний паспорт є одна характерна особливість. Він містить мікрочіп з інформацією про власника документа, включаючи особисті дані, місце і дату народження, серію і номер документа, а також дактилоскопічну інформацію. Крім того, паспорта нового зразка містять на 10 сторінок більше, ніж старі - 46 замість 36. Термін дії документів також відрізняється - біометричний видається на 10 років, а паспорт старого зразка - на 5. Крім того, у другому випадку батьки мають право вписати в документ відомості про дітей, тоді як перший варіант такої можливості не надає - згідно з новими правилами, дитині потрібен окремий документ.

Особливості паспортів нового покоління

У таблиці можна вибрати і завантажити заяву на закордонний паспорт для фіз. осіб РФ:

Заява Приклад заповнення заяви завантажити бланк на закордонний паспорт нового зразка завантажити приклад заповненого бланку на закордонний паспорт нового зразка завантажити бланк на закордонний паспорт старого зразка завантажити приклад заповненого бланку на закордонний паспорт старого зразка завантажити бланк на закордонний паспорт нового зразка для дітей завантажити приклад заповнення бланка на закордонний паспорт нового зразка для дітей завантажити бланк на закордонний паспорт старого зразка для дітей завантажити приклад заповнення бланка на закордонний паспорт старого зразка для дітей завантажити додатковий бланк для заповнення анкети при зміні прізвища, імені та по батькові завантажити додатковий бланк для заповнення в анкеті 14-го пункту «Відомості про трудову діяльність» завантажити додатковий бланк до анкети для вписання в закордонний паспорт дитини

Перевага документа нового зразка полягає в тому, то він значно прискорює процедуру проходження кордону, так як вся інформація про власників зберігається в єдиній базі. Основний плюс оформлення закордонного паспорта нового зразка - низька вартість, але юридичної різниці між двома документами на сьогоднішній день не існує, а право вибору надається майбутньому власнику документа.

Якщо ви хочете більш докладно дізнатися, чим відрізняється закордонний паспорт нового зразка від старого , Ви можете прочитати статтю про це на нашому порталі.

Якщо ви хочете більш докладно дізнатися,   чим відрізняється закордонний паспорт нового зразка від старого   , Ви можете прочитати статтю про це на нашому порталі

Закордонний паспорт нового і старого зразка - відмінності

Увага! Процес переходу на нові закордонні паспорти буде тривати приблизно до 2020 року, тобто паспорта старого зразка будуть дійсними ще протягом декількох років.

Як отримати закордонний паспорт старого зразка?

Отримати звичайний закордонний паспорт можна двома способами: подати заявку на вебсайті державних послуг або з'явитися особисто в один з підрозділів Федеральної міграційної служби (за місцем прописки або проживання). Перший варіант дозволяє заощадити час на стояння в чергах, але має один серйозний недолік - заявнику все одно доведеться вирушати в установу, щоб пред'явити оригінали особистих документів і забрати готовий паспорт, причому призначений час може виявитися не зовсім зручним.

Перший варіант дозволяє заощадити час на стояння в чергах, але має один серйозний недолік - заявнику все одно доведеться вирушати в установу, щоб пред'явити оригінали особистих документів і забрати готовий паспорт, причому призначений час може виявитися не зовсім зручним

Сайт державних послуг

Ще один варіант - звернутися в спеціалізовані сервіси та фірми, які пропонують скоротити терміни отримання документа до 10-14 днів, але подібна послуга обійдеться набагато дорожче, ніж самостійна подача документів.

Способи оформлення закордонного паспорта

Відео - Як я отримував закордонний паспорт старого зразка

Які документи потрібні для звичайного закордонного паспорта?

Для отримання документа старого зразка заявнику доведеться зібрати пакет паперів, причому всі вони повинні відповідати вимогам, встановленим законом.

Таблиця. Документи для отримання закордонного паспорта старого зразка.

Необхідні документи Вимоги Необхідні документи Вимоги

Заява відповідної форми

Бланк для заповнення можна завантажити на порталі держпослуг або взяти в відділенні ФМС. Анкета повинна бути заповнена без помилок, а вся інформація відповідати тій, яка вказана в оригіналах документів.
Бланк для заповнення можна завантажити на порталі держпослуг або взяти в відділенні ФМС

Паспорт громадянина РФ і ксерокопії всіх його значущих сторінок

Ксерокопії повинні бути якісними, кожна на окремому аркуші.
Ксерокопії повинні бути якісними, кожна на окремому аркуші

Фотографії (3-5 шт., В залежності від відділення)

Чіткі, чисті чорно-білі або кольорові знімки 3,5х4,5 мм, на яких добре видно обличчя заявника в фас. Фотографії необхідно надрукувати на матовому папері (в деяких підрозділах ФМС потрібні знімки в овалі).
Чіткі, чисті чорно-білі або кольорові знімки 3,5х4,5 мм, на яких добре видно обличчя заявника в фас

Ксерокопія трудової книжки

За новими правилами завіряти документ за місцем роботи не потрібно, але в деяких підрозділах ФМС ксерокопію не приймають без друку. Непрацюючим заявникам слід пред'явити оригінал трудової книжки, якщо він є в наявності.

Крім перерахованих вище паперів, які є обов'язковими для всіх заявників, деяким категоріям громадян потрібно буде принести додаткові документи:

  • старий закордонний паспорт (якщо є);
  • довідка з військкомату для чоловіків у віці до 27 років;
  • для військовослужбовців - дозвіл командування військової частини.

при вписування дітей в закордонний паспорт слід мати при собі свідоцтва про народження з ксерокопіями, а також підтвердження громадянства дитини в будь-якому вигляді.

при   вписування дітей   в закордонний паспорт слід мати при собі свідоцтва про народження з ксерокопіями, а також підтвердження громадянства дитини в будь-якому вигляді

Чи можна вписати дитину в закордонний паспорт батьків

Увага! Перелік документів, які необхідно подати для отримання закордонного паспорта старого зразка, можуть змінюватися, тому перед візитом до відділення цей момент краще уточнити на сайті ФМС.

Скільки коштує отримати закордонний паспорт?

Державний збір за отримання закордонного паспорта старого зразка становить 2000 рублів, для дітей - 1000 рублів, причому щоб уникнути непорозумінь оплату краще проводити у відділеннях Ощадбанку або за допомогою терміналів, встановлених у відділеннях ФМС. Квитанцію про оплату мита слід прикласти до пакету документів.

Квитанцію про оплату мита слід прикласти до пакету документів

Оформлення закордонного паспорта. Ціни і терміни

Терміни оформлення закордонного паспорта

Термін виготовлення документа залежить від ряду факторів, це може зайняти від одного до трьох місяців.

  1. Якщо заявник подає документи за місцем прописки і не володіє інформацією державної ваги, закордонний паспорт видається протягом місяця.
  2. Для громадян, які працюють в федеральних структурах і володіють інформацією, яка має державну важливість, термін становить три місяці.
  3. Заявники, які звертаються до підрозділів ФМС за місцем перебування, отримують документ протягом 4-х місяців.

При наявності обставин, які вимагають негайного виїзду заявника за кордон, паспорт можна отримати раніше. Зазвичай подібні привілеї надаються заявникам, яким необхідно екстрене лікування в закордонних медичних закладах, або в разі смерті близького родича, який проживав в іншій країні.

Для підтвердження необхідності термінового отримання закордонного паспорта доведеться пред'явити відповідні документи: лист з організації охорони здоров'я або повідомлення про кончину близького родича, завірені відповідно до законодавства іншої держави.

Відео - Як швидко оформити закордонний паспорт

Термін виготовлення закордонного паспорта

Важливо! Мінімальний термін отримання закордонного паспорта становить не більше 3-х днів (у разі якщо всі необхідні документи оформлені правильно).

Після подачі анкети і пакета необхідних паперів заявник отримує повідомлення із зазначенням дати оформлення закордонного паспорта і місця, де його можна буде отримати. Відстежувати готовність документа можна за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Управління міграційної служби РФ.

Відстежувати готовність документа можна за допомогою спеціального сервісу на вебсайті Управління міграційної служби РФ

Перевірка готовності закордонного паспорта

Як оформити заяву в режимі онлайн?

Щоб уникнути втрати часу в чергах, заяву на оформлення закордонного паспорта старого зразка можна подати в режимі онлайн, для чого слід пройти кілька етапів.

  1. В першу чергу, необхідно створити обліковий запис - заповнити всі необхідні графи, включаючи особисті дані, адресу електронної пошти, номер пенсійної картки, після чого дочекатися автоматичного підтвердження.

    Реєстрація на порталі

  2. Наступний крок - підтвердження особи. Найпростіше сходити в найближчий центр обслуговування, а крім того, можна дочекатися коду активації, який приходить на електронну пошту, або скористатися електронним підписом. Після підтвердження особи можна приступати до оформлення закордонного паспорта.

    підтвердження особистості

  3. Зайти на сайт держпослуг, вибрати необхідний тип паспорта і авторизуватися. Вибрати пункт «Електронна послуга», після чого натиснути кнопку «Отримати послугу». Якщо в особистому кабінеті користувача попередньо були вписані особисті та паспортні дані, відповідні графи будуть заповнені автоматично - в іншому випадку це потрібно зробити вручну. Порожніх рядків в електронному заяві залишатися не повинно.

    Тип паспорта

    Тип паспорта

    Для кого оформляємо

    Для кого оформляємо

    Виберіть тип отримання послуги

  4. Вибрати місце, де буде оформлятися документ (за місцем проживання, перебування, прописки і т. Д.), Після чого система сама завантажить відповідні адреси.

    Виберіть, де буде оформлятися закордонний паспорт

  5. Завантажити кольорову або чорно-білу фотографію, яку можна зробити самостійно, сфотографувавшись на білому тлі при денному світлі.

    Завантаження фотографії для анкети на закордонний паспорт

  6. Вибрати тип отримання документа (первинне, замість старого, загубленого і т. Д.) І мета його оформлення.

    Виберіть тип отримання

  7. Описати свою трудову діяльність за останні 10 років із зазначенням дати початку навчання або роботи, адреси компаній і т. Д.

    Діяльність за останні 10 років

  8. Відповісти на питання про доступ до секретної інформації, наявність або відсутність судимостей, військових зобов'язання.

    Питання по секретності

  9. Вибрати місце подачі оригіналів документів.
  10. Ретельно перевірити всю інформацію і відправити дані.

Підтвердіть свою згоду на обробку персональних даних і відправте заяву на розгляд до відомства

Після відправки заповненої заяви користувачеві приходить СМС або електронне повідомлення про те, що воно прийнято до обробки, а також лист з квитанцією для оплати збору. Оплатити можна на сайті державних послуг або в будь-якому відділенні банку.

Для довідки! Вартість оформлення закордонного паспорта трохи зменшується при оплаті збору через портал державних послуг .

Вартість оформлення закордонного паспорта трохи зменшується при оплаті збору через портал   державних послуг

Сплатити збір можна через портал держпослуг

через певний час заявник отримує запрошення в вибране підрозділ міграційної служби - з собою слід взяти оригінали документів і квитанцію про сплату держмита. З'явитися в ФМС потрібно протягом півроку з моменту подачі заяви - співробітник служби перевірить ще раз дані про заявника та сфотографує його. Як тільки документ буде готовий, майбутній власник отримає відповідне повідомлення - як уже було сказано вище, на це може піти від одного до чотирьох місяців.

Заявникам, які подають документи на оформлення закордонного паспорта старого зразка, слід пам'ятати про те, що будь-які затримки є порушенням чинного законодавства. Якщо співробітники ФМС затягують процес, необхідно звернутися до вищестоящого керівництва, зателефонувати за телефоном «гарячої лінії» або залишити відгук на сайті міграційної служби. Подібні скарги, як правило, не залишаються без відповіді, а заявник одержує документ в найкоротші терміни.

Відео - Де і як отримати закордонний паспорт

Чим же звичайний закордонний паспорт відрізняється від біометричного і скільки часу займає його оформлення?
Як отримати закордонний паспорт старого зразка?
Скільки коштує отримати закордонний паспорт?